Ποιος θα κάνει ένα βήμα εμπρός

Ποιος θα κάνει ένα βήμα εμπρός

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα μισά ενός προγράμματος που δεν… βγαίνει με 15-16 ποδοσφαιριστές. Και η επόμενη ερώτηση για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μόλις απλώθηκε στο τραπέζι.

Προπονητής έπειτα από πέντε νίκες στη σειρά που έστω με το χαμόγελο… αποδοκιμάζει μια επιλογή του, δεν είναι συνηθισμένος. Και όπως φαίνεται; Μόλις ο Ολυμπιακός κάθισε έναν από εκείνους τους λίγους στον πάγκο του. Πως το είπε χθες ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ; «Δεν ήμουν και πολύ… πετυχημένος με την εντεκάδα».

Φυσικά όλα είναι εύκολα έπειτα από μια ανατροπή. Όταν το plan b –που προφανώς ανήκει στον ίδιο άνθρωπο- διορθώνει τα πράγματα. Ο Βάσκος όμως δίνει την εντύπωση ότι μάλλον τα ίδια θα έλεγε ακόμη και αν δεν προέκυπτε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκείνο που έφερε πλέον τους Ερυθρόλευκους δύο βαθμούς μακριά από τον Παναθηναϊκό ψαλιδίζοντας και άλλο την απόσταση από το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Διαβάστε επίσης: Μια όμορφη Κυριακή, το Αγρίνιο, ο Βόλος και το CAS…

Δύο εβδομάδες πριν, οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονταν τον νέο προπονητή τους με αντίπαλο τον ΟΦΗ έχοντας έξι βαθμούς διαφορά από τους Πράσινους, επτά από την ΑΕΚ και εννέα από τον ΠΑΟΚ. Σήμερα ξύπνησαν έχοντας μαζέψει την κατάσταση στο… μισό: 2 από τον Παναθηναϊκό, 4 από τον ΠΑΟΚ, 5 από την ΑΕΚ. Το γενικό -22, μετατράπηκε σε -11. Και έχει πάντα σημασία η μεγάλη εικόνα, διότι ο Ολυμπιακός δεν κυνηγά μια ομάδα αλλά τρεις σε αυτό το… ράλι του Φλεβάρη που μεθαύριο και όλας τον στέλνει στο «Αγρίνιο» σε μια ακόμη «ειδική διαδρομή».

Προφανώς κάποια αποτελέσματα του πήγαν καλά: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1, Παναθηναϊκός-Λαμία 2-2, Παναθηναϊκός-Κηφισιά 1-1. Κυρίως όμως του πήγαν ακόμη καλύτερα τα δικά του: Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-0, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4, Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1, όλα δίχως το κοινό του.

Όταν όμως κάνει το παραπάνω στη δουλειά σου, τότε πολύ λογικά αυτό προστίθεται στις υποχρεώσεις σου. Και κάπως έτσι πλέον στο μεγάλο λιμάνι το «αφήγημα» αφορά σε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Το δικαίωμα στο όνειρο που προσφέρει το Conference League αλλά και η πρόκληση της επιστροφής για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Αν γίνεται; Θα φανεί σε καμιά εικοσαριά μέρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να περάσει την ομάδα του μέσα από ένα… ναρκοπέδιο: Παναιτωλικός (28/2), Βόλος (3/3), Μακάμπι (7/3), 1η αγωνιστική playoffs (10/3), Μακάμπι (14/3), 2η αγωνιστική playoffs (17/3). Η 5Χ5 διαδρομή που προηγήθηκε δεδομένα άνοιξε την όρεξη για την επόμενη. Μόνο που αυτή είναι εξίσωση που δεν λύνεται απλά. Και που τουλάχιστον δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα με 15-16 ποδοσφαιριστές. Εδώ η «δοκιμασία» απαιτεί βάθος και «γενναίους» έτοιμους να κάνουν ένα βήμα εμπρός.

Χθες το πιο ευχάριστο νέο στο Φάληρο, ήταν η παρουσία του Ρούμπεν Βέζο. Ένας έμπειρος στόπερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το rotation. Μπήκε απευθείας στο νόημα, ερχόμενος από τον πάγκο και στο δεύτερο ημίχρονο ως παρτενέρ του Νταβίντ Κάρμο κατάφερε κάτι που δύσκολα καταγράφει η στατιστική. Σχημάτισε ένα δίδυμο που εν πολλοίς έδωσε το δικαίωμα στους υπόλοιπους να ρισκάρουν ανεβάζοντας τις γραμμές πάνω από το μισό του γηπέδου.

Ο Βέζο και ο Κάρμο στο δύσκολο 46’-79΄ως την ισοφάριση είχαν μια αξιοθαύμαστη ισορροπία. Είτε με τη μπάλα στα πόδια, είτε στις μονομαχίες, είτε κυρίως με τις τοποθετήσεις τους. Και αυτό έδωσε χρόνο στους υπόλοιπους να βρουν εκείνη τη μία «φάση» που θα άλλαζε το σενάριο του ματς. Αντίθετα δεν μπορεί κάποιος να πει ότι οι υπόλοιποι που έφερε στον αφρό η επιλογή του rotation άρπαξαν την ευκαιρία. Ο Καμπράλ, ο Ρίτσαρντς, ο Ιμπόρα κλπ. Φυσικά όμως στο ποδόσφαιρο δεν πατάς ένα κουμπί. Συνήθως χρειάζεσαι ρυθμό και παραπάνω από μια ευκαιρία.

Έχει ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός. Θα μπορούσε κάποιος για παράδειγμα να φτιάξει μια ολόκληρη chapter 2 εκδοχή του: Κίνι, Ντόι, Βέζο, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλος, Καμπράλ, Μαρτίνς και Ελ Αραμπί θα μπορούσαν εύκολα να θέσουν υποψηφιότητα πίσω από Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Φορτούνη, Ποντένσε, Μασούρα, Γιόβετιτς, Ναβάρο, Ελ Κααμπί που αυτή τη στιγμή μοιάζουν να αποτελούν τον «πυρήνα» της ομάδας Μεντιλίμπαρ. Το θέμα είναι όμως ότι σε αυτό το «πάντρεμα» του rotation, όπου λογικά θα συνεχιστεί ολόκληρη την εβδομάδα κάποιοι θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα εμπρός.
Ήδη Ροντινέι, Κάρμο, Φορτούνης, Έσε είναι στα κόκκινα από τα διαδοχικά παιχνίδια. Μπορεί κάποιος να φορέσει τα παπούτσια τους; Αυτή είναι η επόμενη ερώτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ