Το κόκκινο «6-3-2» των γκολ και τα «εσωτερικά» της κάθαρσης!

Το κόκκινο «6-3-2» των γκολ και τα «εσωτερικά» της κάθαρσης!

Φανερή η πρόθεση του Ολυμπιακού να πατήσει γκάζι από το ξεκίνημα, αν και η καινούργια του ομάδα μετράει μόλις δύο μήνες ζωής…

Σαφώς και δεν μπορεί να είναι ενδεικτικό το δείγμα των δύο πρώτων αγώνων του πρωταθλήματος. Τι μπορείς να καταλάβεις από 180 λεπτά, πλην όμως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είχαν «γεμάτο» τον μήνα Αύγουστο, λόγω των υποχρεώσεών τους στην προκριματική φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στη δεύτερη ανάγνωση αυτό ερμηνεύεται ότι μπορεί και να μην ασχολήθηκαν και ιδιαίτερα με τα ματς της Λίγκας, καθώς η Ευρώπη βρισκόταν σε προτεραιότητα, ενώ όπως και να το κάνουμε κουβαλούσαν και πίεση και κούραση, κάτι που σημαίνει ότι δεν είχαν και το πιο καθαρό μυαλό ούτε και τα φρέσκα πόδια για τις αναμετρήσεις της εγχώριας διοργάνωσης.

Παρά ταύτα υπάρχει μία… προδιάθεση από πλευράς Ολυμπιακού να πατήσει το γκάζι από το ξεκίνημα της διαδρομής. Μπορεί στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό να επικράτησε με το οριακό 1-0, όμως έφτιαξε 23 τελικές και έχασε και πέναλτι με τον Φορτούνη. Και απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα το πήγε το κοντέρ στην παλάμη, φτάνοντας συνολικά στο 6-0, χωρίς όμως να απομακρυνθεί από το Καραϊσκάκη, όπως συνέβη με τους ανταγωνιστές του.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της επικράτησε του ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ με 2-0 και νίκησε με 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη, φτάνοντας στο συνολικό απολογισμό του 3-0 και αφήνοντας ένα σκαλί πιο πίσω τον ΠΑΟΚ που νίκησε με 1-0 και τον Αστέρα στην Τούμπα και τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στο δεύτερο ματς σκόραρε και δεύτερη φορά η ομάδα του Λουτσέσκου, χωρίς να το μετρήσει ο επόπτης Καμπούρης για αυτό και του αφαιρέθηκε με τη μία η σημαία.

Αυτά είναι «εσωτερικά θέματα» της… κάθαρσης, όμως η απορία που δημιουργείται είναι αν θα σφυρίξουν ξανά και πότε ο Κουτσιαύτης με τον Παπαδόπουλο, μετά τα σοβαρά λάθη που έκαναν σε Τούμπα και Τρίπολη. Θα πάει άραγε από τόσο νωρίς το πρωτάθλημα στα… πέναλτι; Δεν θα έχουμε ούτε… παράταση; Ποιος να το ξέρει…

Από τη στιγμή που όλοι μας έχουμε αρχίσει να… μαντεύουμε την κατεύθυνση που θα έχουν τα ανθρώπινα λάθη των διαιτητών πριν καν να υποπέσουν σε αυτά, τότε παύει να είναι και τόσο συναρπαστικό το πρωτάθλημα, όπως μας το είχε πει αυτή η κυβέρνηση.

Οι τρεις μνηστήρες κράτησαν ανέπαφη την εστία τους και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία, κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν είχαν τις δυνατότητες να τους βάλουν δύσκολα, αν και δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε την παράμετρο ότι ως «Ευρωπαίοι» ξεκίνησαν νωρίτερα τα επίσημα παιχνίδια.

Να μην ξεχάσουμε ότι και ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει δύο νίκες με 4-1 γκολ, άσχετα αν λόγω της «περιπέτειας» που περνάει μένει εκτός… μετρήσεων, ενώ σε ότι αφορά τις τελικές προσπάθειες ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στις 37, η ΑΕΚ στις 23, ο ΠΑΟΚ στις 20 και ο ΠΑΟ στις 17 στους δύο πρώτους αγώνες.

Στο κομμάτι της επίθεσης είναι φανερή η υπεροχή του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει να προσθέσει κι άλλους παίκτες στην ενδεκάδα του και μάλιστα σημαντικούς. Συνήθως το πρωτάθλημα το κρίνει η επίθεση, άσχετα αν στην ποδοσφαιρική Ελλάδα έχει αλλάξει αυτό, καθώς πέρυσι το κατέκτησε η καλύτερη άμυνα. Έχει φέρει τα πάνω κάτω στο ποδόσφαιρο η «εξυγίανση» και αυτό που απομένει να δούμε είναι το μέχρι πότε θα συμβαίνει αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ