Άξιος της μοίρας του ο Άρης

Άξιος της μοίρας του ο Άρης

Οι κιτρινόμαυροι έπρεπε να καθαρίσουν εύκολα το παιχνίδι με βάση τις ευκαιρίες που είχαν, όμως, πλήρωσαν την αφέλεια και τα τραγικά αμυντικά λάθη και «γκέλαραν» κόντρα στη Λαμία.

Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο το σκορ θα μπορούσε να είναι άνετα 5-2 ή 6-2, με βάση την εικόνα του και τις ευκαιρίες των δυο ομάδων, ο Άρης κατάφερε να «γκελάρει». Γιατί, πραγματικά, πρόκειται περί κατορθώματος το να μην μπορεί να προσθέσει στη συγκομιδή του τρεις βαθμούς, σε μια αναμέτρηση στην οποία ήταν ξεκάθαρα καλύτερος.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρήκε απέναντι της έναν τερματοφύλακα, τον Κοσέλεφ, που έπιανε και τα… άπιαστα. Αυτό σε συνδυασμό με τη γνωστή δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Άρης στο σκοράρισμα, έπαιξε τον δικό του ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Διαβάστε επίσης: Άρης – Λαμία 2-2: Μοιρασιά στο Βικελίδης

Ακόμα και έτσι, όμως, ο Άρης κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, με τον Μορόν να πετυχαίνει δυο τέρματα και να δίνει στην ομάδα του ισάριθμες φορές το προβάδισμα. Δεν στάθηκε, όμως, αρκετή, η εκτελεστική δεινότητα του Ισπανού φορ, για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη.

Οι κιτρινόμαυροι πλήρωσαν, αυτή τη φορά και μάλιστα ακριβά, το γεγονός ότι δεν μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το παιχνίδι, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει, με βάση την εικόνα του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι, ακόμα, αξιοσημείωτη η ποδοσφαιρική αφέλεια, καθώς δεν γίνεται στα τελευταία λεπτά της παράτασης να μην προσπαθούν οι παίκτες να κρατήσουν την μπάλα για να περάσει ο χρόνος και να προσπαθούν να «εκβιάσουν» σουτ, χωρίς καμία λογική.

Δίνοντας, έτσι, στον αντίπαλο την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση και να προσπαθήσει για να πετύχει το θαύμα στην τελευταία φάση. Δεν γίνεται, επίσης, ενώ απομένουν δευτερόλεπτα για τη λήξη της αναμέτρησης, να υπάρχει παίκτης της Λαμίας, μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη, αμαρκάριστος.

Δεν γίνεται να φτάνει με τόσο μεγάλη ευκολία η μπάλα στη μεγάλη περιοχή σε τέτοια φάση. Θα έπρεπε να γίνει φάουλ στη μεσαία γραμμή. Δεν γίνεται παίκτες που έχουν μπει ως αλλαγή, άρα έχουν και περισσότερες δυνάμεις, να μην μαρκάρουν ακατάπαυστα.

Ο Άρης επέδειξε μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών ποδοσφαιρική αφέλεια, έλλειψη συγκέντρωσης και τραγική αδράνεια στην άμυνα και η μπάλα τον τιμώρησε. Όταν το κάνει μια ομάδα αυτό, δύο φορές σε ένα παιχνίδι, είναι άξια της μοίρας της.

Η συγκεκριμένη γκέλα «χαλάει» το κλίμα και αναγκάζει τον Άρη να πάει υπό πίεση στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος. Σε ένα χρονικό σημείο, μάλιστα, που έδειχνε να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ