Ολυμπιακός: Οι μπακ που μπορούν να κάνουν την διαφορά στο ντέρμπι

Ολυμπιακός: Οι μπακ που μπορούν να κάνουν την διαφορά στο ντέρμπι

Οι δύο ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι (Ροντινέι και Ορτέγκα) μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για τους «ερυθρόλευκους»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το βράδυ της Κυριακής τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, με τους «ερυθρόλευκους» να φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και τους «πράσινους» ν’ ακολουθούν τρεις βαθμούς μακριά.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως οι πειραιώτες πάνε σε θέση ισχύος στο συγκεκριμένο ντέρμπι και αν καταφέρουν να επικρατήσουν θ’ απομακρυνθούν έξι βαθμούς από το «τριφύλλι».

Είναι λοιπόν ένα μεγάλο ντέρμπι και για τις δύο ομάδες, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που λίγες μέρες αργότερα είναι προγραμματισμένα παιχνίδια Γιουρόπα Λιγκ και για τους δύο.

Στον Ολυμπιακό θέλουν να εκμεταλλευτούν φυσικά τη δύναμη της έδρας και το ιδανικό «σενάριο» για τους πειραιώτες είναι να ξεκινήσουν μ’ ένα γκολ το ματς, κάτι που έχουν κάνει σε προηγούμενα παιχνίδια της φετινής σεζόν.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί κι αναμφίβολα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι δύο μπακ μπορεί να κάνει την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού και ν’ αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ της ομάδας του Πειραιά είναι σε καλή κατάσταση και δημιουργεί έναν έξτρα πόλο στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων».

Σίγουρα θα μπορούσε να έχει πιο καλή αντίδραση στο δεύτερο γκολ της Τόπολα στη Σερβία, αλλά ένα λάθος δεν μπορεί ν’ αναιρέσει την καλή εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Ροντινέι τη φετινή σεζόν.

Και το δείγμα μάλιστα είναι μεγάλο καθώς δεν μιλάμε πλέον για ξεκίνημα σεζόν, αλλά για πολλά παιχνίδια.

Ο Ροντινέι λοιπόν μπορεί να δώσει πολλά στο δημιουργικό κομμάτι των «ερυθρόλευκων» με τα ανεβάσματα του στην περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά και τις καλές σέντρες και ο Μαρτίνεθ περιμένει δικαιολογημένα πολλά από τον έμπειρο αμυντικό.

Πάμε τώρα και στην αριστερή πλευρά της ομάδας του λιμανιού, εκεί που όλα δείχνουν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα χρησιμοποιήσει τον Ορτέγκα στο βασικό σχήμα.

Ο Μαρτίνεθ έχει στην άκρη του μυαλού του και τον αγώνα της Πέμπτης με την Γουέστ Χαμ στο Καραϊσκάκη και φαίνεται πως έχει αποφασίσει να βάλει βασικό την Κυριακή τον Ορτέγκα και τον Κίνι στην αναμέτρηση με τους Άγγλους για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ορτέγκα έχει και αυτός βελτιώσει την εικόνα του στα τελευταία παιχνίδια, έχοντας πλέον προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα και στις απαιτήσεις του προπονητή του και η παρουσία των δύο ακραίων μπακ στο ντέρμπι χαρακτηρίζεται κομβική για τους «ερυθρόλευκους».

Απλά εδώ να θυμίσουμε, ότι το τελευταίο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο περσινό πρωτάθλημα κρίθηκε από έναν μπακ και πιο συγκεκριμένα τον αριστερό αμυντικό της ομάδας του Πειραιά, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ