Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά…

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά…

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ είναι ικανός για όλα. Και την «κατάρα» με τους Ισραηλινούς να «σπάσει»…

Έχει μόνο άσχημες αναμνήσεις από τους Ισραηλινούς. Από την ίδια την Μακάμπι Τελ Αβίβ εκείνο το πρώτο καλοκαίρι του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό με το 1-0 εκτός έδρας με το γκολ του Ζαιρί που ακυρώθηκε χωρίς λόγο στο 0-0 (με 2-1 το πρώτο ματς) και οδήγησε στον αποκλεισμό. Από την Μπερσεβά, στη μέση του… πουθενά και τον αποκλεισμό από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τον «εφιάλτη» με την Μακάμπι Χάιφα και την 4αρα στο Καραϊσκάκη στο φινάλε της εποχής Μαρτίνς.

Δεν του πάνε του Ολυμπιακού οι ομάδες από το Ισραήλ, είναι αλήθεια. Δεν έχει να θυμηθεί μια καλή στιγμή. Ε, και τι με αυτό; Μήπως θα παίξει μπάλα η… παράδοση;

Ο Ολυμπιακός που στην Λεωφόρο με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο, στις 4 Φεβρουαρίου έχανε με «κάτω τα χέρια» από τον κακό Παναθηναϊκό και έδειχνε να πετάει λευκή πετσέτα. Μια ομάδα παραδομένη που πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια στο φινάλε της σεζόν στα μέσα του Φεβρουαρίου.

Ποιος να το περίμενε όλο αυτό που συνέβη στο μικρό διάστημα της άφιξης του Μεντιλίμπαρ και στα τρία του πρώτα ματς; Από το καλό στο καλύτερο. Λες και όλα όσα αναφέραμε παραπάνω για την εικόνα του Ολυμπιακού ήταν… χρόνια πριν. Λες και υπάρχει ένα μαγικό ραβδάκι ή ένα κουμπάκι, που απλά το πάτησε ο Βάσκος και η ομάδα βρήκε ξανά την κανονικότητά της.

Και εκεί που έλεγες, πως θα περάσει το μαρτύριο, λες πότε θα έρθει η ώρα να αρχίσει το ματς για να θαυμάσεις την ομαδάρα του Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος που και στην Βουδαπέστη έδωσε ρεσιτάλ παρουσιάζοντας έναν ολοκληρωτικό Ολυμπιακό. Τρία στα τρία και μέσα και στους δύο μεγάλους στόχους του Ολυμπιακού. Το πρωτάθλημα και το Κόνφερενς. Είναι στους «16» και απέναντι στην Μακάμπι έχει την δυνατότητα για τους «8». Και το όνειρο μένει ζωντανό. Μια Μακάμπι που παίζει τα ματς της στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όπως και να έχει όμως για τον Ολυμπιακό που βλέπουμε (επιτέλους) τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ούτε το μεγαλύτερο όνειρο του, ο χειρότερος εφιάλτης των… απέναντι. Ειδικά φέτος… Μην βιαζόμαστε όμως, αυτό που τώρα προέχει για τον Ολυμπιακό είναι το 3Χ3 στο πρωτάθλημα, στην «διαβολοβδομάδα» που έρχεται στην Σούπερ Λιγκ. Και μετά η Μακάμπι στο Καραϊσκάκη για το πρώτο… γραμμάτιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ