O Νταρίντα του προηγούμενου πρωταθλήματος και το μάτι του Βερστράτε που «γυαλίζει»

O Νταρίντα του προηγούμενου πρωταθλήματος και το μάτι του Βερστράτε που «γυαλίζει»

Ο Τσέχος μέσος πραγματοποίησε, το διάστημα που αγωνίστηκε κόντρα στον Πανσερραϊκό, την καλύτερη του εμφάνιση την τρέχουσα σεζόν, ενώ ο Βέλγος χαφ δίνει στον Άρη αυτό που του έλειπε στη μεσαία γραμμή, συνδυάζοντας πάθος και ποιότητα.

Σε μια κουβέντα που είχα με φίλους μου και οπαδούς του Άρη, όταν είχαν πέσει οι «σφυγμοί» από το συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η νίκη με το γκολ του Φαμπιάνο, άκουσα την ατάκα. «Ρε φίλε, αυτός ο Βερστράτε αποκλείεται να είναι Βέλγος».

Γελάσαμε εκείνη τη στιγμή, βοήθησε και το τελικό αποτέλεσμα, προκειμένου να είναι πιο ευχάριστο το κλίμα σε τέτοιες συζητήσεις, όμως, δεν είχε και πολύ άδικο. Το πάθος που βγάζει, το μάτι αυτό που «γυαλίζει», είναι περισσότερο χαρακτηριστικό ανθρώπου από χώρα της Μεσογείου.

Διαβάστε επίσης: Ο Πορτογάλος Ζοάο Πινέιρο ορίστηκε στο Παναθηναϊκός-Ρεν

Ειδικά σε μια φάση, εκεί που πήρε την κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα στον Δεληγιαννίδη, τρελάθηκε και τα… έχωσε στον Μενέντες, γιατί δεν ακολούθησε τον παίκτη του Πανσερραϊκού όταν έχασε την μπάλα. Όπως και εκπληκτικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε το γκολ του Φαμπιάνο, μαζί με τον Φεράρι στο κέντρο του γηπέδου.

Με αυτή τη θετική ποδοσφαιρική «τρέλα», σε συνδυασμό με την ποιότητα που έχει, ο Βερστράτε δίνει στον Άρη αυτό που του έλειπε στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και μπήκε με το «καλημέρα» στην ενδεκάδα στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Μια και πιάσαμε τους χαφ, απέναντι στην ομάδα των Σερρών πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ο Τσέχος μέσος θύμισε σε κάποιες περιπτώσεις τον παίκτη που εντυπωσίασε στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

Η καλή παρουσία του Νταρίντα, άλλωστε, βοήθησε τον Άρη να ανεβάσει την πίεση του, να αποκτήσει εντάσεις και να «σφυροκοπήσει» τον Πανσερραϊκό στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Η είσοδος του Νταρίντα ήταν ένας από τους τρεις βασικούς λόγους, που άλλαξε η εικόνα του Άρη.

Ο δεύτερος ήταν η αλλαγή του Οντουμπάζιο, που έδωσε βοήθειες στον Σουλεϊμάνοφ και τον απελευθέρωσε από το μαρκάρισμα δύο και τριών παικτών των φιλοξενουμένων, που τον είχαν «εγκλωβίσει» στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου.

Τέλος, η αντικατάσταση του Μενέντες από τον Παναγίδη, έδωσε στην ομάδα του Άκη Μάντζιου ώθηση και από το αριστερό άκρο και έπαψε η επιθετική ανάπτυξη να είναι μονόπλευρη, άρα και πιο εύκολα προβλέψιμη και αντιμετωπίσιμη.

Το κλίμα έχει αρχίσει να βελτιώνεται στον Άρη και η ηρεμία να επανέρχεται. Έχουν, μάλιστα, την ευκαιρία, ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του να αλλάξουν για τα καλά τα πράγματα, με νίκες στα τρία παιχνίδια, με ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο και Βόλο, που ακολουθούν πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ