Να που τα παιχνίδια δεν τελειώνουν όταν θα το πει ο Παναθηναϊκός…

Να που τα παιχνίδια δεν τελειώνουν όταν θα το πει ο Παναθηναϊκός…

Η αφέλεια που δείχνουν οι πράσινοι βγαίνοντας μπροστά κατά κύματα χωρίς ισορροπία, στην αρχή ερμηνεύτηκε ως δείγμα της επιθετικότητας που έχει εμφυσήσει στο παιχνίδι της ομάδας ο νέος προπονητής της. Αυτή είναι μάλλον μια εύκολη ανάγνωση.

Συμβαίνει πολλές φορές με τους ενθουσιασμούς και τα πρόωρα πανηγύρια. Ο χρόνος είναι που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ασφαλή συμπεράσματα. Γράφτηκαν ύμνοι για τον Τερίμ και το πνεύμα νικητή που εμφύσησε στην ομάδα προφανώς σε αντίθεση με τον πάντα προσεκτικό και συντηρητικό Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο τέλος της χρονιάς μπορεί να αποδειχτεί τί έτσι έχουν τα πράγματα. Επί του παρόντος προτιμότερη είναι η συλλογή και αναπόφευκτος ο προβληματισμός. Έγινε μια φορά με τη Λαμία, να που ξανάγινε με την Κηφισιά. Ενδιάμεσα υπήρξε ήττα από τον ΠΑΟΚ αλλά αφού η πρόκριση (ξανα)ήρθε στη διαδικασία των πέναλτι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και στα τρία παιχνίδι φάνηκε καθαρά ότι η πράσινη μηχανή ρετάρει. Και επιθετικά φλυαρεί και αμυντικά χάσκουν τα κενά.

Διαβάστε επίσης: Μια όμορφη Κυριακή, το Αγρίνιο, ο Βόλος και το CAS…

Από τη στιγμή που ήρθε η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, η προβληματική κατάσταση δεν αναλύθηκε σκεπάστηκε κάτω από το χαλί του τελικού. Να όμως που το πρόβλημα πρόκυψε καθαρά στον αμέσως επόμενο αγώνα με την ουραγό Κηφισιά που δεν έφυγε νικήτρια από την Λεωφόρο γιατί οι επιθετικοί της έχασαν κλασσικές ευκαιρίες. Όχι δεν χάθηκε τίποτα σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παραμένει στο κόλπο ο Παναθηναϊκός αλλά δείχνει να μην πατάει καλά στα πόδια του. Κι αυτή τη φορά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα τσουβάλι απουσίες. Τουλάχιστον όχι περισσότερες από όσες έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό τον καιρό και οι υπόλοιποι διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Κάτι άλλο συμβαίνει που εμποδίζει τον Παναθηναϊκό να πάρει τα αποτελέσματα. Η άμυνα του υποφέρει σε κάθε οργανωμένη επίθεση των αντίπαλων και η μεσαία γραμμή του με απόντα τον Μπερνάρ αδυνατεί να παράξει φάσεις. Η ασίστ προς τον σκόρερ Παλάσιος ήταν του Ιωαννίδη. Ο Μπακασέτας για την ποιότητα του οποίου δεν υπάρχουν αμφιβολίες δεν δείχνει ακόμα έτοιμος να αναλάβει οργανωτικά καθήκοντα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έμεινε σε ρηχά νερά και δικαιολογημένα ο Τούρκος προπονητής τον αντικατέστησε. Η ρήση του Τερίμ ότι τα παιχνίδια τελειώνουν όταν ο παναθηναϊκό θα πει ότι τελειώνουν διαψεύστηκε στο επόμενο παιχνίδι.

Όπως και να αντικρίσει κανείς το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Κηφισιά δεν γίνεται να μην διαπιστώσει τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Τερίμ ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει γρήγορους κυνηγούς που παίζουν στον χώρο. Η αφέλεια που δείχνουν οι πράσινοι βγαίνοντας μπροστά κατά κύματα χωρίς ισορροπία, στην αρχή ερμηνεύτηκε ως δείγμα της επιθετικότητας που έχει εμφυσήσει στο παιχνίδι της ομάδας ο νέος προπονητής της. Αυτή είναι μάλλον μια εύκολη ανάγνωση. Μετά τα στραβοπατήματα με Λαμία και Κηφισιά θα πρέπει να γίνει και μια δεύτερη ανάγνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ