Όντως Μαρίνο, έτσι δεν πας… πουθενά

Όντως Μαρίνο, έτσι δεν πας… πουθενά

Η χειρότερη ΑΕΚ εμφανίστηκε στο… χειρότερο σημείο.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην βγάζει ποτέ και πουθενά αλαζονεία και νεοπλουτισμό, μπορεί να «πατά» πάντα σε ρεαλιστικές βάσεις αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, αλλά το αποψινό χάλι δεν έχει συμβεί ξανά και το 0-0 μοιάζει πολύ τυχερό για την ΑΕΚ.

Δεν θυμάμαι ξανά τόσο άνευρη εμφάνιση, τόσο soft νοοτροπία απέναντι σε μια τέτοια ομάδα που διαθέτει τόσο «φτωχό» (σε ποιότητα και λύσεις) ρόστερ. Με κάθε σεβασμό στον Παναθηναϊκό, πραγματικά εκτίμησα πολύ την εικόνα του, τη διάθεση του, το τέμπο στο οποίο αγωνίζεται, ακόμη και τα λάθη του. Είναι ότι πιο «υγιές» υπάρχει σε αυτό το μίζερο πρωτάθλημα και πραγματικά μακάρι να είχε μεγαλύτερη βοήθεια από τη διοίκηση του.

Στα της… ΑΕΚ είναι ότι χειρότερο έχω δει φέτος, το 90λεπτο του ΟΑΚΑ. Και όσο και αν εκτιμώ την προσπάθεια του ΠΑΟ και να βγάζω το καπέλο στον Δώνη (καμία σχέση το πώς κατέβασε και κόουτσαρε την ομάδα με την Τούμπα) και στους παίκτες του, η ΑΕΚ απόψε έπαιξε μόνη της και έπρεπε… να χάσει. Τέτοια ισοπαλία είναι… ήττα. Και το 0-0 την «κολακεύει». Έπρεπε να χάσει.

Η ΑΕΚ κατάφερε να εμφανιστεί αδιάβαστη για το τι θα αντιμετωπίσει. Μπήκε με… υφάκι πρωταθλήτριας, μπήκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει την τριάδα στα στόπερ με Μαυρομμάτη-Κουλιμπαλί-Πούγγουρα και αν δεν είχε αποκρούσει ο Μπάρκας το σουτ του Μακέντα στο α’ ημίχρονο και οι «πράσινοι» δεν είχαν νευρικότητα όταν είχαν την μπάλα με καλές προϋποθέσεις, τότε θα μιλάγαμε για την χειρότερη εμφάνιση συνδυασμένη με ήττα. Τώρα πήγε και ένα βαθμό.

Η τετράδα της επίθεσης ήταν ότι χειρότερο έχω δει τα τελευταία χρόνια μαζί σε έναν αγώνα. Κανείς δεν ξεχώρισε. Ο Λιβάγια ήταν εκτός αγώνα, ο Μπογέ για 45 λεπτά σε λάθος θέση και έκανε 2-3 ενέργειες στο β’ πριν (αναίτια) βγει, ο Μάνταλος έκανε… ρεκόρ λαθών σε μια κάκιστη εμφάνιση και ο Πόνσε ήταν εξαφανισμένος εκτός από δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Ο άξονας όσο και αν θέλει να δώσει δικαιολογίες ο Ουζουνίδης στην εικόνα τους, πραγματικά δεν υπάρχουν και ήταν ανύπαρκτος. Ο Σιμόες ξεκούραστος εδώ και 10 ημέρες, έκανε την χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του την ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος φτερό στον άνεμο… Ακόμη και τα στόπερ ήταν τόσο ασταθή που έδιναν το δικαίωμα στους επιθετικούς του ΠΑΟ να πιστέψουν ότι θα τους κλέψουν την μπάλα ανά πάσα στιγμή. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να παίξουν μαζί Τσιγκρίνσκι-Οικονόμου. Ο Μπακάκης «κολλημένος» στην άμυνα να ταλαιπωρείται από τον Χατζηγιοβάννη, ο Χουλτ με πολλά ανεβάσματα αλλά περισσότερα κενά πίσω.

Και η απροετοίμαστη ενδεκάδα του Ουζουνίδη συνδυάστηκε με τις χειρότερες δυνατές αλλαγές. Απορίας άξιον πως ο Μάνταλος έμεινε σε όλο το ματς στο γήπεδο. Απορίας άξιον πως η πρώτη αλλαγή ήταν ο Γκάλο και βγήκε ο Μπογέ και αμέσως μετά ο Πόνσε, «αφαιρώντας» δύο επικίνδυνους παίκτες σε ένα διάστημα που η ΑΕΚ είχε ανέβει υποφερτά για λίγα μέτρα. Όπως απορίας άξιον είναι γιατί είχε η ΑΕΚ δύο στόπερ στον πάγκο (Λαμπρόπουλος-Τσόσιτς) με τον Γιαννιώτα εκτός αποστολής. Δηλαδή ακόμη έναν μεσοεπιθετικό εκτός, με τον Μπακασέτα και τον Αλμπάνη ήδη εκτός.

Για όλα τα παραπάνω θα συμφωνήσω με τον Ουζουνίδη. Ναι δεν πας για πρωτάθλημα έτσι κόουτς. Διότι και με τον Αρη για 50-60 λεπτά η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Ναι, κόουτς φταις εσύ. Πρώτα από όλα, παρότι οι ποδοσφαιριστές ήταν όλοι αρνητικοί και αυτό είναι… αφύσικο.

Και ναι Μαρίνο, έτσι δεν πάμε πουθενά. Τέτοια μέρα μετά από γκέλα του ΠΑΟΚ με τον «ξεδοντιασμένο» Ατρόμητο, θα έπρεπε να έχει άλλη νοοτροπία η ομάδα σου, άλλη διάθεση. Να μπει με το μαχαίρι στα δόντια. Και όπως εσύ πιστώθηκες πολλά καλά μέχρι σήμερα, έτσι και απόψε πιστώνεσαι την τραγική εικόνα.

ΥΓ: Ο Μάνταλος ο χειρότερος όλων. Ναι. Έπρεπε να φύγει πρώτος από το χορτάρι. Ναι. Όποιος όμως στέκεται μόνο σε αυτόν και συνεχίζει να «ξεσκίζει» μόνο αυτόν, προφανώς και έχει… πρόβλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ