Ο κάπτεν και το γεμάτο ρόστερ

Ο κάπτεν και το γεμάτο ρόστερ

Ήταν μια εμφάνιση βγαλμένη από το «εγχειρίδιο» του σωστού αρχηγού και ο Μπαρτζώκας είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος

Ο Ολυμπιακός πήγε στα Άνω Λιόσια για να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ, γνωρίζοντας ότι η αποστολή του δεν θα ήταν εύκολη. Όχι μόνο γιατί η Ένωση έχει φέτος μια καλή ομάδα αλλά κι επειδή οι ερυθρόλευκοι είχαν ν’ αντιμετωπίσουν και την κούραση από τα δύο ματς Ευρωλίγκας με Αρμάνι και Μονακό.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» επικρατώντας της αντιπάλου του με 92-80, με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι αρχηγός με τα όλα του.

Διαβάστε επίσης: Νύχτα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Και τι δεν έκανε στο παρκέ ο κάπτεν του Ολυμπιακού, οδηγώντας την ομάδα του στην σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ. Ήταν μια εμφάνιση βγαλμένη από το «εγχειρίδιο» του σωστού αρχηγού και ο Μπαρτζώκας είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την απόδοση του διεθνούς φόργουορντ.

Δεν ήταν όμως μόνο η εξαιρετική απόδοση του «Παπ» που ικανοποίησε τον προπονητή της ομάδας του λιμανιού, καθώς ο Μπαρτζώκας επέλεξε να ξεκουράσει και παίκτες του, ενόψει των δύο συνεχόμενων σημαντικών αγώνων της Ευρωλίγκας στην Ισπανία, απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια.

Και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, έχοντας Κάνααν και ΜακΚίσικ εκτός για να τους δώσει ανάσες ο Μπαρτζώκας, ενώ και οι δύο «πύργοι» του, Φαλ και Μιλουτίνοφ δεν ήταν στο 100%, όπως τόνισε ο κόουτς των πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε τη νίκη παίρνοντας πολλά πράγματα από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και είχαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια.

Ο Μήτρου Λονγκ έμεινε πολύ χρόνο στο παρκέ και ο Μπαρτζώκας τον έριξε στο ματς από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Γουόκαπ έκανε δύο φάουλ.

Ο Γουίλιαμς Γκος βοήθησε πολύ τους «ερυθρόλευκους» όπως και ο Πετρούσεφ, με τον Σέρβο να βοηθά όλο και περισσότερο από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Πρέπει λοιπόν να σταθεί κάποιος στο γεμάτο ρόστερ που έχει τώρα ο Ολυμπιακός και πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας.

Είδαμε ότι ο Μπαρτζώκας πήρε την απόφαση να ξεκουράσει δύο σημαντικά «γρανάζια» της ομάδας του αφήνοντας εκτός Κάνααν και ΜακΚίσικ, έχοντας την πολυτέλεια να στηριχθεί πάνω απ’ όλα στην ομοιογένεια της ομάδας.

Και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα και όταν η Ένωση πλησίασε στους τέσσερις πόντους λίγο πριν το τέλος, οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά φρόντισαν με δυο επιθέσεις να πάνε ξανά σε διψήφιο αριθμό την διαφορά, τελειώνοντας το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον την προσοχή του στις δύο «μάχες» που θα δώσει μέσα στην εβδομάδα επί ισπανικού εδάφους και θα είναι μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού να επιστρέψει στην Ελλάδα έχοντας πάρει μια νίκη στα δύο παιχνίδια.

Οι ερυθρόλευκοι είναι σε καλό «φεγγάρι» και θέλουν να το εκμεταλλευτούν σε δύο πολύ δύσκολες έδρες, έχοντας αν μη τι άλλο τις δυνατότητες να πετύχουν τους στόχους τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ