Το «χάρισε» αλλά τουλάχιστον…

Το «χάρισε» αλλά τουλάχιστον…

Ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας ήταν σε κακή βραδιά, σε ένα ματς πάντως που μπορούσε και όφειλε και έτσι να νικήσει. Το καλό είναι πως… χάρισε ματς που δεν κρίνει τίποτα

Πρώτα από όλα αξίζουν συγχαρητήρια στον Σλούκα. Το έψαχνε από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τα πράσινα και τελικά τα κατάφερε. Ένα ματς που να το κρίνει ο ίδιος, να το πάρει αυτός με ένα μεγάλο σουτ στο τέλος. Το έκανε και «κλείδωσε» μια βραδιά που ξεκίνησε με τον ίδιο σε εξαιρετική κατάσταση, κάπου «χάθηκε» και στο τέλος έκρινε την αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟ πήρε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού και δικαιότατα το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Στα 7 φετινά ματς άλλωστε, το πρωτάθλημα είναι αυτό που του «πάει» καθώς έχασε και στους δύο τίτλους (Σούπερ Καπ, Κύπελλο) και στα δύο ματς της Ευρωλίγκας, ήττες όμως που «σβήστηκαν» από την στιγμή που αυτός βγήκε 2ος και ο Ολυμπιακός με μια ήττα παραπάνω 5ος.

Διαβάστε επίσης: Σπουδαία διάκριση για τον Καλογερόπουλο του Ολυμπιακού (vid)

Ο Ολυμπιακός που παρουσιάστηκε κακώς έως κάκιστος, με βασικά στελέχη του μακριά από τον καλό τους εαυτό και τον ίδιο τον Μπαρτζώκα σε βραδιά που δεν μας έχει συνηθίσει. Συμβαίνουν και αυτά στις καλύτερες οικογένειες. Ο Πίτερς έπαιζε με τους… άλλους, ο Κάνααν που έπαιρνε τις μπάλες, είχε τους πόντους και έχει και τα… καρύδια όπως μας έχει συνηθίσει «ξεχάστηκε» από τον Μπαρτζώκα σε ένα κομβικό σημείο. Ο Ολυμπιακός έχοντας σχεδόν όλο τον ΠΑΟ απέναντι του με 4 φάουλ έκανε τραγικές επιλογές στο φινάλε, χωρίς «καθαρό» μυαλό και έχασε το ματς.

Και για να μην το κουράζουμε, αυτά περί αδιάφορων ματς είναι για τα… παραμύθια. Και στο τάβλι οφείλει να τον κερδίζει. Και έπρεπε, όφειλε να πάρει τη νίκη για πολλούς και διάφορους λόγους. Και ας μην έπαιρνε το πλεονέκτημα. Αυτή η ήττα όπως ήρθε ήταν ένα… χάρισμα το οποίο απλόχερα δέχθηκε ο ΠΑΟ, χωρίς βεβαίως να θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω ούτε την προσπάθεια που έκαναν , ούτε το δίκαιο της επικράτησής τους.

Ο ΠΑΟ φέτος είναι ισχυρός και φαίνεται, το περιμέναμε από την στιγμή που δαπανήθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ με το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ της Ευρωλίγκας μετά την Ρεάλ αλλά ο Ολυμπιακός της εποχής των Αγγελόπουλων και του Μπαρτζώκα δεν… μασάει από μπάτζετ. Ότι έχει πετύχει, το έχει πετύχει με το μπάσκετ του, τα… καρύδια του και την ψυχή του.

Το ματς χάθηκε, όπως μπορεί να χαθεί ένα ντέρμπι όμως η συνέχεια πρέπει να είναι καλύτερη από όλους. Δεν κρίθηκε τίποτα στο ΟΑΚΑ, δεν είναι όμως ποτέ ευχάριστο να χάνεις από αυτούς. Τώρα βεβαίως ο ΠΑΟ θα αργήσει να απασχολήσει ξανά τον Ολυμπιακό που έχει μπροστά του τα ματς με την Μπαρτσελόνα που θα κρίνουν την… μισή χρονιά. Ίσως και όλη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ