Παγιώνει το κεφάλαιο, ετοιμάζει τους τόκους!

Παγιώνει το κεφάλαιο, ετοιμάζει τους τόκους!

Ο Ολυμπιακός βαδίζει ολοταχώς για την ολοκλήρωση του σχεδίου του, με σκοπό την επανάληψη της ιστορίας...

Η αλήθεια είναι ότι οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από το προηγούμενο καλοκαίρι. Τότε τον έριξε ο Ολυμπιακός τον σπόρο για να φτιάξει ομάδα από την αρχή και στο τεστ του εξαμήνου έχει πάρει αρκετά υψηλό βαθμό, σε σημείο μάλιστα που να ξεπερνά και τις προσδοκίες.

Γιατί ναι μεν απέχει οκτώ βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, όμως όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτή η διαφορά δεν διαθέτει και ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αλήθειας, καθώς οι «συνθήκες» για τους ερυθρόλευκους είναι εντελώς διαφορετικές και αυτό μας το επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, με αυτήν την περιβόητη απόφαση για τον ορισμό της διεξαγωγής των αγώνων.

Μας το δηλώνει και το «οξύμωρο» ότι ο Ολυμπιακός παίζει τον τελευταίο καιρό το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα, γεγονός που εκτός από τα ίδια μας τα μάτια μας το λένε και οι αντίπαλοί του στα γήπεδα, όμως θα πρέπει να «συμβιβαστεί» με την άποψη ότι ο καλύτερος δεν μπορεί να είναι και πρώτος για λόγους… αξιοπιστίας.

Και για να το πάμε εντελώς ανάποδα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε αντιμετωπίσει και διαφορετική κατάσταση από τη στιγμή που πήρε τη γενναία απόφαση για «ριζική ανακαίνιση» του ρόστερ του. Δεν θα ήταν καθόλου εκτός ποδοσφαιρικής λογικής αν έχανε την Ευρώπη στα προκριματικά του καλοκαιριού, αφού πώς να ετοιμάσεις ομάδα μέσα σε ένα μήνα;

Κι όμως, όχι μόνον μπήκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά το κυριότερο δεν… βγήκε και συνεχίζει στη φάση των «32», αφήνοντας έξω έναν αντίπαλο του βεληνεκούς της Μίλαν. Για αυτό και βλέπουμε την ηγεσία του να το εισπράττει όλο αυτό αλλά και να το αξιοποιεί.

Να φέρνει τον Μασούρα και τον Σολδάνο, να «τελειώνει» τις εκκρεμότητες τύπου Πάρντο, να κλείνει από τώρα για το καλοκαίρι τον Ουσεϊνού Μπα, όπως έχει καπαρώσει και τον Ραντζέλοβιτς και να είναι έτοιμη να βάλει και κάποια άλλα πράγματα στη σειρά.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει εκτοξεύσει παίκτες όπως ο Σισέ και ο Κούτρης κι έχει αναδείξει με την μία τον Καμαρά που ήρθε «άγνωστος» το περασμένο καλοκαίρι στο Ρέντη, όμως τώρα πια τον έχει μάθει όλη η Ευρώπη, συνεπώς δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η χρονιά που μόλις ανέτειλε θα είναι αυτή της δημιουργίας στο μεγάλο λιμάνι.

Από τη στιγμή που βρέθηκε ο κατάλληλος προπονητής στο πρόσωπο του Πέδρο Μαρτίνς και έχει στρώσει η δουλειά στο Ρέντη, τότε δεν βρίσκεται μακριά η επόμενη ερυθρόλευκη κυριαρχία.

Η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι όταν στερούν από τον Ολυμπιακό κάτι που δικαιούται, βάση των δυνατοτήτων του, τότε μετά η «εξόφληση» γίνεται και με τον ανάλογο τόκο. Και η προηγούμενη φορά ήταν κοντά στα 20 χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ