Θα σκοράρει ο… χρόνος αλλά υπάρχει και η άμυνα!

Θα σκοράρει ο… χρόνος αλλά υπάρχει και η άμυνα!

Για να βγάλει έξω ο Ολυμπιακός την Μίλαν θα πρέπει να λειτουργήσει σωστά σε όλες τις γραμμές του!

Προφανώς και το πιο σημαντικό πρόβλημα που παραμένει σε εκκρεμότητα για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτό που έχει να κάνει με το γκολ. Ο Ολυμπιακός παίζει καλά, δημιουργεί, αλλά δεν σκοράρει κι αυτό του έχει κοστίσει, κυρίως στο πρωτάθλημα, αφού στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, αν και ξεπέρασε τις… 40 τελικές πήρε μόλις έναν πόντο!

Λόγω και της συγκυρίας ο Πορτογάλος τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν… μισή ενδεκάδα στη θέση του σέντερ φορ, όμως η εξίσωση παραμένει άλυτη. Ξεκίνησε με τους δύο «κλασικούς» που έχει για τη θέση, τον Γκερέρο και τον Χασάν κι όταν αυτοί έμειναν εκτός, λόγω τραυματισμού, μετακίνησε τον Χριστοδουλόπουλο στην κορυφή, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Μάνο, ενώ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟ έπαιξε για αρκετό διάστημα ο Παπέ Σισέ και στο ματς με την Μπέτις, πάλι λόγω συνθηκών, ο ρόλος ανατέθηκε στον Κώστα Φορτούνη.

Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα το πιο πιθανό είναι να το λύσει ο… χρόνος το πρόβλημα με το σκοράρισμα. Να πάει ο Ολυμπιακός μέχρι τον Γενάρη, να φέρει σέντερ φορ και να συνεχίσει με διαφορετική προοπτική τη σεζόν. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε και ο Μασούρας για τις πτέρυγες, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν άλλο ζήτημα να ασχοληθούν στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο, αφού το ρόστερ τους είναι γεμάτο σε όλες τις άλλες θέσεις.

Βεβαίως το ραντεβού με την Μίλαν είναι στις 13 του Δεκέμβρη και ο Μαρτίνς θα είναι υποχρεωμένος να διαχειριστεί τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του σε αυτήν τη φάση, ενώ κατά την ταπεινή μας άποψη αν ο Λάζαρος μπορέσει να δηλώσει «παρών» στην αναμέτρηση με τους Ιταλούς (όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει), τότε ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί ενισχυμένος, αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι θα πρέπει να ψάξει τη νίκη με δύο γκολ διαφορά. Ο Χριστοδουλόπουλος στα λίγα τετραγωνικά της περιοχής είναι «απρόβλεπτος» με τις κινήσεις που κάνει και δεν μπορεί να τον «εντοπίσει» εύκολα η αντίπαλη άμυνα, ώστε να προσαρμόσει τα μαρκαρίσματά της.

Το διαπιστώσαμε αυτό και στο παιχνίδι με την Ντουντελάνζ που σαφώς και δεν μας δίνει και το πιο αξιόπιστο δείγμα, ωστόσο με τον Χριστοδουλόπουλο στην κορυφή ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-0 πριν από το ημίχρονο με δύο γκολ του Φορτούνη και ένα του Λάζαρου-το σκορ είχε ανοίξει ο Τοροσίδης. Και ο Γκερέρο κάνει ανάλογη δουλειά, ενώ στο Μιλάνο είχε «εκτελέσει» κιόλας για αυτό και οι κόκκινοι θα ρίξουν με αξιώσεις τη ζαριά τους για το ματς-μπολ του ομίλου, ακόμη και αν το γνωρίζουν ότι η αποστολή τους δεν θα είναι απλή.

Σε αυτό το ματς άλλωστε θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της περίστασης και η άμυνα του Ολυμπιακού, απέναντι στον Ιγκουαίν και την παρέα του. Γιατί μπορεί το βάρος της ευθύνης να έχει μεταφερθεί όλο στην επίθεση, αλλά οι αγώνες κερδίζονται όταν λειτουργούν σωστά όλες οι γραμμές. Να αποκρούει πέναλτι ο Σα και να μη μένει απαραβίαστη η ερυθρόλευκη εστία; Κρίμα δεν είναι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ