Ολυμπιακός : Σήμερα το δέντρο και αύριο το δάσος;

Ολυμπιακός : Σήμερα το δέντρο και αύριο το δάσος;

Η διαφορετική αφετηρία του Πέδρο Μαρτίνς και η υποχρεωτική αναμονή για το νέο Ολυμπιακό!

Μόνο απλό δεν είναι να βγάλεις συμπέρασμα στην προετοιμασία μίας ομάδας. Συνήθως σε αυτό το διάστημα όλοι οι παίκτες είναι «σούπερ» και ο προπονητής «άχαστος», όμως τα πραγματικά τεστ θα γίνουν στα επίσημα παιχνίδια, εκεί όπου το δείγμα θα είναι σαφώς πιο αξιόπιστο και θα προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα!

Τα «κλισέ» σε αυτήν την εποχή είναι ότι «οι παίκτες τα δίνουν όλα» και πως «ο προπονητής χτίζει τη νέα ομάδα», λες και θα μπορούσε να συνέβαινε κάτι διαφορετικό. Από την άλλη βεβαίως δεν μπορείς να προεξοφλήσεις ότι τίποτα δεν θα πάει καλά, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όλοι μας να είμαστε εγκρατείς.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει για να δώσει το τιμόνι της ομάδας του σε έναν εκπρόσωπο μίας από τις πιο αξιόπιστες σχολές προπονητών, όπως είναι η πορτογαλική, την οποία έχει δοκιμάσει στο πρόσφατο παρελθόν σε αρκετές περιπτώσεις και τα αποτελέσματα πλησίασαν το άριστα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει προφανώς να ακολουθήσει τα χνάρια των προκατόχων του στο Ρέντη, αυτά των Ζαρντίμ, Περέιρα, Μάρκο Σίλβα και Μπέντο και να πετύχει στην πρώτη του απόπειρα να δουλέψει μακριά από την πατρίδα του. Είναι ο μόνος που δεν παραλαμβάνει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό κι αυτό έχει τη σημασία του, ως αφετηρία, ενώ οι ερυθρόλευκοι τον εμπιστεύονται για να υλοποιήσει τη ριζοσπαστική απόφασή τους και να φτιάξει καινούργια ομάδα.

Σε αυτό το διάστημα είναι σαφές ότι θα γίνει η πρώτη σοβαρή γνωριμία του προπονητή με τους παίκτες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος των μεταγραφών του Ολυμπιακού (με Κουντέ, Μασούρα και δύο ακόμη παίκτες) και στη συνέχεια θα υπάρξει και ο δεύτερος, αφού πρώτα οριστικοποιηθούν και οι (αρκετές) αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Τον Αύγουστο θα υπάρξει η πρώτη «εξεταστική» με τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, όμως ούτε και αυτή η περίοδος θα είναι ενδεικτική για να καταλάβουμε σε ποιο σημείο του δρόμου βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Θυμίζουμε ότι ο Σάντσεθ αποκλείστηκε από την Χάποελ, αλλά με τη δική του προετοιμασία ο Μπέντο «καθάρισε» το πρωτάθλημα από τα μισά της διαδρομής, ενώ ο Χάσι μπορεί να έβαλε την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο ίδιος δεν πήγε ούτε μέχρι τα μισά και οι διάδοχοί του δεν μπόρεσαν να το ισιώσουν με τίποτα.

Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να τον περιμένουμε τον Ολυμπιακό, τον προπονητή και τους παίκτες του και να μην αρχίσουμε τους «αφορισμούς» από τα πρώτα παιχνίδια. Όταν φυτέψεις σήμερα το δέντρο, τότε δεν μπορείς να περιμένεις αύριο το δάσος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ