Οι «γλυκές αλχημείες» του Πέδρο Μαρτίνς!

Οι «γλυκές αλχημείες» του Πέδρο Μαρτίνς!

Ο Πορτογάλος δεν άλλαξε σύστημα αλλά με τη μετακίνηση του Φορτούνη από το «10» στο «9» και το «9,5» βρήκε τη λύση για την επίθεσή του…

Σας αρέσει η κουβέντα για τα συστήματα; Όλοι κρύβουμε άλλωστε έναν προπονητή μέσα μας (γιατί δεν… συμφέρει να κρύβεις έναν πρόεδρο), όμως οι περισσότερες κουβέντες εντοπίζονται στα πρόσωπα και όχι στις τακτικές.

Από την προετοιμασία του καλοκαιριού περιμέναμε για να διαπιστώσουμε αν ο Μαρτίνς θα ασπαζόταν το «πατροπαράδοτο» 4-2-3-1 που ακολουθεί ο Ολυμπιακός από την εποχή του Βαλβέρδε ή θα πήγαινε σε κάτι διαφορετικό. Ο ίδιος μας έδειχνε ότι βρέθηκε στο στάδιο της «αναζήτησης», χρησιμοποιώντας στα φιλικά και το 4-4-2 ή το 4-3-3, ενώ σπάνια είδαμε τους ερυθρόλευκους να μένουν στο πράσινο τερέν με το σχήμα του 3-5-2.

Τελικά ο Πορτογάλος δεν πήρε το ρίσκο να αλλάξει την τακτική, ίσως γιατί θεώρησε ότι δεν είχε και πολύ χρόνο μπροστά του, καθώς η ομάδα του θα έπρεπε να πέσει από την αρχή στα βαθιά νερά των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ όλο και θα έπρεπε να προστεθούν και κάποιοι άλλοι παίκτες.

Στην πορεία της διαδρομής ο Μαρτίνς δεν ξέφυγε από το δόγμα Βαλβέρδε, αφού και ο Βάσκος ξεκινούσε με 4-2-3-1 και όταν αναζητούσε το γκολ (συνέβαινε και τότε) το γύριζε στο δεύτερο ημίχρονο σε 4-4-2, προσθέτοντας κι άλλον επιθετικό.

Ο Πέδρο είναι γεγονός ότι προέβη σε κάποιες «αλχημείες» οι οποίες αποδείχθηκαν σαν κι αυτές του Στέλιου Παρλιάρου (τουτέστιν… γλυκιές) με βασικό «συστατικό» τον Κώστα Φορτούνη. Η ανάγκη τον έφερε να κάνει «πειράματα» στα δύο τελευταία ματς του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ με την Μπέτις και την Μίλαν, όταν είδαμε στο πρώτο τον Φορτούνη να παίζει στο «9» και στο 4-3-3, μαζί με τους Ναουέλ και Ποντένσε και τους Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη στο κέντρο και στο «9,5», απέναντι στην Μίλαν, όταν έγινε το «τρικ» με τον Γκερέρο να αλλάζει θέση με τον αρχηγό του Ολυμπιακού και τους Ποντένσε-Φετφατζίδη να καλύπτουν τις πτέρυγες.   

Επί της ουσίας ο Μαρτίνς μπορεί και πραγματοποιεί κάποιες αλλαγές επειδή ο Φορτούνης παίζει εκτός από το «10» και στο… «9,5»και το «9» κι ας φοράει στην πλάτη του το «7» και τα πάει καλά σε αυτά τα τετραγωνικά του άξονα, αλλά δεν βολεύεται στο «11», όπως μας το έδειξε στο ματς με τον Παναθηναϊκό όπου ο Μαρτίνς έκανε το λάθος πείραμα με την παρουσία και του Νάτχο στο «10άρι».

Σε όλα αυτά βάλαμε εξαρχής τον αστερίσκο του «αναγκαίου», λόγω των τραυματισμών του Γκερέρο και του Χασάν, κάτι που σημαίνει ότι αν το νέο έτος πέρα από τον Μασούρα θα υπάρχει κι άλλος σέντερ φορ στο Ρέντη-και θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι θα υπάρχει- τότε ο Φορτούνης θα μείνει στη θέση του και θα αποφύγει τις μετακινήσεις, αν και όπως διαπιστώσαμε όταν αυτές γίνονται στον άξονα τότε είναι για καλό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ