Άρης: Πήρε αυτό που ήθελε με «σβηστές μηχανές» στην Καισαριανή

Άρης: Πήρε αυτό που ήθελε με «σβηστές μηχανές» στην Καισαριανή

Οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν επαγγελματική νίκη, με υπογραφή «Φέτφα» στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κηφισιά, κάνοντας παράλληλα ροτέισον και δίνοντας «ανάσες» σε αρκετούς παίκτες, μετά από τα συνεχόμενα παιχνίδια που προηγήθηκαν.

O Άρης υλοποίησε τον διπλό στόχο που είχε χθες (27/1) στο δημοτικό γήπεδο της Καισαριανής, με αντίπαλο την Κηφισιά. Προσέθεσε, δηλαδή, στη συγκομιδή του τρεις πολύτιμους βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά του από την πρώτη τετράδα, ενώ παράλληλα ο προπονητής του, Άκης Μάντζιος, κατάφερε να δώσει ανάσες και να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες, μετά από το δύσκολο πρόγραμμα και τα συνεχόμενα ματς που προηγήθηκαν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οι κιτρινόμαυροι δεν έθελξαν, σε καμία περίπτωση, με την απόδοση τους. Με βάση τα δεδομένα του αγώνα, όμως, τις απουσίες που είχαν, αλλά και το ροτέισον που έκανε ο τεχνικός του, πήραν μια επαγγελματική νίκη, με το πρώτο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη, μετά την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Τρεις νίκες και μια διακοπή «βάλσαμο»

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε μια από τις λίγες καλές στιγμές που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο, πήρε το προβάδισμα στο σκορ, με δημιουργό τον Μενέντες – που ήταν καλός στο πρώτο μισό του αγώνα – και εκτελεστή τον «Φέτφα», ενώ στη συνέχεια το διατήρησε.

Δέχτηκε πίεση, είναι η αλήθεια, στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς, όμως, οι γηπεδούχοι να έχουν ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Οζέγκοβιτς. Διατήρησε το προβάδισμα, παρά το γεγονός ότι στάθηκε άτυχος με τον Φαμπιάνο, που τραυματίστηκε όταν είχαν γίνει όλες οι αλλαγές και ολοκλήρωσε το ματς σε θέση φορ, με τον Οντουμπάζιο να πηγαίνει δίπλα στον Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας.

Είναι ξεκάθαρο ότι στον Άρη υπάρχει κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι υποχρεωμένος, λοιπόν, ο Μάντζιος, θέλοντας και μη, να κάνει ροτέισον, προκειμένου να αντέξουν οι βασικοί παίκτες και μέχρι στιγμής έχει κάνει πολύ καλή διαχείριση.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να κάνει και στον δεύτερο προημιτελικό Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου, έχοντας και την άνεση του σκορ (3-0) του πρώτου αγώνα. Περιμένοντας, παράλληλα και τα νέα από το μεταγραφικό μέτωπο. Γιατί ο Άρης χρειάζεται ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις. Είναι κουραστικό να επαναλαμβάνεται, είναι, όμως, συνάμα και πραγματικότητα.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί, φυσικά, τη δεδομένη χρονική στιγμή τον βασικό στόχο του Άρη για την τρέχουσα σεζόν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι κιτρινόμαυροι θα παρατήσουν το πρωτάθλημα.

Αντίθετα, θα προσπαθήσουν να μείνουν όσο πιο κοντά μπορούν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και να μειώσουν τη διαφορά. Αυτός είναι και ο λόγος που ήταν σημαντικοί οι τρεις βαθμοί που κατέκτησαν στο εκτός έδρας ματς με την Κηφισιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ