Του δίνει την προοπτική  το ποσοστό της ευστοχίας!

Του δίνει την προοπτική το ποσοστό της ευστοχίας!

Ο Ολυμπιακός με τις καλοκαιρινές του επιλογές έχει δημιουργήσει ισχυρή βάση δεδομένων, στην προσπάθειά του να φτιάξει καινούργια ομάδα!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να απέχει έξι βαθμούς από την πρώτη θέση, ωστόσο στον απολογισμό του πρώτου τριμήνου έχει να καταγράψει αρκετά όσο και σημαντικά κέρδη. Κι αυτό γιατί αξιολογούνται με θετικό πρόσημο οι περισσότερες από τις μεταγραφές που πραγματοποίησαν οι ερυθρόλευκοι το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν και πήραν την απόφαση να φτιάξουν ομάδα από την αρχή.

Πάμε να τους… μετρήσουμε έναν προς έναν τους «νέους» παίκτες; Ξεκινώντας από την εστία, ο Γιαννιώτης επέστρεψε στη βάση του και έδειξε ότι μπορεί να αναλάβει αυτόν το σημαντικό ρόλο. Αν εξαιρέσουμε το «στιγμιαίο λάθος» στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αυτό που… ολοκλήρωσε ο Βούκοβιτς, στάθηκε καλά, ενώ και ο Ζοσέ Σα που πήρε στη συνέχεια χρόνο συμμετοχής δεν τα έχει πάει άσχημα.

Στο δεξί άκρο δεν έχουμε να αναφέρουμε πολλά για τον Βασίλη Τοροσίδη, γιατί δεν χρειάζεται να το κάνουμε, ενώ ο Μασούρας που ήρθε από την Λάρισα είχε την ευκαιρία μόνο στο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό. Αριστερά, ο Τσιμίκας επέστρεψε δριμύτερος και ο συναγωνισμός με τον Κούτρη θα είναι μεγάλος, από τη στιγμή που αμφότεροι αποτελούν μέλη της Εθνικής ομάδας.

Στο κέντρο της άμυνας ο Γιασίν Μεριά μας έδειξε ότι είναι δυνατός στόπερ, καθώς έπαιξε με επιτυχία τους Πρίγιοβιτς και Λιβάγια, αλλά μετά το «ναυάγιο» με τον ΟΦΗ έχασε τη θέση του από τον Σισέ, ο οποίος το «γύρισε» για τα καλά. Ο Μιράντα πήρε τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ και στάθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ στη μεσαία γραμμή πέρα από τη «δεύτερη φορά» του Μπουχαλάκη υπάρχει η «αποκάλυψη» του Μαντί Καμαρά, που διαψεύδει (και μάλιστα πανηγυρικά) τους ισχυρισμούς του… Σέλουκ.

Βρέθηκε με τη μία στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου ο Καμαρά και εκτίναξε από νωρίς τη μετοχή του, υποχρεώνοντας αρκετούς συλλόγους να τον βάλουν στο ραντάρ τους και να στέλνουν σκάουτερ για να παρακολουθούν την εξέλιξή του. Σε αυτά τα τετραγωνικά υπάρχουν και οι Νάτχο-Γκιγιέρμε που μπήκαν με καθυστέρηση στην ενδεκάδα, κυρίως γιατί τα πήγαν περίφημα στο ξεκίνημά τους οι Καμαρά-Μπουχαλάκης, όμως μας έδειξαν ότι είναι παίκτες εγνωσμένης αξίας, στους οποίους μπορεί να βασιστεί ο Μαρτίνς.

Στον άξονα ο Τουρέ αποτελεί «ξεχωριστή περίπτωση» και στις πτέρυγες ο Ποντένσε δικαιολογεί τις απόπειρες της Σπόρτινγκ να διεκδικήσει ότι μπορεί, αν και δεν έχει καμία τύχη, εφόσον ο παίκτης έφυγε ως ελεύθερος από την Λισαβόνα. Και για τον Λάζαρο είναι περιττό να προχωρήσουμε σε αξιολόγηση, (όπως και για τον Φετφατζίδη),  οπότε μας έμεινε η τριάδα της επίθεσης με τους Γκερέρο και Χασάν να μην έχουν πετύχει την «καθιέρωση», λόγω και της συγκυρίας με τους τραυματισμούς, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι η ομάδα δεν φτάνει εύκολα στο γκολ, άσχετα αν αυτό δεν είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα. Και ο Μάνος έχει βρει δίχτυα, συνεπώς ο χρόνος θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την καινούργια ομάδα του Ολυμπιακού.

Ακόμη και αν χρειαστούν μία-δύο προσθήκες τον Γενάρη, το σίγουρο είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν αποκτήσει την απαραίτητη «βάση δεδομένων», ώστε να πετύχουν το στόχο τους και να δημιουργήσουν ομάδα με προοπτική- κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το καλοκαίρι έκαναν σωστές επιλογές στις μεταγραφικές τους κινήσεις. Κι όπως μπορούμε να καταλάβουμε το εγχείρημα της «ριζικής ανακαίνισης» δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση!      

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ