Μια ισοπαλία με τρεις… νικητές

Μια ισοπαλία με τρεις… νικητές

Το γκολ του Οζντόεφ στο 90' διαμορφώνει νέα δεδομένα και ανεβάζει το «θερμόμετρο» στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου - Γερά στο «κόλπο» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Τη στιγμή που ο Κοτάρσκι κάνει το μεγάλο λάθος στο φάουλ του Άμραμπατ και η μπάλα «αναπαύεται» στο βάθος της εστίας του, η ΑΕΚ παίρνει… αέρα δύο τερμάτων κόντρα στον ΠΑΟΚ (2-0), πριν τη συμπλήρωση πενήντα λεπτών αγώνα.

Ήταν αναμφίβολα μια ψυχρολουσία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Ο Οζντόεφ έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα και τώρα όλοι μέσα – Η βαθμολογία των play-offs (pic)

Ίσως μάλιστα κανείς δεν πίστευε ότι οι φιλοξενούμενοι θα έβρισκαν τρόπο ν’ αντιδράσουν και να φύγουν με βαθμολογικό όφελος από την έδρα της Ένωσης, αλλά το πέτυχαν.

Το τελικό 2-2 στο ντέρμπι των δύο «δικεφάλων» έχει όμως νικητή και αν θέλουμε να ακριβολογούμε έχει… τρεις νικητές.

Πρώτα απ’ όλα ο ΠΑΟΚ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γιατί γύρισε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο και παράλληλα διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κι αυτή τη φορά η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κοντράρει την Ένωση, παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε στο πεντηκοστό λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο πίνακας του σκορ έγραψε 2-0 για τη Ένωση.

Υπάρχει βεβαίως εξήγηση και γι’ αυτό. Πάμε όμως τώρα να δούμε τους άλλους δύο… νικητές της ισοπαλίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι φυσικά ο Παναθηναϊκός, που πήρε σπουδαία νίκη στο Βικελίδης με 2-0 και ο Ολυμπιακός που έκανε περίπατο στη Λαμία, επικρατώντας με 5-1.

Οι «πράσινοι» απέχουν τώρα δύο βαθμούς από την κορυφή και οι «ερυθρόλευκοι» τέσσερις, γεγονός που σημαίνει ότι οι έξι αγωνιστικές που απομένουν θα είναι «φωτιά».

Όλα τα «σενάρια» πλέον είναι πάνω στο τραπέζι και τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Πάμε όμως να δούμε ποιο ήταν το στοιχείο που έδωσε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να «γυρίσει» το ματς στην έδρα της ΑΕΚ.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τονίσουμε ότι το σημερινό παιχνίδι των δύο ομάδων δεν είχε καμιά σχέση με την εικόνα των αγώνων ΑΕΚ – ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια.

Και οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι ψυχολογικά για ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν της ΑΕΚ και αναφερόμαστε φυσικά στην κούραση.

Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από δύο ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική εικόνα της Ένωσης.

Έβγαλαν κούραση οι «κιτρινόμαυροι» μετά το 60’ και ο ΠΑΟΚ που δεν είχε τίποτα να χάσει πήρε ρίσκο σε μια προσπάθεια να μη χάσει το ματς.

Το ρίσκο απέδωσε και όταν το 2-0 γίνεται 2-2 και μάλιστα στο 90’ τότε είναι ακόμα χειρότερο για την ομάδα που δέχεται την ισοφάριση. Θα πρέπει επίσης εδώ να τονίσουμε ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου στερήθηκε τις υπηρεσίες του Τάισον, ο οποίος δεν μπόρεσε να βγάλει το ζέσταμα.

Και ο Βραζιλιάνος είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για το επιθετικό πλάνο του Ρουμάνου τεχνικού και δεν είναι εύκολο να τον αντικαταστήσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Κι εδώ θα πρέπει φυσικά να σταθούμε και στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της συνέχειας, καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε «πόντους» αυτοπεποίθησης με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ενώ αντιθέτως η Ένωση προβληματίζεται για την εικόνα που βγάζει στα πλέι οφ.

Η ουσία είναι ότι πρωτάθλημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Τώρα όλα είναι ανοιχτά και κάθε παιχνίδι θα έχει χαρακτήρα «τελικού» για τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ