Ο Άρης που απέκτησε ταυτότητα

Ο Άρης που απέκτησε ταυτότητα

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μπορεί να μην εντυπωσιάζει με την απόδοση της, έχει όμως, αγωνιστικό πλάνο, συγκεκριμένη τακτική και οι ποδοσφαιριστές της ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο.

Ο Άρης συνεχίζει την προετοιμασία του για τον κυριακάτικο (25/2) εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο, ενώ ο Άκης Μάντζιος έχει, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα όλους, σχεδόν, τους παίκτες του στη διάθεση του.

Σκοπίμως δεν θα αναφερθώ στον Παναθηναϊκό, που είναι η ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Θα περιμένω να «σφραγίσει» και τυπικά την πρόκριση ο Άρης – έχω τα… γούρια μου – στις 6 Μαρτίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Παναιτωλικό και στη συνέχεια έχουμε να πούμε πολλά για το σημαντικό αυτό παιχνίδι αλλά και την έδρα του.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Ο Φατίχ Τερίμ υπέγραψε το καπέλο του και έβαλε την ημερομηνία της πρόκρισης (pic)

Ο Άρης, εξάλλου, μόνο αδιάφορος δεν είναι στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Θέλει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, προκειμένου να προσπαθήσει να μειώσει τη διαφορά του από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, ενόψει των πλέι οφ.

Η ομάδα θα πρέπει να κρατηθεί σε φόρμα, αλλά και να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό, δείχνει, πάντως, να το καταφέρνει ο Άρης. Που η αλήθεια είναι ότι δεν εντυπωσιάζει με την απόδοση του, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα ως ομάδα.

Υπάρχουν, σίγουρα, παιχνίδια που δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε. Είναι, όμως, μια ομάδα που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συγκεκριμένο πλάνο και με ποδοσφαιριστές που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και τι ζητάει από αυτούς ο προπονητής.

Άλλες φορές αυτό θα… βγει, άλλες όχι. Στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια του, όμως, ο Άρης είχε μια μόλις ήττα, αυτή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Ολυμπιακό. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει βελτίωση και στα αποδυτήρια. Κάτι που φαίνεται και από απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα, στον τρόπο με τον οποίο πανηγυρίζουν τα γκολ οι παίκτες του.

Με απλά λόγια ο Άρης γίνεται ομάδα. Δεν έχει φτάσει, σίγουρα, στο ιδανικό, κάτι τέτοιο, όμως, δεν θα θα ήταν δυνατόν στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου. Επί της ουσίας ο Άκης Μάντζιος έχει «συμμαζέψει» τα πράγματα και δημιούργησε ένα σύνολο που θα φτάσει – όπως όλα δείχνουν- στον τελικό του Κυπέλλου και θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο, ενώ θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό στα πλέι οφ.

Θα είναι ακόμα πιο δίκαιο, όμως, να κριθεί όταν θα έχει κάνει ο ίδιος τις επιλογές του ρόστερ και την προετοιμασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ