Έπαιξε με τη «φωτιά», όμως, δεν κάηκε ο Άρης

Έπαιξε με τη «φωτιά», όμως, δεν κάηκε ο Άρης

Η ομάδα του Μάντζιου ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της, έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης και αγχώθηκε κόντρα στον βελτιωμένο ΟΦΗ, αλλά πήρε, τελικά, μια σημαντική νίκη.

Ο Άρης έβαλε δύσκολα στον εαυτό του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, κατάφερε, όμως, τελικά να κατακτήσει μια σημαντική νίκη. Σε μια αναμέτρηση που είχε αρκετές ιδιαιτερότητες, όπως ότι έγινε μετά από διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της αποχής των διαιτητών και σε άδειες εξέδρες, μετά από τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ακόμα, ο Άρης αντιμετώπιζε έναν αντίπαλο, στον οποίο έκανε ντεμπούτο ο προπονητής, με αποτέλεσμα να μη ξέρει τι να περιμένει. Ο ΟΦΗ κατέβηκε, τελικά, με αλλαγή συστήματος αλλά και επιθετική φιλοσοφία, με τον έμπειρο Ισπανό Πέπε Μελ στον πάγκο του.

Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, που έγινε ένα αναγνωριστικό αλλά και ανοικτό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες, ο Άρης κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δημιούργησαν αλλά και έχασαν πολλές ευκαιρίες οι παίκτες του Μάντζιου, που δεν, είχαν, όμως, το «καθαρό» μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Άρης έφτασε τέσσερις φορές, τουλάχιστον, με καλές προϋποθέσεις στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, τις σπατάλησε, όμως, καθώς είτε δεν βρήκε την καλή πάσα, είτε η εκτέλεση από ευνοϊκή θέση ήταν απογοητευτική, ενώ και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων βρέθηκε σε καλή μέρα.

Ο Άρης δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι, το 1-0 επέστρεψε στον ΟΦΗ να έχει ελπίδες, με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά να είναι αγχωτικά, έστω και αν επί της ουσίας, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα η εστία του Κουέστα. Ο τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ και η προσέγγιση του αγώνα, επέτρεψαν στον Άρη να βρει χώρους και να δημιουργήσει φάσεις.

Όσο θετικό, όμως, είναι το γεγονός ότι ο Άρης τα πήγε καλά στον τομέα της δημιουργίας – είχε 17 τελικές συνολικά στην αναμέτρηση -, άλλο τόσο θα πρέπει να προβληματίσει τον Μάντζιο η αστοχία των ποδοσφαιριστών του.

Οι Οντουμπάζιο και Νταρίντα ήταν οι κορυφαίοι σε απόδοση παίκτες του Άρη. Είναι πολύ σημαντικό, μάλιστα, το γεγονός ότι ο Τσέχος χαφ δείχνει να βρίσκει ξανά τον καλό εαυτό του και παρουσιάζεται βελτιωμένος.

O Άρης επέστρεψε στις νίκες και αυτό του δίνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία, ενώ έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει με δεύτερη σερί επικράτηση την χρονιά, στο εντός έδρας ματς της Τετάρτης (20/12) με τη Λαμία. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον θα στραφεί στις μεταγραφές που θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να ενισχυθεί το ρόστερ, ενόψει των κρίσιμων παιχνιδιών του Ιανουαρίου, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ