Tι παικταράς είσαι ρε Μορόν…

Tι παικταράς είσαι ρε Μορόν…

Ο Ισπανός επιθετικός έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και οδήγησε τον άριστο, στον τομέα της τακτικής, Άρη σε νίκη αποδείξεων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Πολλοί οι διακριθέντες στη χθεσινή (26/11) σπουδαία νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού, το ντέρμπι, όμως, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έφερε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός επιθετικός έκανε πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτός που οδήγησε τον Άρη στον θρίαμβο.

O Άρης μετά από αρκετά χρόνια, φαίνεται ότι έχει κάνει διάνα, σε ότι αφορά τον ποδοσφαιριστή που επέλεξε για την κορυφή της επίθεσης. Έναν φορ επιπέδου Λα Λίγκα, που μπορεί να μην βρήκε τον χρόνο συμμετοχής που έψαχνε στη Μπέτις, έχει, όμως, την ποιότητα να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο ψέμα της βαθμολογίας: 4ος στο γήπεδο, 1ος στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός

Ο Ισπανός φορ είναι πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λιγκ με εφτά γκολ, ενώ το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι πρόκειται για την επιτομή του παίκτη ομάδας. Ένας ποδοσφαιριστής με τρομερή ποιότητα αλλά χαρακτηριστικά «εργάτη» στο παιχνίδι του.

Ο Ισπανός δεν περιμένει απλά στην αντίπαλη περιοχή για να σκοράρει. Δίνει μονομαχίες, ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του, γυρίζει στη μεσαία γραμμή, ακόμα και στην άμυνα, για να δώσει βοήθειες. Στο χθεσινό παιχνίδι, ήταν αυτός που οδήγησε σε λάθος τον Μπρινιόλι, ενώ από δική του προσπάθεια προήλθε και το δεύτερο γκολ του Μενέντες.

Ενδεικτική της νοοτροπίας του Μορόν, είναι και η δήλωση που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, μετά από μια πολύ σπουδαία νίκη για την ομάδα του. «Καλό το γκολ, αλλά έχασα ευκαιρίες και αυτό δεν πρέπει να γίνεται», τόνισε μεταξύ άλλων, δείχνοντας ότι είναι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού του.

Εκτός από τον Μορόν, βέβαια, ο Άρης είχε παίκτες που διακρίθηκαν σε όλες τις γραμμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ζουλ, που στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα μετά από τρεις μήνες, περίπου, έφτασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Άριστα στημένος ο Άρης από τον Άκη Μάντζιο, με τους παίκτες του να αγγίζουν το τέλειο σε ότι αφορά την αυτοσυγκέντρωση και την εφαρμογή του αγωνιστικού πλάνου. Η ομάδα έδειξε ότι ήξερε τι ζητούσε, ήταν καλά διαβασμένη και «χτύπησε» στις αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

Ο Άρης πήγε το παιχνίδι εκεί που το ήθελε και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Παράλληλα, πήρε τη νίκη που χρειαζόταν, σε ένα μεγάλο παιχνίδι, σε ένα ντέρμπι, η ομάδα του Μάντζιου. Αποτέλεσμα που θα της δώσει, ψυχολογία και ώθηση, ενόψει της δύσκολης συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ