Οι «professor» του Θρύλου και #mexritelous παντού!

Οι «professor» του Θρύλου και #mexritelous παντού!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και η 18η Φεβρουαρίου που θύμισε σε όλους την δυναμική του Ολυμπιακού σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο

Άλλη μια μέρα στην δουλειά για τον Ολυμπιακό σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Μια όμορφη Κυριακή από δύο ομάδες που έχουν την τύχη να βρίσκονται στον πάγκο της δύο σπουδαίοι προπονητές. Και αν για τον έναν, το γνωρίζουμε χρόνια τώρα, ο άλλος έχει βαλθεί να «σπάσει όλα τα ρεκόρ» επιτυχίας. Βλέπετε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ένας κανονικός προπονητής που κάνει τα κανονικά στο ποδόσφαιρο και εκμεταλλεύεται ένα «γεμάτο» ρόστερ με τον καλύτερο τρόπο, κατάφερε μέσα σε 8 μέρες να μετατρέψει μια ομάδα που έδειχνε «παραδομένη» σε… τούρμπο που «σκορπάει» τον «τρόμο». Όπως έκανε στην κατάμεστη Τούμπα επιστρέφοντας και με… ρέστα την 4αρα που είχε δεχθεί στο Καραϊσκάκη στον πρώτο γύρο.

Και κάπου εδώ θυμηθείτε τις… λεπτομέρειες στον πάγκο που κάνουν την διαφορά. Τότε ήταν ο Μαρτίνεθ που είχε την φαεινή ιδέα στο 0-2 να βάλει μπακ τον Σολμπάκεν, και το 0-4 ήρθε με ευκολία για να το «μαζέψει» ο Ολυμπιακός σε 2-4 στο φινάλε.

Διαβάστε επίσης: Το δίδυμο Τσικίνιο – Όρτα, το «λίφτινγκ» του άξονα και ο… Superman

Στην Τούμπα χθες ο Μεντιλίμπαρ, όπως και στο ντεμπούτο του με την Φερεντσβάρος, διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι. Έπεσε πάνω στον αντίπαλο, του πήρε τον «αέρα» με την κυριαρχία στη μεσαία γραμμή και όταν βρήκε χώρους τον «κοπάνησε ανελέητα». Δεν… έκρυψε τα επιθετικά του «όπλα» όπως έκανε εκείνη η ψυχή ο Καρβαλιάλ με τους Ποντένσε και Φορτούνη βάζοντας δύο αριστερά μπακ στην Λεωφόρο για τον… Κώτσιρα, λες και έπαιζε στο Μπερναμπέου, και πήρε ένα τεράστιο διπλό με τρόπο εμφατικό. Καταγράφοντας την καλύτερη εμφάνιση του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν, με διαφορά από την δεύτερη, και μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων. Βάζοντας ξανά στο κόλπο του τίτλου τον Ολυμπιακού που είναι στο -5 από την κορυφή και έχει να περιμένει και την απόφαση του CAS που ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

Το κυριότερο όμως, έχει πλέον έναν κανονικό προπονητή στον πάγκο που μπορεί να εκμεταλλευτεί σωστά ένα δυνατό ρόστερ κάνοντας ροτέισον σε ντέρμπι στην Τούμπα χωρίς να υπάρξει η παραμικρή επίπτωση στην λειτουργία της ομάδας. Και πηγαίνοντας τώρα με την ψυχολογία στα ύψη για τον… τελικό της Ευρώπης στην Βουδαπέστη.

Και αν τον Μεντιλίμπαρ τον μαθαίνουμε για τα καλά αυτές τις μέρες, τον Γιώργο Μπαρτζώκα τον ξέρουμε χρόνια και συνεχίζουμε να θαυμάζουμε το έργο του. Μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και ο φετινός Ολυμπιακός παρά τα συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμού, όπως συνέβη και στο Final-8 με τον Γκος. Ο Ολυμπιακός που μπορεί φέτος να έχει απέναντι του έναν ισχυρό Παναθηναϊκό με μπάτζετ εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα όμως μέχρι τώρα το… ταμπλό λέει 2-0. Σούπερ Καπ και Κύπελλο με τρόπο εμφατικό κατέληξαν στα χέρια του «σκακιστή» και της ομαδάρας του και έχουμε και συνέχεια με τον Ολυμπιακό να έχει βρει για τα καλά (και φέτος) τον δρόμο του. Με τον Ράιτ να αποδεικνύεται «θείο δώρο» από τον Μπαρτζώκα που συνεχίζει τις ανακαλύψεις και τον Ολυμπιακό με το 7-0 επί του ΠΑΟ στους τίτλους να «τρέχει» το σερί του και να δείχνει ικανός και για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο Ολυμπιακός του #mexritelous που «σαρώνει» στο διάβα του τον «αιώνιο» αντίπαλό του και που με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον καθοδηγεί ξέρει πως δεν έχει ταβάνι. Όσο και αν ο Αταμάν, ο Σλούκας, ο Ναν και όλοι όσοι είναι λαλίστατοι όλο αυτό το διάστημα θέλουν να τον σταματήσουν, αλλά δεν μπορούν στο παρκέ.

Τα ακόμη πιο σπουδαία για τον Ολυμπιακό είναι προφανώς μπροστά με την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα όμως είναι σίγουρο πως αυτή η ομάδα θα παλεύει μέχρι τέλους με τα ιδανικά της, τις δυνάμεις της και τον κόσμο της να την πιστεύει και να την στηρίζει.

Υ.Γ. Ένα από τα «μυστήρια» που κανείς, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει απαντήσει είναι η μοναξιά του Λεσόρ στους ψηλούς του ΠΑΟ. Με ένα τόσο μεγάλο μπάτζετ, με τον Γιαννακόπουλο να δίνει στον Αταμάν όλα όσα θέλει, με τη λογική επιλέχθηκε να πάει μέχρι το τέλος μόνο με τον Γάλλο στους ψηλούς; Να έχεις δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο και να έχεις έναν ψηλό και δύο ακόμη που απλά… βλέπουν στα δύσκολα. Πόσο άραγε θα αντέξει ο Λεσόρ; Και πως είναι δυνατόν να έχει ο βασικός αντίπαλός σου, όχι ένα, όχι δύο, άλλα τέσσερα θηρία κάτω από το καλάθι και εσύ να μην αντιδράς;

Υ.Γ.1: Ο προπονητής σε μια ομάδα είναι το Α και το Ω. Το ζούμε στον μπασκετικό Ολυμπιακό, το ζήσαμε στο παρελθόν στον ποδοσφαιρικό με τον Μαρτίνς. Και βλέπουμε την επίδραση του Μεντιλίμπαρ με το… καλημέρα και τώρα. Για τον μπασκετικό βεβαίως τα πράγματα είναι πιο δεδομένα και η άνεση των Αγγελόπουλων για ένα συμβόλαιο για… πάντα στον Μπαρτζώκα μεγάλη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ