Απλά μαθήματα περί… ισονομίας!

Απλά μαθήματα περί… ισονομίας!

Ο Ολυμπιακός έβγαλε το «ΠΑΟΚ-Μίλαν-ΑΕΚ» και ο ΠΑΟΚ ζορίζεται με το «Άρης-Βίντι-Παναθηναϊκός»;

Όταν ο Ευάγγελος Γραμμένος μιλούσε για «ισονομία» στο ποδόσφαιρο, κατά τον προεκλογικό του αγώνα για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ, προφανώς και χρειαζόταν προσπάθεια για να συγκρατήσει κάποιος τα γέλια του. Θα έπρεπε να είχε έρθει από άλλον… πλανήτη για να μην καταλάβαινε το τι θα επακολουθήσει και απλά μετά την εκλογή του επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για τον… συμπολίτη!

Δεν είναι όμως μόνον ο Γραμμένος, υπάρχει ολόκληρο σύστημα που λειτουργεί για να γίνει πιο… συναρπαστικό το πρωτάθλημα, κι αυτό θα συμβεί όταν δεν θα πάρει τον τίτλο ο Ολυμπιακός. Το ζητούμενο δεν είναι να στεφθεί πρωταθλήτρια η καλύτερη ομάδα (αυτά τα περί… τύχης ισχύουν μόνο στο λαχείο), αλλά να μην κάνει φιέστα ο Ολυμπιακός, γιατί αυτό είναι που θα δώσει και… ενδιαφέρον στη διοργάνωση!

Κάπως έτσι μας τα είπαν και εδώ και δύο χρόνια τα βλέπουμε και στην πράξη. Κι όσο για τα … μαθήματα περί ισονομίας έρχεται η απόφαση του υπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για τη μετάθεση του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για να μας τα επιβεβαιώσει.

Βεβαίως, από τη στιγμή που υπάρχει το σχετικό αίτημα από την αστυνομία, τότε τι να έκανε και ο υπουργός; Με την επισήμανση ότι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ανακαλύφθηκε με κάποια καθυστέρηση, καθώς το πρόγραμμα ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό όπως και ο εορτασμός της εθνικής επετείου. Ίσως η αρχική εκτίμηση να μην έδινε ιδιαίτερη σημασία στη σειρά των αγώνων και να άλλαξε το σκεπτικό αυτών που αποφασίζουν, ενδεχομένως επειδή τους έβαλε σε σκέψεις η καλή πορεία του Παναθηναϊκού.

Ποιος θα έπαιρνε στα σοβαρά τα «μωρά» του Δώνη (ο οποίος έχει και «ιστορικό» με τον ΠΑΟΚ) αλλά από τη στιγμή που οι πράσινοι είναι αήττητοι τα δεδομένα αλλάζουν. Να δυσκολεύεται όμως ο ΠΑΟΚ να βγάλει την τριάδα με τα παιχνίδια εναντίον του Άρη, της Βίντι και του Παναθηναϊκού;

Και ο Ολυμπιακός πώς πήγε αδιαμαρτύρητα στη σειρά με ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ; Θυμίζουμε ότι ο Μαρτίνς χρειάστηκε να βάλει άλλη ενδεκάδα στο Μιλάνο και αν ήξερε ότι θα έπαιζε έστω και μία ημέρα αργότερα στο ΟΑΚΑ, τότε ίσως να είχε διαφοροποιήσει το πλάνο του, πλην όμως σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να περίμενε την παρέλαση για την… 25η Μαρτίου.

Θα πει κανείς, τόσο μεγάλη είναι η διαφορά αν γίνει ένα ματς μία μέρα αργότερα που θα προκαλέσει παρενέργειες; Προφανώς και δεν έρχεται η συντέλεια του κόσμου, όμως η … πρόθεση είναι που μετράει ακόμη και στο μαρκάρισμα. Μήπως αλήθεια θα συνεχιζόταν η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη μέχρι το βράδυ που θα γινόταν ο αγώνας στην Τούμπα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ