Γιατί ο Παϊρότζ ρισκάρει την παραμονή του Παναθηναϊκού στην κατηγορία;

Γιατί ο Παϊρότζ ρισκάρει την παραμονή του Παναθηναϊκού στην κατηγορία;

Το καλοκαίρι είναι όμορφο για να φτιάχνεις ιστορίες… πενταετίας, αλλά ο χειμώνας είναι αμείλικτος. Όπως και το γήπεδο. Και ο Ταϊλανδός διακινδυνεύει να τα χάσει όλα…

Ο Γιάννης Αλαφούζος «ορκίζεται» πως ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι ένας εξαιρετικά σοβαρός επιχειρηματίας και ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου πως ξέρει πώς να κάνει τα σωστά βήματα για να φτάσει στον στόχο του. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ισχυρίζεται σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του πως ο Ταϊλανδός μπορεί να βάλει τον Παναθηναϊκό ξανά σε στέρεες βάσεις. Να τον βγάλει από την αβεβαιότητα στην οποία βρίσκεται.

Δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού. Εκείνος συζητά με τον Παϊρότζ κι εκείνος θα πάρει το βάρος της ευθύνης αν δώσει την ομάδα σε κάποιον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία, που ακόμα δεν μας έχει πει ποιους έχει από πίσω. Ποιοι θα είναι αυτοί που θα βάλουν τα εκατομμύρια.

Το βάρος για τον Αλαφούζο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν η άλλη πρόταση έφερε την υπογραφή «Δημήτρης Γιαννακόπουλος». Κι όταν εσύ ο ίδιος σαν Αλαφούζος επί της ουσίας έβαλε «στοπ» σε κάθε προσπάθεια εμπλοκής του Γιαννακόπουλου. Είτε με την ανάληψη των χρεών, είτε με την άρνηση παράδοσης του μάνατζμεντ. Η λογική  – όση λογική έχει απομείνει στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό – λέει πως ο Αλαφούζος κάτι… ξέρει παραπάνω για τον «μυστηριώδη» Παϊρότζ.

Οι απορίες, όμως, παραμένουν. Απολύτως λογικές και αυτές. Γιατί ο Παϊρότζ ρισκάρει τόσο πολύ; Είχε δηλώσει πως δεν θα αποκτούσε μια ομάδα που θα είχε υποβιβαστεί, αλλά διακινδυνεύει ο ίδιος να αναλάβει μια ομάδα που με τα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται, θα παλέψει για την παραμονή.

Γιατί ο Παϊρότζ δεν έπεισε τους συνεργάτες του να κάνουν μια… διευκόλυνση ώστε να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός την αφαίρεση βαθμών και την απαγόρευση μεταγραφών; Γιατί, έστω, δεν μπαίνει μπροστά προκειμένου να μείνουν στην ομάδα παίκτες όπως ο Λουτσιάνο και ο Λουντ, απαραίτητοι για το συγκεκριμένο ρόστερ; Αν έχει σκοπό μαζί με τους συνεργάτες του να ρίξουν 47 εκατομμύρια ευρώ την επομένη του οριστικού deal, γιατί βάζει ένα ελάχιστο ποσό άμεσα προκειμένου να γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε ο Παναθηναϊκός να έχει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ;

Καλές είναι οι καλοκαιρινές ιστορίες και ακόμα καλύτερα τα λόγια. Όμως ο χειμώνας είναι «αμείλικτος». Όπως και το γήπεδο. Ο άνεμος αλλαγής που μπορεί να πνέει σε λίγες μέρες, με την είσοδο της «Pan Asia», θα γυρίσει μπούμερανγκ αν Οκτώβρη – Νοέμβρη η ομάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Και θα βγουν μπροστά εκείνη την περίοδο πράγματα που έπρεπε να έχουν λυθεί… χθες.

Αλλά τότε θα είναι αργά για δάκρυα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ