ΑΕΚ: Έχει αυτό που δεν έχουν οι άλλοι

ΑΕΚ: Έχει αυτό που δεν έχουν οι άλλοι

Η ΑΕΚ δεν πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα γιατί είχε το μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά την καλύτερη ομάδα. 

Μελετώντας προ ημερών τα οικονομικά στοιχεία των μπάτζετ των τριών διεκδικητών του τίτλου προκύπτει πως η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω σε σχέση με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Οι δύο αντίπαλοι της Ένωσης ενισχύθηκαν σημαντικά, τουλάχιστον ποσοτικά. Διότι η επιτυχία των κινήσεων που έγιναν φέτος θα κριθεί εν καιρώ.

Η Ένωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ανέβηκε όσον αφορά στα χρήματα που δαπάνησε για μεταγραφές. Μην ξεχνάμε πως μόνο για την απόκτηση του Λιβάγια δαπανήθηκαν 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που άλλες χρονιές μετά βίας δινόταν για όλες τις προσθήκες του Δικεφάλου.

Ωστόσο το ετήσιο μπάτζετ του Δικεφάλου παραμένει ισορροπημένο και σίγουρα αρκετά πίσω από εκείνα των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού. Όπως έχει αποδειχθεί βεβαίως στο ποδόσφαιρο, τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα.

Η ΑΕΚ και πέρυσι βρισκόταν πίσω σε αυτό το κομμάτι από τους δύο αντιπάλους της και μάλιστα… περισσότερο. Ωστόσο στο τέλος της χρονιάς πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάνοντας παράλληλα μια αξιέπαινη πορεία στην Ευρώπη και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του κυπέλλου. Πετώντας εκτός θεσμού τον Ολυμπιακό, του οποίου επικράτησε κατά κράτος στις περυσινές αναμετρήσεις.

Η Ένωση στηρίχτηκε σε άλλα πράγματα για να φτάσει στον τίτλο. Στην ομοιογένεια που έχει ως σύνολο, στον σταθερό κορμό που επί της ουσίας δημιουργήθηκε από τη χρονιά της… Football League, στην πίστη και στη δίψα για το πρωτάθλημα. Αυτά τα χαρακτηριστικά έδωσαν πέρυσι στον Δικέφαλο τον τίτλο και ευτυχώς για την ΑΕΚ, υπάρχουν ακόμα στο ρόστερ. Ίσως, μάλιστα, και ενισχυμένα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ένας προπονητής που θέλει να δημιουργεί τέτοια σύνολα και έχει αποδείξει πως έχει την ικανότητα να φτιάχνει ομάδες με χαρακτήρα και μέταλλο. Κάτι που έχει γίνει σαφές ήδη, από τα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ. Θυμηθείτε πως παρουσιάστηκαν οι Κιτρινόμαυροι στη Γλασκώβη, πως άντεξαν την πίεση που άσκησε η Βίντι στα τελευταία λεπτά της ρεβάνς με τους Ούγγρους, πως ήρθε το «2» τίτλου στην Τρίπολη. Διότι τέτοιο αποτέλεσμα ήταν εκείνο κόντρα στον Αστέρα και στην πορεία θα το αντιληφθούν όλοι.

Η ΑΕΚ παραμένει στα μάτια μου η πιο «ομάδα» από όλες όσες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Η Ένωση διαθέτει ένα ρόστερ που σιγά-σιγά θα γεμίσει από λύσεις και ποιότητα (δεν έχουν καν μπει στην εξίσωση ακόμα παίκτες όπως ο Τσιγκρίνσκι, ο Μπογέ, ο Γιαννιώτας) και έναν προπονητή με όραμα, γνώσεις, πλάνο. «Όπλα» που σε πρώτη ανάγνωση δεν είναι ξεκάθαρο αν έχουν οι βασικοί της αντίπαλοι. Κάτι που αν επιβεβαιωθεί και στην πορεία, θα μετατρέψει και φέτος την Ένωση στο πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Μιας και όπως και πέρυσι, θα έχει… κάτι, που δεν έχουν οι άλλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ