Η «λάθος δικαίωση» και το χάσιμο χρόνου!

Η «λάθος δικαίωση» και το χάσιμο χρόνου!

Βγαίνει ζημιωμένος ο Ολυμπιακός όταν αλλάζει θέση ο Φορτούνης και αφήνει το ματς να ταξιδεύει…

Άρχισαν να σφυρίζουν… ελληνικά και οι ξένοι διαιτητές. Όπως συνέβη και στο μπάσκετ, έγινε στο ποδόσφαιρο. Κατά σύμπτωση σε ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.  Με όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις στο Καραϊσκάκη υπέρ των πράσινων που άλλες χρονιές έκαναν εκπομπές ολόκληρες για να μας πείσουν περί της «αδικίας», αλλά τώρα… σιωπή!

Όπως και να έχει όταν οι ερυθρόλευκοι έχουν πρωταγωνιστή τον Παπέ Σισέ, τότε προφανώς κάτι δεν πάει καλά και ας τα έκανε όλα ο Σενεγαλέζος. Από τη στιγμή που δεν ένιωθε πίεση στην άμυνά του, ο Πέδρο Μαρτίνς του ανέθεσε το ρόλο του σέντερ φορ κι αυτός έδωσε τη λύση για το γκολ, κι αφού προηγουμένως είχε βρει δοκάρι.

Δυστυχώς για τον Πορτογάλο τεχνικό η… δικαίωση ήρθε με λάθος τρόπο. Γιατί όπως μας έδειξε το ματς με τον ΠΑΟ, μάλλον σωστά είχε τη συμμετοχή του Μπίμπαρς Νάτχο ως εναλλακτικό πλάνο, όπως το έκανε και στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά και σε αρκετά ακόμη παιχνίδια, ενώ όταν τον έβαλε από την αρχή και χρειάστηκε να στείλει τον Φορτούνη στην (αριστερή) πτέρυγα μάλλον έχασε περισσότερα από ότι κέρδισε ο Ολυμπιακός.

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων δυσκολεύεται να παίξει στην άκρη και αυτό το έχουν διαπιστώσει στο παρελθόν και οι συμπατριώτες του Μαρτίνς, ο Μάρκο Σίλβα και ο Πάουλο Μπέντο, όταν είχαν πραγματοποιήσει κι αυτοί το ίδιο πείραμα. Άρα δεν αξίζει τον κόπο να χάνεις τον καλό Φορτούνη και να περιμένεις να σου δώσει το ρυθμό ο Νάτχο.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός δεν έχει επικρατήσει μέχρι τώρα σε κανένα ντέρμπι αν και είχε τον έλεγχο σχεδόν σε όλα, ιδιαίτερα σε αυτά με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο δικό του σπίτι. Με την ΑΕΚ ισοφαρίστηκε στο 90’, ενώ στα δύο παιχνίδια του Καραϊσκάκη είχε 23 τελικές με τον ΠΑΟΚ και 21 με τον Παναθηναϊκό, ενώ οι αντίπαλοί του έκαναν από τέσσερις και τρεις, αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον… Βούκοβιτς και ο Παναθηναϊκός έφτασε στα δίχτυα στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε.

Κι έχασε και στο ημίχρονο τον Χασάν με τραυματισμό και υποχρεώθηκε να παίξει και πάλι με τον Λάζαρο στην κορυφή έχοντας από ένα σημείο και μετά και τον Μάνο δίπλα του. Βεβαίως και είδαμε από τους ερυθρόλευκους την υπερπροσπάθεια στο τέλος του αγώνα, όμως όταν αφήνεις το χρόνο να κυλάει, τότε μετά αυξάνεται και η πίεση και δυσκολεύεσαι να έχεις καθαρό μυαλό.

Πριν από μερικά βράδια ο Ολυμπιακός έφτασε στο 5-1 σε βάρος της Ντουντελάνζ έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ στο πρώτο μισό και χωρίς να έχει κλασικό σέντερ φορ στην ενδεκάδα του σε αυτό το διάστημα.  Συνεπώς την μπάλα θα πρέπει να την υποτάξεις από την αρχή γιατί αν της δώσεις το δικαίωμα να σου κάνει τα τερτίπια της, τότε θα μπεις σε περιπέτεια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ