Ολυμπιακός: Συντρέχουν όλες οι (καλές) προϋποθέσεις!

Ολυμπιακός: Συντρέχουν όλες οι (καλές) προϋποθέσεις!

Ο Ολυμπιακός με καλή ψυχολογία, με προπονητή που (μετά από καιρό) εμπνέει εμπιστοσύνη και τον κόσμο του να δημιουργεί πυρακτωμένη ατμόσφαιρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχει τον πρώτο λόγο το βράδυ της Πέμπτης

Εχει κατασταλάξει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στου εντεκά με τους οποίους θα ξεκινήσει την κρίσιμη αναμέτρηση με την Μακάμπι. Προφανώς δεν πρόκειται να βάλει δεξί μπακ τον Γιώργο Μασούρα όπως συνέβη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Βόλο. Αυτά μπορεί να γίνονται στη ροή ενός παιχνιδιού στο οποία έχει ήδη κριθεί το αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση έγιναν προκειμένου να δοκιμάσει παίκτες στην επίθεση ο Βάσκος προπονητής ενώ φρόντισε ταυτόχρονα να μην επιβαρυνθεί άσκοπα ο Ροντινέι. Καλό είναι να τα εξηγούμε αυτά για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν είναι… Τερίμ για να ανακατεύει την τράπουλα μέχρι του σημείου που να μην ξέρει ποια φύλλα έχει στα χέρια του. Κατάφερε μέσα σε μόλις έξι παιχνίδια να δώσει χρόνο σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού και μάλιστα χρόνο αρκετό ώστε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Κι είναι μεγάλη υπόθεση ένας προπονητής να χρησιμοποιεί σε έξι ματς εικοσιεφτά παίκτες χωρίς η ομάδα του να υποστεί κάποια βαθμολογική αβαρία. Ωστόσο το παιχνίδι το βράδυ της Πέμπτης δεν προσφέρεται για να παίξουν όλοι και μάλιστα σε… ακατάλληλες θέσεις. Οσα ήθελε να δει ο Βάσκος τεχνικός τα έχει δει σε γενικές γραμμές κι αυτός είναι ο λόγος που δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει καταλήξει στη εντεκάδα.

Διαβάστε επίσης: Και χωρίς Τσιλούλη και χωρίς κόσμο η Λαμία με την ΆΕΚ;

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μακάμπι με όλα τα διαθέσιμα βαριά χαρτιά του ετοιμοπόλεμα. Με πίστη και αισιοδοξία ότι θα πάρει αποτέλεσμα τέτοιο ώστε να αποκτήσει σαφές πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στο Τελ Αβίβ. Το ματς κόντρα στην Μακάμπι βρίσκει τους ερυθρόλευκους σε πολύ καλό φεγγάρι. Από τους εννιά βαθμούς που βρισκόταν μακριά από την κορυφή τώρα βρίσκεται μόλις στους τρεις έχοντας ήδη βάλει από κάτω τον Παναθηναϊκό. Καμιά απόδοση δεν προεξοφλεί τις επόμενες αλλά αυτή η ξέφρενη κούρσα των Πειραιωτών δεν ήταν αποτέλεσμα συγκυρίας ή εύκολου προγράμματος. Μέσα είχε τα δυο παιχνίδια με την Φερεντσβάρος και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Φορτσάτος πηγαίνει ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει την Μακάμπι. Ομάδα με καλή ψυχολογία, με προπονητή που (μετά από καιρό) εμπνέει εμπιστοσύνη και τον κόσμο του να δημιουργεί πυρακτωμένη ατμόσφαιρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα από το Ισραήλ. Τις φιλοδοξίες της ομάδας του Ρόμπι Κιν δεν τις προσπερνάμε αβασάνιστα. Θα το παλέψει η Μακάμπι που είναι δυνατό σύνολο και πειθαρχημένο με τον πολύπειρο Ζάχαβι να ηγείται της επίθεσης. Ωστόσο αν υποτεθεί ότι οι δύο ομάδες πιάσουν το ταβάνι της απόδοσή τους το βράδυ της Πέμπτης, οι ερυθρόλευκοι είναι αυτοί που θα έχουν το σαφές και πεντακάθαρο πλεονέκτημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ