Τα «σύνθετα δίδυμα» του Πέδρο Μαρτίνς!

Τα «σύνθετα δίδυμα» του Πέδρο Μαρτίνς!

Η προσφορά των «Γκερέρο-Χασάν», η συνάντηση των «Γκιγιέρμε-Καμαρά» στο ΟΑΚΑ και τα αναμενόμενα ραντεβού των «Τουρέ-Φορτούνη» και «Μεριά-Σισέ»!

Μετά από 13 επίσημους αγώνες σε τρεις διοργανώσεις ο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, όμως τώρα, όταν επιστρέψει ο Ολυμπιακός από τη διακοπή του πρωταθλήματος αυτό που αναμένεται να δούμε είναι να παίξουν μαζί και κάποιοι από τους ερυθρόλευκους που δεν είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο γήπεδο.

Υπάρχουν ορισμένα «δίδυμα» που είναι διαθέσιμα και δεν τα έχουμε δει όλα. Σε προηγούμενες αναφορές μας είχαμε προαναγγείλει αυτό με τους Γκιγιέρμε και Καμαρά το οποίο και εμπιστεύτηκε ο Πορτογάλος τεχνικός στον αγώνα με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ.

Για πρώτη φορά που αγωνίστηκαν στον άξονα δεν τα πήγαν και άσχημα οι δύο παίκτες, αν και η απόδοσή τους δεν συντονίστηκε στο ίδιο επίπεδο, καθώς ο Γκιγιέρμε ήταν από τους καλύτερος στο πρώτο (και το λιγότερο καλό του Ολυμπιακού) ημίχρονο, ενώ ο Καμαρά ανέβασε στροφές στο δεύτερο, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Από το ξεκίνημα της διαδρομής ο Καμαρά είχε βρεθεί στον άξονα με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος θα πάρει κι άλλο χρόνο συμμετοχής, αφού μπορεί και γυρίζει μέχρι τα στόπερ για να υποδεχθεί την μπάλα και να την προωθήσει μπροστά ,ενώ δίνει και ύψος στην ομάδα του, στοιχείο που είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει υπόψη του ο Μαρτίνς όταν έχει στην ενδεκάδα εξτρέμ όπως ο Ποντένσε και ο Φετφατζίδης.

Άλλο ένα δίδυμο που περιμένουμε να δούμε με τα ερυθρόλευκα είναι αυτό με τον Τουρέ και τον Φορτούνη, αν βέβαια το έχει στο μυαλό του και ο Πέδρο. Στο Μιλάνο και στο ΟΑΚΑ ο ένας αντικατέστησε τον άλλον κι από τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιάγια θα παίξει στο κέντρο, πίσω από τον επιθετικό, τότε για να συνυπάρξει με τον «Φόρτου», θα πρέπει να μετακινηθεί πιο πλάγια ο Κώστας, όχι απαραίτητα στη γραμμή, αλλά να παίξει ως εσωτερικός.

Οι Γκερέρο και Χασάν έχουν εμφανιστεί ήδη αρκετές φορές μαζί στην επίθεση και μάλιστα το 4-4-2 είναι το πιο αποτελεσματικό για τον Ολυμπιακό, όμως μέχρι τώρα ο Μαρτίνς το έχει ως εναλλακτικό πλάνο κι όχι ως βασικό σχέδιο. Γεμίζει δηλαδή με περισσότερες ερυθρόλευκες φανέλες την αντίπαλη περιοχή όταν εξακολουθεί να αναζητά το γκολ, αλλά για την παραγωγή των φάσεων εξακολουθεί να ποντάρει στο 4-2-3-1.

Κι όσο για την άμυνα; Ο Μεριά έχει καθιερωθεί χωρίς δεύτερη σκέψη, έχοντας δίπλα του τον Βούκοβιτς, αλλά με τον Σισέ να έχει… προγραμματίσει την επιστροφή του κι ας μην ήταν ολοκληρωμένη η εμφάνισή του στο Μιλάνο, εκεί όπου βρέθηκε για λίγο και με τον Τυνήσιο, όταν όμως αυτός έπαιξε στο δεξί άκρο αντί του Τοροσίδη και όχι μέσα, όπου υπήρχε ο Μιράντα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ