Δώσαμε στο παράρτημα το Χ, για να ΄χει κίνητρο με το χαρτί

Δώσαμε στο παράρτημα το Χ, για να ΄χει κίνητρο με το χαρτί

Αν στις κραυγαλέες ευκαιρίες Ζαμπά, Βέρνμπλουμ, Πρίγιο, βρισκόταν ποδοσφαιριστής του γηπεδούχου σίγουρα δε θα ήταν τυχαίο...

Σ’ ένα πρωτάθλημα όπου δεν υπάρχει ομάδα να κοιτάξει τον ΠΑΟΚ στα μάτια, καλό είναι να χαρίζουμε κάπου κάπου και καμμιά ισοπαλία. Ο πόνος που μοιράζουμε έχει μεγαλύτερη αξία από τον αντίστοιχο που νιώθουν οι άλλοι βλέποντας μας στην κορυφή, αυτός θα είναι αστείρευτος, ανελέητος και χορταστικός μέχρι το φινάλε.

Όχι για να αποκτά ενδιαφέρον η διοργάνωση, αλλά για να εξωθούμε στα άκρα τους συνωμοσιολόγους, όσο στερεύουν τα σενάρια που πλάθει η φαντασία τους, τόσο θα εκτίθενται.

Όπως συνέβη πέρσι δηλαδή, με το…ταγμένο πρωτάθλημα από την κυβέρνηση, που ο Κοντονής, ο Βασιλειάδης κι ο Φλαμπουράρης, αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε χάρτινο.

Συνεχίστηκε φέτος μετά το -3 της χάρτινης, η όποια μέσα στον πανικό της, ξέχασε πως υπήρχε ομάδα που είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με αφαίρεση βαθμών.

Κλασικά μετά πήγαμε στην παραφιλολογία για το παράρτημα από το Περιστέρι, εκεί όπου αφήσαμε τελικά τους δύο πρώτους βαθμούς.

Ίσως και να άξιζε τον κόπο τελικά, άσχετα αν ο Ατρόμητος φάνηκε από το ξεκίνημα πως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του, άντε να αποδείξεις μετά ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Κατά την κλασική μέθοδο θα γινόταν η τρίχα τριχιά, όπως μπορούσε να γίνει κι από την αντίστροφή πλευρά βέβαια, εκεί όμως δε θα συνέφερε στον παραγωγό της ταινίας, το σενάριο δε θα έκοβε εισιτήρια.

Σκεφτείτε μόνο αν στο κακό πλασέ του Ζαμπά σε φάση που ήταν πιο εύκολη από πέναλτι, στο αντίστοιχο του Βέρνμπλουμ που από τη μικρή περιοχή σημάδεψε πινακίδα και σε εκείνο του Πρίγιο που με εξουδετερωμένο τον Μέγιερι εκτέλεσε με το καλάμι, βρισκόταν ποδοσφαιριστής του γηπεδούχου.

Και δε μιλάμε για παικτάκια της σειράς, θυμηθείτε τι έβαλαν οι Πρίγιο-Ζαμπά σε χαρτί-Μπάτε και συγκρίνετε με τα σημερινά που δεν έβαλαν.

Συμβαίνουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο θα πείτε, αν τα έχαναν οι γηπεδούχοι όμως δε θα ήταν θέμα σύμπτωσης και κακής εκτίμησης. Τόσο απλά…

Τα βιντεάκια, θα είχαν σαρώσει ήδη στο youtube κι οι Κεφτετζόγλου θα τα χρησιμοποιούσαν ως τεκμήριο διαπλοκής.

Μικρή σημασία έχουν αυτά, όπως διάβασα σήμερα στο to10, το χαρτί θα αντιμετωπίσει άλλον Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, από τη στιγμή λοιπόν που τακιμιάσαμε με Δώνη και Αλαφούζο, δεν υπάρχει λόγος να παρακολουθούμε πρωτάθλημα, όλα φιλικά είναι.

Επειδή ήμουν ανέκαθεν της άποψης πως για κάθε τι που υποστηρίζει ο καθένας δημοσίως, οφείλει να το υπερασπίζεται και στην πράξη με προσωπικό κόστος μάλιστα, περιμένω απ΄όλους αυτούς που είχαν προαναγγείλει φιλικό, να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχηματικά δελτία, όπου πόνταραν στο διπλό. Βαρβάτα ποσά εννοείται, όχι μερικά κέρματα…

Αν είσαι τόσο σίγουρος και δεν έχεις αμφιβολία, η πιο αυτονόητη επιλογή είναι να ποντάρεις ένα σεβαστό ποσό, για να βγάλεις τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Νέα Υόρκη.

Επειδή όμως εμείς εδώ στα Βόρεια της χώρας, κουβαλάμε γνήσια τρέλα και όχι επιτηδευμένη σαν τη δική σας, να αποκαλύψω με τη σειρά μου, πως το σημερινό παιγνίδι ήταν όντως φιλικό, ο ΠΑΟΚ άφησε επίτηδες βαθμό στον γηπεδούχο, ώστε να του προσφέρει κίνητρο για την επόμενη αγωνιστική.

Μόνο δανεικούς θα στέλνουμε, ας τους δώσουμε και ολίγον από κίνητρο για μεζέ, να μην πάει η προσφορά ξεροσφύρι…

Μην απορήσετε για το περιεχόμενο του κινήτρου, αφού στην καλύτερη αλλά πιο απίθανη περίπτωση το κέρδος θα είναι ένας βαθμός, στη χειρότερη και πιθανότερη όμως απώλεια διαπλάσεων και μην αναρωτηθείτε, γιατί να έχανε το κίνητρο ο Ατρόμητος, ακόμα κι αν έφευγε ηττημένος σήμερα.

Είπαμε, δε θα τους χαρίσουμε το προνόμιο στη μ@λ@κία μόνο στους άλλους, όλοι οι Έλληνες έχουν τα ίδια δικαιώματα, σύμφωνα με το Σύνταγμα…

ΥΓ. Αν δεν είχα τη συνήθεια πριν ξεκινήσω το γράψιμο, να κάνω ένα γρήγορο πέρασμα από τις αθλητικές ιστοσελίδες για να τσεκάρω μπας και συνέβη κάτι άξιο αναφοράς μετά τη λήξη του αγώνα, ούτε που θα ασχολούμουν με τη φάση του πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ.

Δεν είδα πέναλτι, η τηλεόραση έδειξε μπόλικα ριπλέι, σε κανένα από αυτά δε φάνηκε ανατροπή του Καντουρί, που έπεσε επειδή αιφνιδιάστηκε από την άγαρμπη κίνηση του αντιπάλου του.

Επειδή δεν είμαι τύπος που μιζεριάζω περιμένοντας την αμφισβητούμενη φάση για να την περάσω από μικροσκόπιο και να διεκδικήσω τον τίτλο του σύγχρονου Μπούζα, το σκεπτικό μου το έχω εξηγήσει με κάθε σαφήνεια.

Σε περίπτωση που η φάση γινόταν αντίστροφα κι ο διαιτητής το έδινε, τα στελέχη και οι φίλοι της ομάδας που φωνάζουν -δεν αναφέρομαι σε ποδοσφαιριστές, γιατί δεν το ζήτησαν αυτοί- θα δέχονταν αδιαμαρτύρητα την απόφαση του διαιτητή;

Εγώ όχι, θα είχα μετατρέψει το πληκτρολόγιο σε πριονοκορδέλα και τα κομμάτια του Τζήλου θα βρίσκονταν στην κεντρική φωτό του κειμένου…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ