Ασκήσεις ηρεμίας: Η κουβέντα για την κλήρωση και η ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ασκήσεις ηρεμίας: Η κουβέντα για την κλήρωση και η ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκαν καλά νέα. Ποιος αμφιβάλλει όμως ότι το ίδιο σκέφτονται και η Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Στις ευρωπαϊκές κληρώσεις εκτιμάς πάντα τα πραγματικά δεδομένα. Ότι είσαι εκεί, πριν από όλα. Όσα και όσους αποφεύγεις στη συνέχεια. Και τελικά ότι σου προκύπτει. Δεν διαλέγεις, δεν σε διαλέγουν. Και αυτό είναι όλο. Αν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ νιώθουν καλά που η τύχη τα έφερε έτσι να ανταμωθούν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προφανώς άλλο τόσο καλά νιώθουν και οι Ισραηλινοί με τους Κροάτες. Κανείς δεν τρομάζει κανέναν. Μια ενδιαφέρουσα «αρμονία» που μπορεί να γίνει η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία στα μέρη μας.

Μάρτη η εθνική μας ομάδα δίνει τα μπαράζ με θέα στην τελική φάση του Euro. Μάρτη και οι δύο ομάδες μας διεκδικούν κάτι που δεν έχει προηγούμενο: Δύο ελληνικά εισιτήρια σε προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ναι, δεν είναι το Champions League. Δεν είναι όμως και… τσίγκινο κυπελάκι το Conference League. Είναι η διοργάνωση που τον περασμένο Ιούνη ξετρέλανε τους φίλους της Γουέστ Χαμ και το 2022 έβαλε φωτιά στη Ρώμη του Ζοσέ Μουρίνιο. Προφανώς κάτι σπουδαίο. Αρκεί να είσαι εκεί για να το εκτιμήσεις και να το ευχαριστηθείς.

Διαβάστε επίσης: Μια δύσκολη κλήρωση και δυο μεγάλες «μάχες»

Ο ΠΑΟΚ για να φτάσει ως τους «16» έριξε δύο «ανάποδες» σε κοτζάμ Άιντραχτ που χθες βράδυ πλήρωσε τοις μετρητοίς εκείνα τα ματς της φάσης των ομίλων βλέποντας την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ να στήνει πανηγύρι στη Φρανκφούρτη. Το χέρι του Κώστα Κατσουράνη σήμερα τον κράτησε μακριά από τον συνηθισμένο παρτενέρ του Άγιαξ, αλλά και από τους Βέλγους που είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες φέτος στην Ευρώπη –είναι και 12 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Άντερλεχτ στο πρωτάθλημα-. H Ντιναμό δεν είναι ή τέλεια παρτενέρ σε αυτό το τάνγκο, πολλώ δε μάλλον έπειτα από όσα συνέβησαν τον Αύγουστο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επιπλέον για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε τη Μπέτις, άρα μάλλον κάτι θα κάνει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Δικέφαλος όμως στα καλά του μες τη σεζόν έδειξε να διαθέτει ψηλότερο ταβάνι από το δικό της. Άρα η κλήρωση είναι μια χαρά.

Και ακόμη καλύτερη είναι του αναγεννημένου Ολυμπιακού που εσχάτως άρχισε να πιστεύει σε… μικρά θαύματα. Το χέρι του «Κατσούρ» κράτησε μακριά την Άστον Βίλα που είναι μάλλον η καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Κράτησε μακριά τη Λιλ, την περσινή φιναλίστ Φιορεντίνα. Έφερε έναν αντίπαλο που ζει φέτος σα νομάς στα κύπελλα Ευρώπης, έχοντας ως έδρα την Βοϊβοντίνα. Που παρά ταύτα τερμάτισε στην πρώτη θέση σε ένα γκρουπ με βασικό αντίπαλο τη Γάνδη. Και που ως εδώ όλα τα προβλήματα της έχει καταφέρει να τα μετατρέψει σε πλεονεκτήματα. Ένα κλασσικό σύνολο που λατρεύει να το βαφτίζουν αουτσάιντερ και που τιμωρεί κάθε έναν που δεν του δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό. Αν μπορεί να κάνει αυτό το λάθος και ο Ολυμπιακός; Προφανώς και όλα τα μπορεί.

Με τη Φερεντσβάρος όμως έδειξε μια χαρακτηριστική σοβαρότητα που εν πολλοίς έκανε τη μισή δουλειά. Δεν έχει λόγο τώρα να αλλάξει το προφίλ του. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που σα να μαθαίνει γρήγορα όχι μόνο το ρόστερ του αλλά και την Ελλάδα από χθες το βράδυ έχει ήδη επαναλάβει δύο φορές την ίδια ατάκα. Προσπαθεί να εξηγήσει ότι όπως δεν ήταν λογικό να νιώθει μια ομάδα παραδομένη τον Φλεβάρη – όπως βρήκε τον Ολυμπιακό πριν λίγες μέρες- δεν μπορεί ξαφνικά να είναι και υπεραισιόδοξη επειδή έκανε δύο-τρεις νίκες στη σειρά. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι υπομονής και επανάληψης. Ένα παιχνίδι που αν δουλεύεις θα σε ανταμείψει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ