Πέναλτι σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας ή του Καραπαπά;

Πέναλτι σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας ή του Καραπαπά;

Αν και δεν υπάρχει πέναλτι, συμφωνώ απόλυτα  με τον Λουτσέσκου που στις δηλώσεις του υποστήριξε, πως υπάρχει πέναλτι.

Σήμερα το βράδυ είχα προγραμματισμένη κοπάνα, γι αυτό κι έγραψα το ματς, πριν αυτό γίνει.. Έκατσε όμως η «δύσκολη» περίπτωση του Πρίγιοβιτς κι επειδή τα εύκολα μου προκαλούν υπνηλία, είπα να γράψω μερικά φωνήεντα.

Δεν υπάρχει πέναλτι στην φάση του Πρίγιο, δεν την περιγράφω ως πέναλτι, διότι δεν είναι πέναλτι.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα, εμφανώς μαζεύει τα χέρια του βλέποντας τον κίνδυνο να ανατρέψει τον αντίπαλο, κάτι που φάνηκε και δια γυμνού οφθαλμού. Διαβάζοντας την κίνηση του τερματοφύλακα, ο παίκτης του ΠΑΟΚ αρχίζει να πέφτει πριν έρθει σε επαφή έστω με το κορμί του Παπαδόπουλου, σε μια ενστικτώδη κίνηση για να εκμαιεύσει την εσχάτη των ποινών. .

Στη συνέχεια βεβαίως υπάρχει επαφή, η πτώση όμως έχει ξεκινήσει νωρίτερα.

Ακόμα όμως κι αν δεν έπεφτε σε λάθος χρόνο και όντως ανατρέπονταν από το σώμα του αντιπάλου, πάλι δε θα υπήρχε πέναλτι, αφού είναι σαφές πως ο Πρίγιοβιτς δεν πηγαίνει προς τη μπάλα, αλλά προσπαθεί να κερδίσει την ανατροπή

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας μάλιστα, θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα, επειδή ακριβώς έπεσε πάνω στον αντίπαλο, προσπαθώντας να εκβιάσει την ανατροπή του.

Αυτά αναφέρει ο κανονισμός, όπως έχω αντιληφθεί όμως, σημασία δεν έχει τι προβλέπει ο κανονισμός διαιτησίας, αλλά εκείνος του Καραπαπά.

Στο Αγρίνιο πέρσι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πεντακάθαρο πέναλτι όταν κάποιος αμυντικός της τοπικής ομάδας σκαρφάλωσε στην πλάτη του Βαρέλα ρίχνοντάς τον κάτω, ακόμα και τσανταλίνα-μανταλίνα να έπαιζαν οι ποδοσφαιριστές, πέναλτι θα ήταν.

Αφού όμως σύμφωνα με τον κατά Καραπαπά κανονισμό δεν ήταν, ο αντίστοιχος διαιτητικός ήταν για τα σκουπίδια, οπότε ο ΠΑΟΚ ήταν ο εννοημένος της υπόθεσης, άσχετα αν νωρίτερα δεν του είχε δοθεί εξίσου καθαρό πέναλτι, σε χέρι αντιπάλου.

Αναλογιστείτε πως ούτε ο Δέλλας είχε εκφράσει παράπονο, αρκούσαν όμως οι διαμαρτυρίες από Πειραιά μεριά.

Γίνεται αντιληπτό, πως το ζητούμενο δεν είναι τι αναφέρουν οι κανονισμοί, αλλά τι θα πει ο Καραπαπάς, ή αν θα δεχτούν την ήττα τους οι ποδοσφαιριστές της χάρτινης.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν βάσει ποιου κανονισμού θα κρίνουμε τις φάσεις, να είμαστε όλοι εναρμονισμένοι στον ίδιο κώδικά, μην πηγαίνουμε από τον έναν στον άλλον, ανάλογα με την περίπτωση.

Γιατί δε γίνεται το σημερινό να είναι μαϊμού επειδή ο τερματοφύλακας δεν ακούμπησε τον Πρίγιοβιτς, αλλά ούτε και αυτό στο Αγρίνιο, που ο Βαρέλα έγινε μονόζυγο.

Μη νομίζετε πως είμαι χαζός που ανέτρεψα τον πρόγραμμα μου για να σας λύσω τις σημερινές απορίες, απλώς η συγκεκριμένη απόφασή, μου δίνει τη δυνατότητα να απευθύνω ανάλογα ερωτήματα στον Καραπαπά, στο ρεπόρτερ-πατατάκια, στον ρεπόρτερ Κεφτετζόγλου, στην πορεία της χρονιάς.

Ελπίζω να εμφανιστούν, όπως έκανα εγώ κι αν δεν το κάνουν, θα έχω κάθε δικαίωμα να επιμένω μέχρι να δηλωθούν ως αγνοούμενοι στο Αμπελαλέ….

Να ποιος είναι ο λόγος που στην πρώτη παράγραφο μίλησα για «δύσκολη» περίπτωση, βάζοντας τη λέξη σε εισαγωγικά. Για μένα, η αλήθεια δεν είναι ούτε δύσκολη, ούτε ντροπιαστική, άλλοι τη φοβούνται και εμφανίζονται όποτε τους συμφέρει, ή αφού έχουν γίνει κοπτοράπτες του φ.α.

Προσωπικώς είμαι πάντα εδώ και δεν αφήνω κανένα ερώτημα να αιωρείται…

Αν και όπως ανέφερα αρχικά, σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση του Πρίγιοβιτς, συμφωνώ απόλυτα με τον Λουτσέσκου που στις δηλώσεις του υποστήριξε, πως «για μένα υπάρχει πέναλτι».

Είδε και απόειδε ο άνθρωπος, σκεπτόμενος «έχω επαναλάβει άπειρες φορές το αυτονόητο πως ο ΠΑΟΚ πέρσι μάζεψε περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον στο χόρτο και με έβριζαν, χωρίς να εξηγούν που λέω ψέματα, Έλεγα επίσης το προφανές πως οι δύο ομάδες του Πειραιά μας έκλεψαν δυο αγώνες στα χαρτιά με δολοπλοκίες, με έβριζαν επίσης, χωρίς πάλι να απαντούν επί της ουσίας.

Αφού το θέλουν έτσι λοιπόν, αλλάζω τροπάρι και λέω π@π@ριές, να υπάρχει τουλάχιστον υπαρκτός λόγος για να με βρίζουν…».

ΥΓ. Στην Τούμπα έγιναν και άλλες φάσεις, τις είδατε, ή μήπως είχατε πάει για τσιγάρο, όπως πέρσι στα Γιάννενα που μόλις έβαλε το οφσάιντ ο Πέλκας, μπήκατε στο μπάνιο και χάσατε τη χερούκλα στο σουτ του Βιειρίνια;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ