Έδειξε χαρακτήρα, έχει ταυτότητα και πάει για πρόκριση ο Άρης

Έδειξε χαρακτήρα, έχει ταυτότητα και πάει για πρόκριση ο Άρης

Η ομάδα του Μάντζιου πέρασε εύκολα από το Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, παρά το εκτεταμένο ροτέισον και είναι έτοιμη για την κρίσιμη ρεβάνς Κυπέλλου της Τετάρτης (17/1) με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το ύψος του σκορ, αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα και στο Αγρίνιο είναι ο Άρης έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Η ομάδα του Μάντζιου πέρασε σαν «άνεμος», συντρίβοντας με 4-0 τον Παναιτωλικό, αν και αγωνίστηκε με εννιά αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά».

Εκτεταμένο ροτέισον που πολύ σωστά έκανε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων, καθώς ακολουθεί για τον Άρη η «μητέρα των μαχών», με την ΑΕΚ, την Τετάρτη (17/1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με έπαθλο μια θέση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

To buzzer beater του Λίλαρντ έδωσε το ματς της χρονιάς στους Μπακς – Αντετοκούνμπο vs Βεζένκοφ 143-142 (vid)

Ανεξάρτητα, επαναλαμβάνω, από το αποτέλεσμα και το ύψος του σκορ, ο Άρης έδειξε αγωνιζόμενος με μια ενδεκάδα, που δεν πρόκειται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να αγωνιστεί ποτέ ξανά μαζί, ότι είναι μια ομάδα με αρχή και τέλος.

Με ποδοσφαιριστές στο βασικό σχήμα που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, όπως οι Φατόρε και Χουτεσιώτης και άλλους που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ως βασικοί, όπως οι Ρόουζ και Φετφατζίδης. Ο Άρης που σκόραρε τέσσερις φορές, χωρίς να έχει στη σύνθεση του τον πρώτο σκόρερ του – και πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος – Μορόν, που ήταν τιμωρημένος, αλλά και τον Φαμπιάνο, τον οποίο επέλεξε να ξεκουράσει όπως και τον Οντουμπάζιο ο Μάντζιος, που έχει πετύχει τέσσερα τέρματα.

Ο Άρης, παρά τα λάθη του στον αγωνιστικό χώρο, που του στοίχισαν «δικούς» του βαθμούς, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Λαμία, αλλά και εκτός γηπέδου (με τον κακό αγωνιστικό σχεδιασμό), δείχνει ότι το παλεύει.

Για την ακρίβεια, δείχνει μια ομάδα, που βγάζει αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο, που δείχνει χαρακτήρα στα δύσκολα, μια ομάδα εξαιρετικά δουλεμένη από τον προπονητή της και βελτιωμένη σημαντικά, αλλά όχι στον απόλυτο βαθμό, βέβαια, γιατί δεν γίνονται και θαύματα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

ΥΓ. Η επιστροφή του Μάνου Γκαρθία στην αγωνιστική δράση, μετά από 11.5 μήνες, σχεδόν και τον σοβαρό τραυματισμό του, αποτελεί από μόνη της ένα από τα αξιοσημείωτα του αγώνα στο Αγρίνιο. Με τον Ισπανό να χρειάζεται, φυσικά, χρόνο, για να επανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα, αλλά να δείχνει με το «καλημέρα» δείγματα της μεγάλης του κλάσης.

ΥΓ1. Οι Ρόουζ και Φετφατζίδης έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον Άρη, ο Φατόρε ότι αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Σαβέιρο ότι έχει ποιότητα και ο Σαμόρα ότι μπορεί να λειτουργήσει και στην επίθεση. Τα παραπάνω, όμως, δεν σημαίνουν ότι η ομάδα δεν χρειάζεται και περαιτέρω ενίσχυση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ