Το ψυχογράφημα των ΠΟΚεμον και ο Φορτούνης της χάρτινης

Το ψυχογράφημα των ΠΟΚεμον και ο Φορτούνης της χάρτινης

Οι γαύροι δεν υποστήριξαν ποτέ πως οι βουτιές ήταν πέναλτι. Συνήθως προσπαθούσαν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα...

Σας έγραφα και τις προάλλες με αφορμή τη «σαγόνια» συνάντηση Ιβάν-Βαγγέλα, πως έμπαιναν χαρτόμουτρα στη σελίδα μου -και όχι μόνο-, σε κατάσταση αμόκ, ζητώντας να σχολιάσω.

Ένας από αυτούς επέμενε να πω τη γνώμη μου για το «γεγονός» όπως το αποκαλούσε χαρακτηριστικά και του απάντησα:

«Από που κι ως που γεγονός, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που έπαιξε το σινέ-σαγόνι;»

Και πάνω που νόμισα πως γλίτωσα από έναν ακόμα χαρτοχαρούμενο, η επαναφορά του με έκανε τούρμπο.
«Έστω και μια στις χίλιες να ισχύει, σχολίασε το»!!!!

«Δηλαδή αν γράψω στο to.10.gr πως ο Σαββίδης συναντήθηκε με τον Άγιο Παίσιο, θα στείλεις mail στον Βαρθολομαίο, ζητώντας του να σχολιάσει, επειδή κάπου το διάβασες;» του απάντησα..

Επειδή πάντως δεν είμαι από τους τύπους που αντιλαμβάνονται ορισμένα πεδία ή ενδεχόμενα ως ταμπού, ούτε φοβάμαι ή ντρέπομαι να μιλήσω ακόμα και για όσα κάνουν τζιζ, θα σας εξηγήσω πως αντιλαμβάνομαι όλη αυτή τη φάση με τα ΠΟΚεμον, όπως έχω βαφτίσει τη συνομοταξία των μετοίκων της πρωτεύουσας.

Επισημαίνω εισαγωγικά, πως ζητήματα συμμαχιών και παρόμοιων σχέσεων, τα αντιμετωπίζω με απόλυτο κυνισμό και χωρίς συναίσθημα, όταν μιλάμε για πόλεμο, είτε κανονικό, είτε οικονομικό, είτε ποδοσφαιρικό-παραγοντικό, κάθε είδους δηλαδή, αναγκαστικά εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον.

Το βλέπουμε και σε πολιτικό επίπεδο παγκοσμίως, η Τουρκία ήταν από τους πιο παραδοσιακούς συμμάχους της Αμερικής, ίσως η μοναδική μουσουλμανική χώρα που η Αστερόεσσα μπορούσε να κυματίσει δίπλα στην Ημισέληνο, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Σήμερα που μιλάμε, ο Τραμπ κυκλοφορεί στο Λευκό Οίκο με φουστανέλα, κόβοντας μπούκλες από την περούκα του για να φτιάξει μουστάκι, μπας και μοιάσει του Κολοκοτρώνη.

Καλύτερος σύμμαχος των Τούρκων σήμερα είναι οι Ρώσοι, δεν πέρασε καιρός από τότε που οι πρώτοι κατέρριψαν Ρωσικό αεροπλάνο. Το κατέρριψαν ασάλιωτα μάλιστα, ούτε μα και μου, ούτε συγγνώμη κάναμε λάθος, η επίσημη θέση των γειτόνων ήταν «όποιος παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, θα έχει την τύχη του ο ΄΄ο Άρης΄΄».

Αυτά μερικά χρόνια πριν με τις δυο χώρες να είναι έτοιμες για σύρραξη, σήμερα που μιλάμε, ο Πούτιν κι ο Ερντογάν, είναι σαν τον Βάντσικ με τον Βαζέχα.
Και το πιθανότερο είναι αύριο να γίνουν σαν τον Ζιοβάνι με τον Σωτήρη Κυργιάκο…

Ως εκ τούτου, εκλαμβάνω το «ανήκομεν εις την Δύσιν» του κανονικού Καραμανλή, ως ρήση που θα ανέβαινε επάξια στο βάθρο με τις μεγαλύτερες πολιτικές μπαρούφες της ιστορίας. Η Ελλάδα ανήκει στον εαυτό της και ενίοτε συμμαχεί ή επιλέγει να βαδίσει σε δρόμους, που χαράσσουν τα συμφέροντά της. Αν αυτός ο δρόμος οδηγεί πλάι στον Ρώσο, τον Εβραίο, τον Τούρκο, τον Γερμανό, ή τον Μαλτέζο, απλά τον βαδίζεις.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση εδώ και καιρό, την ΕΠΟ, κανείς δε μπορεί να την έχει μόνος του. Οι περισσότερες ΕΠΣ πρόσκεινται στον Ιβάν Σαββίδη, δεν αρκούν όμως για να συμπληρώσει πλειοψηφία, Ούτε ο Βαγγέλας έχει το πάνω χέρι, ούτε ο Τζάμπας, όποιος θέλει το κουμάντο στο μαγαζί, αναγκαστικά θα κάνει κυβέρνηση αλά Τσίπρα-Καμμένου.
Ενημερωτικά, ο καθένας μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση με άλλον, όποιο ντουέτο κι αν επιλέξετε, ρίχνει τον τρίτο στο καναβάτσο.
Τονίζω επίσης κάτι εξίσου σημαντικό, που το εξηγούσα και πέρσι, η πλειοψηφία των αναγνωστών όμως ήταν κολλημένη στο παραμυθάκι περί «χαλίφη Ιβάν», επειδή έτσι έλεγε ο παπάς που τους τάιζαν. Οι εξουσίες της ΕΠΟ είναι ευνουχισμένες, ειδικά στο κομμάτι που θα μπορούσαν να καθορίσουν αποφασιστικά το παιγνίδι. Η ΚΕΔ βρίσκεται υπό Ευρωπαϊκή κηδεμονία, η δε αθλητική δικαιοσύνη, απονέμεται από τακτικούς δικαστές.
Και έξω από την ΕΠΟ να μην περνάς δηλαδή, αν έχεις άκρες με τον υπουργό δικαιοσύνης όπως ο Τζάμπας με τον Κοντονή, είσαι ο καλύτερος του χωριού…
Πάμε λοιπόν στα τρία ΠΟΚεμον, που από τη φύση τους έχουν τον ίδιο ακριβώς στόχο:
Να κλέψουν, ότι κλέβεται…
Ο πρώτος διδάξας Παναθηναϊκός, είναι ο ορισμός της σουπιάς, θα σου κλέψει το αυτοκίνητο και καπάκι θα σου πει γεμάτος συμπόνοια, «ω-ω-ω, τι κακό σας βρήκε, συμπαρίσταμαι στο δράμα σας! Να, σας προσφέρω μια μηνιαία κάρτα δωρεάν διαδρομών με το λεωφορείο, να πηγαίνετε στη δουλειά σας. Μπορεί να σας έκλεψα το αυτοκίνητο, αλλά σας συμμερίζομαι και θα κάνω ότι μπορώ για να απαλύνω τον πόνο σας.. »
Για να επιστρέψει το αυτοκίνητο, ούτε λόγος βέβαια.
Ο χάρτινος θα σου πει γεμάτος έκπληξη και οργή «είναι δυνατόν να σου έκλεψα εγώ το αυτοκίνητο, για ποιον με πέρασες; Σα δε ντρέπεσαι που με διαβάλεις…». Στο μεταξύ υπάρχουν βίντεο, μαρτυρίες, αυτόπτες μάρτυρες, ο χάρτινος όμως το χαβά του. Κι όχι μόνο, αλλά θα βολτάρει στη γειτονιά με το κλεμμένο αυτοκίνητο, διαδίδοντας στους γείτονες πως είσαι παλιάνθρωπος και τον συκοφαντείς.
Δεν ήταν έτσι οι χάρτινοι, είμαι πεπεισμένος πλέον πως η ξεφτίλα του υποβιβασμού τους έκανε να εξωτερικεύσουν κόμπλεξ, που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι κουβαλάνε…
Ο γαύρος είναι ο μόνος που θα σου πει «ναι ρε, στο έκλεψα, τι γουστάρεις; Μου γυάλισε και το έκανα δικό μου».
Θα σου ρίξει κι ένα μπινελίκι επειδή δεν είχες αλλάξει λάδια, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «δεν είμαι δήθεν σαν το βάζελο να σου δώσω δωρεάν κάρτα για το λεωφορείο, να πηγαίνεις με τα πόδια ρε, το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία.»
Εδώ στο to10.gr αλλά και στην υπόλοιπη ζωή μου, έχω αντιπαρατεθεί με πολλούς γαύρους, ουδείς υποστήριξε πως οι βουτιές του Φορτούνη ή του Γιαννακόπουλου ήταν πέναλτι.
Συνήθως προσπαθούσαν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας για τους παικταράδες που έφερναν, αν και η παρουσία παικταράδων δημιουργούσε την πρόσθετη απορία, γιατί με τέτοιο υλικό είχαν ανάγκη τις βουτιές και δεν καθάριζαν τα ματς περίπατο. Όπως και να χει, κανείς τους δεν προσπάθησε να πουλήσει τρελίτσα, πως οι βουτιές ήταν πέναλτι…
Η κόντρα μαζί τους ξεκίνησε από την υπόθεση Κούδα, προσπάθησαν ν΄αρπάξουν έναν παίκτη αν και δεν είχαν δικαίωμα βάσει των νόμων που ίσχυαν, κατέβασαν τον Κούδα στον Πειραιά λοιπόν, για να τον δελεάσουν του άνοιξαν ένα μαγαζί, του έκαναν δώρο ηλεκτρικές συσκευές, κάτι ψυγεία, κουζίνες όπως παραδέχτηκε ο πατέρας του ποδοσφαιριστή χρόνια μετά. Πόνταραν στην κλασική τακτική, ότι προσπαθούμε να κάνουμε τον άλλον να πιστέψει πως η υπόθεση είναι χαμένη, να συμβιβαστεί με 5-10 δραχμές και στο τέλος να λυγίσει. αποδεχόμενος τη μοίρα του.
Ο συγχωρεμένος ο Παντελάκης δε μάσησε, αν και το θέμα μας είναι πως ο γαύρος ουδέποτε το έπαιξε αθώα περιστερά.
Ναι μεν κινήθηκε και παρασκηνιακά, το στόχο του όμως δεν τον έκρυψε, όσο κι αν ήταν κόντρα στο νόμο.
Αν στη θέση του ήταν η χάρτινη, θα μας έβγαζε όλους τρελούς!
«Εμείς τον Κούδα, για όνομα του Θεού! Έχουμε τον παππού του Μπακάκη, φέραμε Εστερχάζι, έχουμε την παικτούρα τον Βάιο Καραγιάννη, τι να τον κάνουμε τον Κούδα;  Αν θέλαμε πλέι μέικερ θα παίρναμε τον Μηνά Γκέκο.»
Κι αν τους ρωτούσες το αυτονόητο «και τότε πως βρέθηκε στα μέρη σας;», ο Δημάτος της εποχής θα έκανε ανάρτηση στο facebook «χθες ο Αρνιακός προέβλεψε θυελλώδεις ανέμους από τα βόρεια, προφανώς κάποιο ρεύμα έφερε τον Κούδα στην περιοχή μας, μην πιστεύετε τις συκοφαντίες, η ομάδα μας κινείται βάσει του κώδικα ηθικής, εμείς δεν έχουμε σχέση, το θέμα είναι μετεωρολογικό».
Κι αν τους έλεγες για τα ψυγεία και τις κουζίνες, θα έβγαινε ο Τζάμπας και θα δήλωνε οργισμένος «προβοκάτσια του Κωτσόβολου είναι, κάτι Μάο-Μάο τα κουβάλησαν σπίτι του Κούδα, για να μας κάνουν κακό».

Στο μεταξύ θα έκανε δήλωση ο μπαμπάς του Κονέ πως δεν πήγε στην προπόνηση επειδή από την ομάδα τον είχαν στείλει για να βοηθήσει τον Κούδα στην εγκατάσταση, αλλά δε θα ίδρωνε το αυτί τους..

Για να το εξηγήσω πιο απλά, βάσει των περσινών γεγονότων, αμφότεροι οι κόκκινοι και οι κίτρινοι του Πειραιά, αποχώρησαν από την Τούμπα, οικειοθελώς.
Κανένας Αρετόπουλος και κανένας Κομίνης δεν διέκοψαν αγώνα σε βάρος κάποιου και στις δυο περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι είπαν «δεν παίζουμε επειδή έτσι γουστάρουμε» επικαλούμενοι ένα αυτοσχέδιο άλλοθι. Στο έτσι γουστάρουμε, βάλτε δικαιολογίες περί τραυματισμού του Γκαρθία και τρόμου, που σε κάθε περίπτωση δεν πιστοποιήθηκαν από τον άρχοντα του αγώνα.
Η διοργάνωση δεν είναι τσιφλίκι κανενός, για να αποφασίζει μόνος του αν θα γίνει, θα διακοπεί ή δε θα συνεχιστεί ένα παιγνίδι.
Όποιος το κάνει θα υποστεί τις συνέπειες, όπως συνέβη με τον ΠΑΟΚ που δεν κατέβηκε στον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου τότε με τον Μακ και τιμωρήθηκε.
Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε, όχι ο αντίπαλός του.

Ο ΠΑΟΚ επίσης δεν έπαιξε θέατρο, ούτε προσπάθησε να χρεώσει σε άλλους μια δική του απόφαση, ανέλαβε εν πλήρη συνειδήσει την ευθύνη της επιλογής του.

Τα πράγματα είναι απλά λοιπόν, όταν δεν κατεβαίνεις ή αποχωρείς ετσιθελικά από ένα παιγνίδι χωρίς ο διαιτητής να έχει λάβει τέτοια απόφαση, μηδενίζεσαι και χάνεις το παιγνίδι στα χαρτιά.
Ο γαύρος τι έκανε λοιπόν, για να βγει από τη δύσκολη θέση;
Πίεσε τον Αρετόπουλο και τη γλύτωσε με τη συμπληρωματική έκθεση, άσχετα αν σύμφωνα με τις διατάξεις η δεύτερη συμπληρώνει, δε γίνεται να αναιρεί τα γραφόμενα στην πρώτη.
Ο γαύρος όμως έδωσε ένα έστω νομότυπο περίβλημα, δεν προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο, προτίμησε να γκριζάρει λίγο το τοπίο
Για να πάρει το πέναλτι ο Φορτούνης άλλωστε, επιβάλλεται να κάνει βουτιά για τα μάτια του κόσμου, να δώσει αφορμή στον διαιτητή βρε αδερφέ, να ισχυριστεί πως έτσι το είδε και παρασύρθηκε.
Στην περίπτωση της χάρτινης, ο δικός της Φορτούνης έκανε μπάνιο στα αποδυτήρια και επειδή γλίστρησε στο πλακάκι. ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.
Στο φύλλο αγώνα της Τούμπας, ο Κομίνης έγραψε πως ζήτησε από τις ομάδες να επιστρέψουν για να συνεχιστεί ο αγώνας, η χάρτινη όμως αρνήθηκε.
Έτσι έκλεινε η έκθεση του άρχοντα της αναμέτρησης, αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια, που δείχνουν ξεκάθαρα πως ο αγώνας δεν είχε διακοπεί και υπάρχει αδιαμφισβήτητος υπαίτιος της μη συνέχειας.
Κι όμως, χωρίς να υπάρχει καμμία αναφορά ή διευκρίνηση και με βάση αυτό το φ.α, ένα πρωτάθλημα χαρίστηκε στην ομάδα που βαφτίστηκε χάρτινη..
Αυτό είναι το ψυχογράφημα των τριών, ο καθένας ας καταλάβει μέχρι εκεί που τον οδηγεί η σκέψη του.
ΥΓ. Η αναφορά στον βάζελο ήταν τηλεγραφική, για τον απλούστατο λόγο πως τη στιγμή που μιλάμε, δε μπορεί να παίξει ρόλο στα πράγματα. Τον Αλαφούζο πάντως δεν τον έχουν εμπιστοσύνη οι Παναθηναϊκοί, θα τον έχουν οι υπόλοιποι;
Άνθρωπος του είναι το σαγόνι, που είδε το έργο σύμπλευσης Ιβάν-Βαγγέλα και στην πορεία ανακάλυψε δυσαρέσκεια των γαύρων για τον ορισμό Κάκου ως παρατηρητή στο ματς με τον ΠΑΣ, με το σκεπτικό πως ο Κερκυραίος είναι επιρροής Σαββίδη, σύμφωνα πάντα με το σαγόνι!
Μα αφού συμμάχησαν οι δυο τους, πως γίνεται να πονηρεύονται με τέτοιους ορισμούς;
Είναι από τις περιπτώσεις που δε χρειάζεται να σε διαψεύσει κάποιος τρίτος, το κάνεις εσύ για λογαριασμό του.
Το πράγμα θα αλλάζε με ενδεχόμενη εμπλοκή του Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ, ο Τράκης δεν έχει σχέση με τη λογική του μέσου βάζελου και είναι από τους ελάχιστους που τιμούν τα παντελόνια που φοράνε.
Κι αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ