Απονομή δικαιοσύνης στο Κλεάνθης Βικελίδης

Απονομή δικαιοσύνης στο Κλεάνθης Βικελίδης

Ο Άρης πήρε μια δύσκολη αλλά σημαντική και δίκαιη νίκη απέναντι στον Πανσερραϊκό, ενώ οι τρεις βαθμοί του δίνουν ψυχολογία και χρόνο να μεγαλώσει τα καλά διαστήματα απόδοσης του.

Ο Άρης δεν είχε περιθώρια για άλλες απώλειες στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Όταν, μάλιστα, η «γκέλα» άρχισε να πλανάται πάνω από το γήπεδο, ήρθε το γκολ του Φαμπιάνο στις καθυστερήσεις να αποδώσει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιο έκανε τα εύκολα δύσκολα σε μεγάλο μέρος του αγώνα, ήταν, όμως, πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο της και στα 90 λεπτά και η νίκη της μπορεί να ήρθε στο τελευταίο λεπτό, όμως, ήταν δικαιότατη και πεντακάθαρη.

Θα μπορούσε, φυσικά, να την ήταν πολύ πιο εύκολη, αν ο Άρης είχε μεγαλύτερη διάρκεια στα καλά διαστήματα απόδοσης του. Αυτός, θα πρέπει και να είναι ο στόχος του Άκη Μάντζιου, που είχε γενέθλια και πήρε χθες (21/10) το καλύτερο δώρο από τους παίκτες του, αν και θα προτιμούσε σίγουρα να «συνοδευόταν» με λιγότερο άγχος.

Θα μπορούσε, επίσης, να ήταν πολύ πιο εύκολη η νίκη του Άρη, αν ο διαιτητής Περράκης απέβαλε τον Στάικο, στα τέλη του πρώτου ημοχρόνου, για το σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Πάρδο και αν ο Τζήλος στο VAR φώναζε τον διαιτητή να δει την πεντακάθαρη φάση.

Θα μπορούσε, τέλος, να ήταν πιο εύκολη η νίκη του Άρη, αν ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού Χόβαν δεν βρισκόταν σε τόσο καλή μέρα, ενώ η εξαιρετική του απόδοση συνδυάστηκε και με την τύχη, ειδικά στη φάση του δοκαριού του Μορόν, στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών, θα διώξει ένα μέρος της πίεσης, που δικαιολογημένα υπήρχε πάνω από το ποδοσφαιρικό τμήμα, μετά το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και ειδικά μετά την «γκέλα» στο ματς με την Κηφισιά, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι τρεις βαθμοί θα δώσουν ψυχολογία στην ομάδα του Μάντζιου, θα βελτιώσουν το κλίμα στα αποδυτήρια ενόψει των αγώνων που ακολουθούν, αλλά και θα δώσουν χρόνο στον Άρη για να να μεγαλώσει τα καλά διαστήματα απόδοσης του.

Οι αλλαγές του Μάντζιου βοήθησαν και άλλαξαν την εικόνα του αγώνα στα τελευταία λεπτά. Ο Παναγίδης έδειξε ότι αξίζει χρόνο συμμετοχής – και θα τον πάρει γιατί ο προπονητής του τον εμπιστεύεται- και ο Σουλεϊμάνοφ ότι πρόκειται για παίκτη με τεράστια ποιότητα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Πανσερραϊκός ήταν λογικό να δίνει προτεραιότητα στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Απέναντι σε τέτοιου είδους τακτική στο παιχνίδι, ο Άρης χρειάζεται παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά με μια ενέργεια. Τέτοιοι είναι οι Σουλεϊμάνοφ και Μορόν και τέτοιος παίκτης μπορεί να γίνει στο μέλλον ο Παναγίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ