Βραδιά που αλλάζει την ιστορία!

Βραδιά που αλλάζει την ιστορία!

Η νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν βάζει συγκεκριμένα δεδομένα για το μέλλον, τόσο το δικό του, όσο και των αντιπάλων του…

Μας τις έλυσε τις απορίες ο Ολυμπιακός! Κυρίως αυτή που είχε να κάνει με το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Όταν βάζεις τρία γκολ στην Μίλαν χωρίς να έχει σκοράρει ο σέντερ φορ σου και χωρίς ο προπονητής σου να υπολογίζει τρία εργαλεία για τη γραμμή κρούσης (Χριστοδουλόπουλο, Ναουέλ, Χασάν), τότε αυτό σημαίνει ότι δουλεύεις σωστά.

Κι αυτό συνέβη απέναντι σε μία ιταλική άμυνα, πλην όμως η Μίλαν, ως κλαμπ, δεν μπορεί να παίξει σαν την Ξάνθη κι όταν ο αμυντικός της (Αμπάτε) αγκαλιάσει τον Τοροσίδη και τον πετάξει στο έδαφος, τότε θα τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών, όπως συμβαίνει στο κανονικό ποδόσφαιρο.

Μπορεί ο Λεονάρντο να ψάχνει για δικαιολογίες, όμως ο Μπαστιέν έδειξε με τη μία τη σέντρα για το 2-1, αν και δεν είχε τη βοήθεια του ριπλέι, ενώ την ίδια απόφαση (για πέναλτι) είχε πάρει όπως θα θυμόμαστε και ο Γιουγκ στο ματς της ΑΕΚ με την Μπάγερν, στο Μόναχο, όταν ο Τσόσιτς έκανε κάτι ανάλογο στον Λεβαντόφσκι.

Συνεπώς, αυτός είναι ο «κανόνας» και την εξαίρεση αποτελεί ο… Τζήλος, ο οποίος ξεφτίλισε το ποδόσφαιρο στα Πηγάδια και ας τον έκανε διεθνή ο Περέιρα, λόγω… μπούλινγκ.  Το «ταμπλό» στην Ευρώπη εκθέτει την εξυγίανση εδώ στην Ελλάδα και δίνει τις απαντήσεις σε ότι αφορά την καλύτερη ομάδα στη χώρα.

Για τον Ολυμπιακό η βραδιά της 13ης του Δεκέμβρη είναι από αυτές που αλλάζουν την ιστορία. Και τη δική και των… άλλων. Κυρίως γιατί πέρα από το γεγονός ότι θα αποτελεί σημείο αναφοράς, από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι απέκλεισαν την Μίλαν και μάλιστα με νίκη με δύο γκολ διαφορά, αλλά και επειδή πιστοποίησε ότι η καινούργια ομάδα που φτιάχτηκε το προηγούμενο καλοκαίρι διαθέτει τεράστια προοπτική.

Μας το είχε δείξει από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όμως η αστάθεια που παρουσίασε σε κάποια σημεία, αφού παρότι ήταν καλύτερη, ωστόσο δεν επικράτησε σε κανένα ντέρμπι και έχασε από τον ΟΦΗ, ήταν λογικό να βάλει τον προβληματισμό, έστω και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Η νίκη- πρόκριση όμως σε βάρος της Μίλαν ξεκαθαρίζει το τοπίο και τώρα πια ο Μαρτίνς και οι παίκτες του μπορούν να συνεχίσουν την καλή δουλειά και να φτάσουν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Προφανώς και αυτός είναι ο Ολυμπιακός που ονειρεύονται οι οπαδοί του, όπως δήλωσε μετά το ματς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης και αυτό που απομένει είναι προχωρήσει στο δικό του δρόμο, καθώς στο τέλος της ιστορίας θα νικήσει το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Το παραμύθι με την «κάθαρση» δεν μπορεί να πάει μακριά και μας το «φωνάζει» αυτό η ίδια η μπάλα, μέσω των επιδόσεων των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος και σκοράρει στο Γιουρόπα Λιγκ αν και έχει απέναντί του σημαντικούς αντιπάλους, ακριβώς επειδή στον υπόλοιπο κόσμο δεν υπάρχουν οι διαιτητές που θα αλλάξουν τους κανονισμούς υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων, ούτε και ομάδες που παίζουν αλλιώς εναντίον του Ολυμπιακού και εντελώς διαφορετικά εναντίον των ανταγωνιστών του.

Τόσο… συναρπαστικό το έχει κάνει το πρωτάθλημα στη χώρα μας το «σύστημα» της… εξυγίανσης, υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης, όμως από τους νόμους της μπάλας δεν μπορεί να ξεφύγει κανένας και ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ