Κόουτς μήπως, εκτός από τα παλικάρια, δεν μπορείς κι εσύ;

Κόουτς μήπως, εκτός από τα παλικάρια, δεν μπορείς κι εσύ;

Κι όταν ο Αναστασιάδης, προ του αγωνιστικού αδιεξόδου, αναγκάστηκε να αλλάξει κάτι έβγαλε τον μοναδικό εξτρέμ που είχε, τον Μασούρα, και έβαλε τον Φορτούνη. Τον δε Ζέκα, που είναι κλασσικός αμυντικός χαφ, τον έβαλε να παριστάνει τον εξτρέμ. Δεν ξέρω σε ποιο εγχειρίδιο προπονητικής έχει διαβάσει τέτοιες ασυναρτησίες ο κόουτς.

 

Παρακαλείται ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Άγγελος Αναστασιάδης να διαβάσει με προσοχή τις δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου μετά το νέο πατατράκ από την Εσθονία. Ίσως και να μην μπορούμε είπε ο αμυντικός της Άρσεναλ που δεν έχει λόγους να μασάει τις κουβέντες του. Ο Άγγελος όταν συνάντησε τους διεθνείς τους έδειχνε βίντεο από αγώνες κορυφαίων ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ και τους έλεγε ότι είναι καλύτεροι παίκτες από αυτούς που έβλεπαν. Τους καλούσε μάλιστα να το πιστέψουν και να το δείξουν στο γήπεδο.

Αποδείχτηκε τελικά ότι τίποτα από τα δυο δεν έγινε. Ούτε οι διεθνείς μας είναι αυτού του επιπέδου ούτε βέβαια πίστεψαν τις τραβηγμένες δηλώσεις του προπονητή τους. Ο Σωκράτης που θεωρείται καλύτερος όλων -με βάση την προσφορά και το βαρύ βιογραφικό του- βγήκε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Κατά συνέπεια, ο κόουτς Αναστασιάδης έπρεπε να βάλει ο ίδιος το χεράκι του και να σκεφτεί κάτι ως προπονητής για να νικήσουμε τους Εσθονούς και να τερματίσουμε δεύτεροι, έχοντας έτσι κάποιες ελπίδες να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από αυτό τον θεσμό.

Αντί να κάνει κάτι τέτοιο ο κόουτς άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα. Προσέξτε τώρα το παράδοξο: Εκεί που παίζαμε με τρία “δεκάρια” χτες παίξαμε χωρίς «δεκάρι»και με τρεις αμυντικούς χαφ στην μεσαία γραμμή. Κι όταν ο Αναστασιάδης προ του αγωνιστικού αδιεξόδου αναγκάστηκε να αλλάξει κάτι  έβγαλε τον μοναδικό εξτρέμ που είχε, τον Μασούρα, και έβαλε τον Φορτούνη. Τον δε Ζέκα, που είναι κλασσικός αμυντικός χαφ, τον έβαλε να παριστάνει τον εξτρέμ. Δεν ξέρω σε ποιο εγχειρίδιο προπονητικής έχει διαβάσει τέτοιες ασυναρτησίες ο κόουτς. Εδώ ισχύει το «ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε κι ο Άγγελος».

Ο κόουτς είναι ανάγκη να ενημερωθεί ότι οι παίκτες μπορεί να μην είναι τόσο υψηλού επιπέδου όσο ο ίδιος φαντασιώνεται αλλά παραστάσεις από σπουδαίους προπονητές έχουν στην καριέρα τους. Μπορούν να κρίνουν τις ασυνάρτητες επιλογές του κι αντί να τον σέβονται να τον περιγελούν. Ας το έχει υπόψη του. Είναι αλήθεια ότι το βράδυ της Κυριακής εμφανίστηκε συντετριμμένος μπροστά στους δημοσιογράφους από την ντροπιαστική ήττα. Όταν όμως λέει ότι είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά κι ότι έβαλαν καινούρια πράγματα στο παιχνίδι, να έχει υπόψη του ότι διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να τον πάρουν στο ψητό και «τα παιδιά» και οι φίλοι της Εθνικής. Το γράφω γιατί δεν του αξίζει αυτή η μεταχείριση…

Υ.Γ.  Η Εθνική έπαιξε μπροστά σε χίλια πεντακόσια άτομα. Η απόφαση να την πάρουν από το «Γ. Καραϊσκάκης» και να την φέρουν στο αχανές Ολυμπιακό Στάδιο ήταν καταστροφική. Τώρα για να μην πάνε να γλύψουν εκεί που έφτυναν σκέφτονται να την πάνε στην ακατάλληλη Λεωφόρο. Εμπαθείς και ανίκανοι μαζί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ