Το… κάτι παραπάνω που περιμένει απόψε ο Καρβαλιάλ

Το… κάτι παραπάνω που περιμένει απόψε ο Καρβαλιάλ

Στα δύο παιχνίδια του κυπέλλου η άμυνα ανταποκρίθηκε. Στην επίθεση ήταν το πρόβλημα...

Το πράγμα είναι καθαρό. Το αποψινό βράδυ μπορεί να κρίνει την πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Αν ο ΠΑΟΚ περάσει νωρίτερα από το Περιστέρι και οι ερυθρόλευκοι αποτύχουν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, η διαφορά από την κορυφή πάει στους εννέα βαθμούς και η ομάδα μπαίνει στη ζώνη του λυκόφωτος.

Έχουν τύχει κι άλλα τέτοια βραδιά στην πολυκύμαντη πορεία του Ολυμπιακού. Για τον Καρβαλιάλ και τους παίκτες που αναμένεται να παρατάξει το βράδυ, η κατάσταση μάλλον είναι πρωτόγνωρη. Ελάχιστοι παίκτες που θα είναι το βράδυ στην εντεκάδα έχουν βρεθεί σε τέτοια θέση κατά το παρελθόν.

Φέτος ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε ένα όχι ίδιο αλλά ανάλογης σημασίας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα στο Φάληρο. Απέτυχε να κερδίσει σε παιχνίδι εκατόν είκοσι λεπτών και αποκλείστηκε στα πέναλτι. Στις λεπτομέρειες της κανονικής διάρκειας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός φάνηκε καλύτερος. Στην παράταση η υπέροχη του Ολυμπιακού ήταν σαφής όπως και η αδυναμία του να μετατρέψει την υπέροχη σε γκολ. Ο Καρβαλιάλ πείθει πως μελετά τον αντίπαλο και επιχειρεί να αποδυναμώσει τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα του. Μια εξαιρετικά παραγωγική ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό, τον περιόρισε αισθητά.

Σε δύο ματς οι πράσινοι έβαλαν μόλις ένα γκολ στους ερυθρόλευκους. Κάτι ανάλογο θα είναι κι απόψε ο στόχος του Πορτογάλου τεχνικού. Θα το επιδιώξει πάλι με διαφορετικό κεντρικό δίδυμο, αυτή τη φορά τον Κάρμο που θα κάνει ντεμπούτο και ο Ντόη. Το ζήτημα που απασχολεί τον Κάρλος Καρβαλιάλ είναι να… ξεκλειδώσει η ομάδα του επιθετικά. Να δημιουργήσει φάσεις και να σκοράρει. Ρίχνοντας βάρος στην σωστή ανασταλτική λειτουργία και παίζοντας με τρία κλασσικά εσωτερικά χαφ, ο Ολυμπιακός χάνει κατά πολύ σε δημιουργικότητα.

Έχοντας στην κορυφή σέντερ φορ τύπου Ελ Καμπί ή Ναβάρο που θέλουν την μπάλα μέσα στο κουτί για να κάνουν την τελική προσπάθεια, οι ερυθρόλευκοι έχουν μεγάλη ανάγκη το παιχνίδι από τα άκρα για να μπουν μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι η απόδοση του Ρόντινεϊ θα αποτελέσει βαρόμετρο.

Είναι απαραίτητο όμως η ομάδα του Καρβαλιάλ να πάρει πράγματα και από τον άξονα είτε πρόκειται για τον Ορτα είτε για τον Τσικίνιο. Είναι απαραίτητο από τις ανώδυνες πάσες του Καρβάλιο να περάσει ο Ολυμπιακός σε πάσες μέσα στην περιοχή που να βγάζουν τους επιθετικούς σε θέση βολής. Ο Τσικίνιο και ο Ορτα θα συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση, στο βαθμό που θα το κάνουν κι αυτό. Οψόμεθα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ