Μεταγραφάρες που δεν γίνονται στην τύχη

Μεταγραφάρες που δεν γίνονται στην τύχη

Ο Μαντί Καμαρά έχει «κλέψει» την παράσταση με τις εμφανίσεις του και το όνομα του είναι στα υπόψιν πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Δεν είναι όμως μόνο ο Καμαρά. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολλές σωστές επιλογές σε νεαρούς παίκτες αποδεικνύοντας πως τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο τον Μαντί Καμαρά από την Αζαξιό σε μια κίνηση που εκείνη την περίοδο είχε χαρακτηριστεί επένδυση από πλευράς των πειραιωτών. Η αλήθεια είναι πως δεν έγινε μεγάλος ντόρος, ίσως γιατί ο κόσμος δεν είχε εικόνα του παίκτη.

Όταν όμως ο 21χρονος μέσος έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στα φιλικά της προετοιμασίας, όλοι κατάλαβαν πως οι πειραιώτες είχαν βρει «διαμάντι». Κι όταν ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ξεκίνησε και η εκτόξευση του νεαρού μέσου από την Γουινέα.

Ήδη ακούγονται πολλά για τις ευρωπαϊκές ομάδες που παρακολουθούν την πορεία του παίκτη, όπως η Νιούκαστλ. Κι αυτό είναι φυσικά ένα πολύ μεγάλο κέρδος για την ομάδα του λιμανιού και δε χωρά αμφιβολία πως αυτές είναι οι καλύτερες μεταγραφές για μια ομάδα.

Όχι μεταγραφή, μεταγραφάρα θα λέγαμε εμείς για ν’ αποδώσουμε το μέγεθος της επιτυχίας των πειραιωτών. Γιατί αυτός ακριβώς πρέπει να είναι ο στόχος του Ολυμπιακού αλλά και όλων των ελληνικών ομάδων.

Να βρίσκουν παίκτες όπως ο Καμαρά, σε νεαρή ηλικία και πριν κάνουν το «μπαμ» σ’ ένα μεγάλο πρωτάθλημα όπως είναι για παράδειγμα το γαλλικό.

Και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει πολύ καλές επιλογές σε μεταγραφές νεαρών παικτών, κάτι που φανερώνει πολλά για το scouting των ερυθρόλευκων.

Δεν είναι δηλαδή μόνο η περίπτωση του Μαντί Καμαρά, καθώς υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές των ερυθρόλευκων που αποδείχθηκαν «λίρα εκατό» για τον Ολυμπιακό.

Είναι βέβαια δεδομένο ότι δεν μπορούν να «βγουν» όλες οι μεταγραφικές κινήσεις. Καμιά ομάδα στον κόσμο δεν είναι σε θέση να το καταφέρει. Είναι όμως πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα καλό τμήμα scouting αλλά κι ένα καλό δίκτυο πληροφόρησης ώστε να γίνονται οι καλύτερες δυνατές επιλογές.

Την περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Πάπε Σισέ, ένα νέο παιδί που πήγε στους ερυθρόλευκους και έδειξε με το «καλημέρα» ότι είναι παίκτης που έχει προδιαγραφές. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τις προτάσεις που δέχθηκαν οι πειραιώτες για τον νεαρό στόπερ, απαντώντας αρνητικά.

Τα δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου ανέφεραν πως τόσο η Μπενφίκα όσο και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχαν προσπαθήσει να πάρουν τον παίκτη, χωρίς όμως επιτυχία.

Θυμηθείτε λίγο παλιότερα την μεταγραφή του Αρτούρ Μαζουάκου, ο οποίος αγωνίστηκε στους ερυθρόλευκους και μετά πήρε μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ. Φοράει την φανέλα της Γουέστ Χαμ και είναι από τα βασικά στελέχη των λονδρέζων. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον Μαζουάκου μέσα από τα χέρια της Μαρσέιγ και δεν χωρά αμφιβολία ότι δικαιώθηκε.

Επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την περίπτωση του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό σε ηλικία 22 ετών. Οι ερυθρόλευκοι είχαν αποκτήσει τον Νορβηγό μπακ από την Γερμανία και δικαιώθηκαν απόλυτα με την επιλογή τους.

Βέβαια θα πρέπει εδώ να σταθούμε και σ’ ένα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο που έχει να κάνει με την επιθυμία των παικτών να παίξουν στον Ολυμπιακό. Κι αυτό είναι κάτι που έχει εξήγηση και δεν αφορά μόνο τα πολύ καλά χρήματα που κερδίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τα συμβόλαια τους. Έχει να κάνει και με το ότι οι ερυθρόλευκοι «εκτοξεύουν» τους παίκτες και υπάρχει προοπτική.

Αυτές είναι λοιπόν οι μεταγραφές που πρέπει να «κυνηγούν» οι ελληνικές ομάδες και ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά στον συγκεκριμένο τομέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ