Όταν άλλαξε σύστημα έκανε «πάρτι» ο Άρης

Όταν άλλαξε σύστημα έκανε «πάρτι» ο Άρης

Η επιστροφή στο 4-2-3-1 στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν κομβική για την έκβαση της αναμέτρησης με τη Λαμία, για τον Άρη που πήρε νίκη ουσίας και ψυχολογίας ενόψει του εκτός έδρας αγώνα της Τετάρτης (3/4) με τον Ολυμπιακό.

Είναι απολύτως λογικό ο Άκης Μάντζιος να κάνει δοκιμές σε παιχνίδια όπως αυτό με τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς ο βασικός στόχος του είναι να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Έχοντας κάνει το δύο στα δύο, βέβαια, στο ξεκίνημα των πλέι οφ, καθώς κέρδισαν (με 1-0) και στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική, οι κιτρινόμαυροι είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν και τις όποιες ελπίδες τους για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Ο Άρης πέτυχε νίκη ουσίας αλλά και ψυχολογίας επί της Λαμίας, ενόψει του εκτός έδρας ματς της Τετάρτης (3/4) με τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία των play-offs μετά την νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού (pic)

Ο Μάντζιος έκανε την έκπληξη στο χθεσινό (31/3) παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ξεκίνησε στην ίδια ενδεκάδα τους Μορόν και Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης, σε 4-4-2, ενώ ο Μάνου Γκαρθία πήρε θέση στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής.

Σύστημα το οποίο μπορεί να χρειαστεί να παίξει ο Άρης, τόσο στα εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι οφ, όσο και στον τελικό του Κυπέλλου, αν μείνει πίσω στο σκορ και είναι λογικό να θέλει ο προπονητής του να το δοκιμάσει, εκτός από το οικογενειακό διπλό και σε επίσημο παιχνίδι.

Ο Άρης είχε διάθεση, δεν του βγήκε, όμως, η συγκεκριμένη επιλογή, σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο δεύτερο μισό του αγώνα, όταν και ο Μάντζιος άλλαξε τη διάταξη, επιστρέφοντας στο αγαπημένο του 4-2-3-1.

Ο Γκαρθία, που δυσκολευόταν σε ρόλο αριστερού εξτρέμ στο πρώτο ημίχρονο, ένιωθε σαφώς πιο άνετα στην φυσική του θέση, ως επιτελικός χαφ και μαζί του βελτίωσε κατακόρυφα την απόδοση του ολόκληρος ο Άρης, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη σε ένα καταιγιστικό τετράλεπτο, με τα γκολ των Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία και Μπράμπετς.

Το θετικό, επίσης, για τον προπονητή του Άρη είναι ότι έχοντας… τελειώσει, ουσιαστικά το παιχνίδι από το 59ο λεπτό, είχε την ευκαιρία να δώσει «ανάσες» σε βασικούς παίκτες, ενόψει των δυο ντέρμπι που ακολουθούν, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (7/4).

ΥΓ. Εξαιρετική η ενέργεια της ΠΑΕ και του Θόδωρου Καρυπίδη να τιμήσουν τους ζωντανούς θρύλους του Άρη, τις ομάδες του 1970 (που κατέκτησε και το Κύπελλο) και του 1980, ενώ οι παλαίμαχοι παίκτες παρακολούθησαν την αναμέτρηση από τη σουίτα του ιδιοκτήτη του Άρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ