Με την «εύκολη» αποστολή για την τελευταία του ζαριά!

Με την «εύκολη» αποστολή για την τελευταία του ζαριά!

Ότι κι αν συμβεί με την Μπέτις, η πρόκριση για τον Ολυμπιακό θα κριθεί στο ματς με την Μίλαν!

Δύο παρτίδες έμειναν για να σηκωθεί το τραπέζι των ομίλων του Europa League και σε αυτές ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μπέτις και την Μίλαν που από τη στιγμή της κλήρωσης κουβαλάνε τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση.

Η βαθμολογία μας λέει όμως ότι θα γίνει μάχη καθώς οι Ισπανοί προηγούνται με οκτώ πόντους και ακολουθούν έναν πίσω οι ερυθρόλευκοι με τους Ιταλούς. Επόμενος σταθμός η Σεβίλλη και τελευταίο ραντεβού με την Μίλαν στο Καραϊσκάκη.  Και με βάση τα δεδομένα της σούμας ο Ολυμπιακός θα κρατήσει όπως και να έχει τη ζαριά του για το τέλος, αλλά αν πάρει έστω κι ένα βαθμό απέναντι στην Μπέτις, τότε θα του αρκεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ με την Μίλαν και δεν θα χρειάζεται διαφορά δύο γκολ όπως θα του είναι απαραίτητη σε περίπτωση ήττας-με τον αστερίσκο ότι η Ντουντελάνζ δεν θα … ξεφύγει από το μηδέν.

Πόσο… εύκολη είναι η αποστολή των παικτών του Μαρτίνς έχοντας απέναντί τους την ομάδα που πρόσφατα έβαλε τέσσερα γκολ στην Μπαρτσελόνα και επικράτησε στο Καμπ Νου;  Κι όμως δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο φαίνεται, αφού ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη στατιστική σε ότι αφορά τον εκτελεστικό τομέα στην Ευρώπη από ότι στην Ελλάδα, ενώ στο πρώτο ραντεβού με την Μπέτις έπαιξε συνειδητά πίσω από την μπάλα και το έσβησε το ματς στο 0-0, αν και έμεινε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Τσιμίκα.

Το έχει λοιπόν το… σκονάκι, παρά το γεγονός ότι ο Μαρτίνς σκέφτεται κάποιο «πείραμα» για την κορυφή της επίθεσης και ίσως να καταλήξει στον Ναουέλ, παίζοντας με δύο μπακ στη μία πτέρυγα, από τη στιγμή που ο Μάνος δεν έχει δηλωθεί  στην ευρωπαϊκή λίστα, ενώ ο Γκερέρο γύρισε νωρίς όμως όπως έδειξε στο Περιστέρι δεν μπορεί να βοηθήσει για πολύ στο παιχνίδι.

Και μπορεί η UEFA με την επιλογή του Ρώσου διαιτητή Καράσεφ να θυμίζει έντονα… εξυγίανση, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Ποντένσε δύσκολα θα φάει τόσο ξύλο όσο στο Περιστέρι από τον Γιαννούλη, όμως επειδή όλα ξεκινούν από το… μηδέν, το σημαντικό για τον Ολυμπιακό θα είναι  η συμπεριφορά του στον ανασταλτικό τομέα, καθώς αν περιορίσει τη δράση της Μπέτις, τότε ίσως να του δοθεί η ευκαιρία για το κάτι παραπάνω.

Μην ξεχνάμε ότι στο Μιλάνο οι ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1 έως το 70’ της αναμέτρησης, αν και τότε είχαν αγωνιστεί με «πειραματική» ενδεκάδα.  Και τώρα, πλησιάζοντας προς το τέλος της διαδρομής, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και όλα τα αλλά περιττεύουν.  Και μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ως φιλοσοφία του το δόγμα που μας λέει ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ωστόσο ενίοτε αξίζει να ασπαστείς τη σπουδαιότητα της οπισθοφυλακής αφού σου δίνει προκρίσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ