Χωρίς «ενστάσεις» το πλάνο Μαρτίνς!

Χωρίς «ενστάσεις» το πλάνο Μαρτίνς!

Ο Πορτογάλος πάει στο πρώτο ραντεβού με την Λουκέρνη έχοντας ορθολογική σκέψη και για τα πρόσωπα και για το σχήμα.

Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τις επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Πρώτο ματς την Πέμπτη απέναντι στην Λουκέρνη για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και το βασικό ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις για τους ερυθρόλευκους είναι να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διαδικασίας.

Τέτοια εποχή τίποτα δεν είναι εύκολο και ο βαθμός ανετοιμότητας των ομάδων-που θεωρείται δεδομένος- ευνοεί τους Ελβετούς, καθώς ο Ολυμπιακός υπερτερεί από όλες τις πλευρές και δικαίως χαρακτηρίζεται ως το φαβορί της αναμέτρησης.

Για τους προπονητές τούτη η παρτίδα μπορεί να διαρκεί 180 λεπτά, όμως τη χωρίζουν σε δύο ημίχρονα, επειδή γνωρίζουν ότι τις περισσότερες φορές προκύπτουν «κλειστά ματς» που κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Ο Μαρτίνς ως εκπρόσωπος της πορτογαλικής σχολής προφανώς και θα επιδιώξει το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ξέρει ότι καθοδηγεί μία νέα ομάδα που θέλει να αγοράσει χρόνο για να φανεί στο γήπεδο και η δουλειά του προπονητή της στην προετοιμασία.

Στο τελευταίο τεστ με την Λεγανές ο Πέδρο μας άνοιξε σχεδόν όλα του τα χαρτιά, ίσως γιατί δεν έχει και να κρύψει πολλά πράγματα σε αυτήν τη φάση. Το πλάνο του κρίνεται ορθολογικό από κάθε πλευρά. Και σε σχήμα και σε πρόσωπα. Μπορεί να δοκίμαστε αρκετά συστήματα (4-3-3, 4-4-2, 3-4-3)  στο διάστημα των φιλικών, όμως δεν πρόκειται να «πειράξει» επί του παρόντος το 4-2-3-1 το οποίο ο Ολυμπιακός έχει μάθει να το εφαρμόζει από τα χρόνια του Βαλβέρδε. Δεν είναι καιρός για πειράματα και η πιο «επιθετική» ομάδα μπορεί να αναζητηθεί στο πρωτάθλημα…

Σε ότι αφορά τους παίκτες τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Ο Γιαννιώτης κάτω από την εστία, αφού σε αυτόν έχουν δοθεί τα γάντια, ο Ομάρ στο δεξί άκρο, εφόσον  προηγείται σε εμπειρία του Μασούρα και ο Τσιμίκας στο αριστερό, καθώς ο Κούτρης μπήκε αργά στην προετοιμασία.

Στο κέντρο της άμυνας μπορεί να ήρθαν με την «τελευταία φουρνιά» οι Τοροσίδης και Μεριά, αλλά τουλάχιστον για το πρώτο παιχνίδι κρίνονται ανέτοιμοι. Κι από τη στιγμή που ο Σισέ έδειξε τόση επιπολαιότητα στα φιλικά για αυτό και πήραν το χρίσμα οι Μιράντα και Βούκοβιτς.

Στον άξονα ο Καμαρά με τον Μπουχαλάκη ήταν οι επιλογές του προπονητή στα περισσότερα εκπαιδευτικά κι από τη στιγμή που δεν προέκυψε μεταγραφή σε αυτές τις θέσεις-άσχετα αν είναι στο… δρόμο- λογικό είναι να προτιμηθούν αυτοί.

Για την τριάδα με τους Φορτούνη, Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλο δεν υπάρχει καμία «ένσταση», ενώ ο Γκερέρο προηγείται του Ανσαριφάρντ λόγω… παγκοσμίου κυπέλλου. Γύρισε με καθυστέρηση ο Καρίμ όπως και ο Χατζισαφί.

Ο τελευταίος ίσως θα μπορούσε να μπει στο κέντρο, όμως σε αυτήν την εκδοχή θα έπρεπε να αλλάξει και σχηματισμό η ενδεκάδα, κάτι που δεν είναι τόσο εφικτό για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Για να λύσεις ένα πρόβλημα δεν δημιουργείς άλλο μεγαλύτερο. Άκρως ρεαλιστικό δεν είναι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ