H επιτακτική ανάγκη για νίκη και το αναπόφευκτο ρίσκο

H επιτακτική ανάγκη για νίκη και το αναπόφευκτο ρίσκο

Ο Άρης δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες στο αυριανό (11/11) εκτός έδρας ματς με τον Βόλο, ενώ οι απουσίες αναγκάζουν τον Μάντζιο να ρισκάρει είτε με αλχημείες, είτε με αλλαγή συστήματος.

Η εντός έδρας «γκέλα» της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο, έχει φέρει τον Άρη με την πλάτη στον τοίχο. Με την ανάγκη για νίκη στην αυριανή (11/11) εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο να κρίνεται επιτακτική. Όχι μόνο για να μην χάσει την επαφή του με την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, αλλά, κυρίως, γιατί χρειάζεται μια αντίδραση ο οργανισμός Άρης.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ψάχνει βαθμούς για να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ο Άρης έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την πίεση του αποτελέσματος – για την οποία, όμως, φταίει ο ίδιος με την μέχρι τώρα πορεία του – και τα σημαντικά προβλήματα απουσιών, ειδικά στην άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Τελικά η «Opap Arena» δεν είναι τόσο… αφιλόξενη (vids)

Ο Άκης Μάντζιος μετράει και ξαναμετράει τα «κουκιά» στις προπονήσεις, αλλά δεν του βγαίνουν, καθώς και ο Φεράρι μπορεί να δοκίμασε, δεν τα κατάφερε, όμως, και τέθηκε και αυτός νοκ άουτ από την αναμέτρηση στον Βόλο. Σε ένα παιχνίδι, λοιπόν, στο οποίο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τον Άρη, ο προπονητής του είναι υποχρεωμένος να ρισκάρει.

Αυτό θα συμβεί, είτε αλλάζοντας το σύστημα από 4-2-3-1 σε 3-5-2, είτε επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει έναν χαφ, πιθανότατα τον Ντουκουρέ, στο κέντρο της άμυνας, ως παρτενέρ του Μπράμπετς, καθώς ο Φαμπιάνο θα εκτίσει τη μια αγωνιστική της ποινής του.

Στην πρώτη περίπτωση, τριάδα στην άμυνα θα είναι οι μοναδικοί διαθέσιμοι αμυντικοί, δηλαδή οι Μπράμπετς, Μοντόγια και ο νεαρός Φατόρε. Ένα σύστημα το οποίο δεν έχει «δουλευτεί», όμως, μέχρι τώρα, ή τουλάχιστον, όχι τόσο όσο το 4-2-3-1 κατά κύριο λόγο αλλά και το 4-3-3. Όπως, επίσης, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει στο δεύτερο ενδεχόμενο πως θα ανταποκριθεί σε ρόλο στόπερ ο Ντουκουρέ.

Παρόλα αυτά ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κερδίσει. Τα προβλήματα τραυματισμών είναι ένα γεγονός που καταγράφεται, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποτελούν δικαιολογία.

Μια νίκη δεν θα λύσει, σίγουρα, όλα τα προβλήματα, ούτε θα αντιστρέψει πλήρως το κλίμα. Θα επιτρέψει, όμως, στον Άκη Μάντζιο και τους παίκτες του να δουλέψουν με ηρεμία, το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, καθώς στη συνέχεια ακολουθούν τα ματς με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ηρεμία που την έχει ανάγκη ο Άρης…

ΥΓ. Με το «σταγονόμετρο» οι πληροφορίες αναφορικά με το θέμα των υποψήφιων συμπαικτών στην ΠΑΕ. Ένα θέμα που επιβεβαιώθηκε επίσημα και από τις δηλώσεις του προέδρου του Α.Σ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη και ίσως να έχουμε νεότερα, θετικά ή αρνητικά, μετά το παιχνίδι με τον Βόλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ