Να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και κόντρα στον Ολυμπιακό ο Άρης

Να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και κόντρα στον Ολυμπιακό ο Άρης

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και βλέπει με την ίδια σοβαρότητα και το αυριανό (21/1) εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς αν επικρατήσει, «μπαίνει» με αξιώσεις στη μάχη για μια θέση στην τετράδα.

Ο Άρης διανύει περίοδο φόρμας το τελευταίο χρονικό διάστημα, βγάζοντας αντίδραση και ξεπερνώντας το σοκ, μετά την οδυνηρή ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο σημειώθηκε.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έδειξε χαρακτήρα και πέτυχε δυο σημαντικές νίκες στο πρωτάθλημα, επί των ΠΑΟΚ και Παναιτωλικού, ενώ πήρε και μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Ο Αντρέ Όρτα, ο Παναθηναϊκός και ένας αποκλεισμός (pic, vids)

Ο Άρης βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πρέπει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να πετύχει μια ακόμα σημαντική νίκη, στο αυριανό (21/1) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αν καταφέρει, μάλιστα, να προσθέσει στη συγκομιδή του το τρίποντο, τότε θα μειώσει στους δυο βαθμούς τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό και θα «μπει» για τα καλά, στη μάχη για μια θέση στην τετράδα.

Οι κιτρινόμαυροι, βέβαια, γνωρίζουν καλά ότι το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι, απέναντι σε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ, με βάθος στο ρόστερ της. Ένας αντίπαλος που έρχεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου, κάτι που τον καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο.

Ο Άρης δεν θα παρεκκλίνει, πιθανότατα – και δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει, άλλωστε – από την επιτυχημένη «συνταγή» που ακολούθησε στα προηγούμενα ντέρμπι. Την τακτική που τον οδήγησε στη νίκη, απέναντι στους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και στην πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Ακης Μάντζιος αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους βασικούς στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, καθώς στον Άρη την θεωρούν πολύ σημαντική και αναμένεται να τους δώσει «ανάσες», κάνοντας ροτέισον – όχι, φυσικά, το εκτεταμένο που έγινε κόντρα στον Παναιτωλικό -, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, με τη Νίκη Βόλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το σημαντικό για τους κιτρινόμαυρους είναι οι παίκτες, να διατηρήσουν τον ίδιο βαθμό συγκέντρωσης, που επέδειξαν και στα προηγούμενα παιχνίδια. Αν ακολουθήσουν κατά γράμμα το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή τους, τότε έχουν πιθανότητες να πανηγυρίσουν μια πολύ σημαντική νίκη.

ΥΓ. Ο Άρης φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Χουλιάν Κουέστα, για ακόμα δυο χρόνια. Μια πολύ σημαντική κίνηση, τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι και την προσφορά του Ισπανού μέσα στο γήπεδο, όσο και για τα αποδυτήρια.

ΥΓ1. Η πίεση που υπήρχε για να προλάβουν να αγωνιστούν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν υπάρχει, πλέον, σε ότι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν τους Ρόουζ και Φετφατζίδη. Είναι επιτακτική ανάγκη, όμως, ο Άρης να αποκτήσει έναν δεύτερο φορ, τουλάχιστον, ενώ ως εσωτερικές «μεταγραφές» λογίζονται επίσης και οι επιστροφές των Βέλεθ και Γκαρθία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ