Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Το πρόσημο της φετινής σεζόν θα μπει στο τέλος και όχι τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η χρονιά και ειδικά μετά από έναν άσχημο ευρωπαϊκό αποκλεισμό

«Τα στερνά τιμούν τα πρώτα», λέει σε μια παροιμία ο θυμόσοφος λαός θέλοντας να δείξει την αξία της συνέπειας έως το τέλος. Είναι ουσιαστικά μια εκλαϊκευμένη προέκταση της σκέψης του Δημοσθένη στον Α΄ Ολυνθιακό: «Προς γαρ το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται».

Στην περίπτωσή μας ο ΠΑΟΚ με το ένδοξο ευρωπαϊκό παρελθόν και το εξαιρετικό φετινό ξεκίνημα στο προκριματικά του Champions League, στο τέλος τα χάλασε όλα. Η παρουσία του στους ομίλους του Europa League ήταν κακή και το φινάλε των φετινών του αγωνιστικών υποχρεώσεων στην Ευρώπη ήταν τόσο κακό και άσχημο που κρίνει ως κακή όλη τη φετινή του ευρωπαϊκή παρουσία.

Αλήθεια ποιος θυμάται ότι ο Δικέφαλος ξεκίνησε τη σεζόν με 3Χ3 νίκες (2-1 και 3-0 τη Βασιλεία και 3-2 τη Σπαρτάκ Μόσχας) στα προκριματικά του Champions League το περασμένο καλοκαίρι;

Αυτά μοιάζουν πολύ μακρινά και η φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται περισσότερο από τις ντροπιαστικές ήττες από τη Βίντι και την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και την αποτυχία της ομάδας με περάσει στους «32» του Europa League.

Προφανώς δεν πρέπει να απαξιώνεται η ομάδα για την αποτυχία της, αλλά όπως πιστώνεται τις επιτυχίες και τα θετικά ρεκόρ, έτσι χρεώνεται και τις αποτυχίες και τα αρνητικά ρεκόρ.

Η ευρωπαϊκή αποτυχία είναι θέμα προβληματισμού για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, οι οποίοι καλούνται να ξεπεράσουν τα άσχημα ευρωπαϊκά αποτελέσματα και να ξεπλύνουν την ευρωπαϊκή ντροπή με ένα νταμπλ στην Ελλάδα.

Το πρόσημο της φετινής σεζόν θα μπει στο τέλος και όχι τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η χρονιά και ειδικά μετά από έναν άσχημο ευρωπαϊκό αποκλεισμό

Πέρυσι ο επίσης άσχημος και αναπάντεχος ευρωπαϊκός αποκλεισμός από την Έστερσουντ (που άφησε την ομάδα έξω από τους ομίλους του Europa League) στο τέλος έμοιαζε με μακρινό παρελθόν (μια κακή ανάμνηση, μια μαύρη στιγμή) όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο (του έκλεψαν και το πρωτάθλημα) και είχε παίξει μπαλάρα για έξι μήνες. Τη σεζόν 2017-18 θα τη θυμόμαστε στο μέλλον για την κλοπή του Πρωταθλήματος, για την κατάκτηση του Κυπέλλου και για το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Δικέφαλος του Λουτσέσκου. Πιο πίσω θα έχουμε να λέμε και για την γκέλα της Ευρώπης.

Δεν ξέρω αν ο ΠΑΟΚ θα παίξει και φέτος μπαλάρα στη συνέχεια (με λιγότερα ματς και λιγότερες υποχρεώσεις χωρίς την Ευρώπη μπορεί να δούμε πιο φρέσκια την ομάδα από ένα σημείο και μετά…), αλλά αν ο Δικέφαλος καταφέρει να πάρει στο τέλος το Πρωτάθλημα (βασικά) αλλά και το Κύπελλο, η ομολογουμένως πολύ κακή παρουσία στον όμιλο του Europa League θα γίνει επίσης μια κακή ανάμνηση και όχι σημείο αναφοράς για τη χρονιά.

Είπαμε: «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ