Μία ενδεκάδα… επίθεση!

Μία ενδεκάδα… επίθεση!

Με την προσθήκη των Σολδάνο και Μασούρα ο Μαρτίνς έχει πλέον σαφώς περισσότερες επιλογές για το γκολ...

Στοχευμένα λειτούργησε ο Ολυμπιακός σε αυτήν την εμβόλιμη περίοδο. Και με ταχύτητα αστραπής. Στην επίθεση είχε εντοπιστεί το πρόβλημά του και για τη συγκεκριμένη γραμμή ήρθαν οι ενισχύσεις, με τους Σολδάνο και Μασούρα, οι οποίοι έχουν τεθεί ήδη στη διάθεση του Μαρτίνς, άρα δεν θα είναι και μακριά η ώρα που θα τους δούμε πάνω στο χόρτο με τα ερυθρόλευκα.

Ο Σολδάνο βέβαια από τη στιγμή που έρχεται από την άλλη άκρη της γης και πιάνει πρώτη φορά Ευρώπη είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής, αφού δεν αλλάζει απλά ομάδα, αλλάζει εντελώς ζωή.  Δεν είναι εύκολο και από κει και πέρα έγκειται και στον Πορτογάλο προπονητή το πώς θα τον προσεγγίσει και θα του δώσει την ευκαιρία να μπει στην ενδεκάδα, με ορίζοντα… Φλεβάρη, αφού τότε θα γίνουν τα σημαντικά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Μασούρας υπό κανονικές συνθήκες θα έχει πιο εύκολο έργο, αν και η θεωρία από την πράξη απέχουν κατά πολύ, όμως ξέρει τους πιο πολλούς από τους νέους του συμπαίκτες και αυτό που θα αλλάξει είναι η ένταση των προπονήσεων που θα ακολουθεί πλέον στο Ρέντη.

Με τους Σολδάνο και Μασούρα ο Ολυμπιακός γέμισε για τα καλά την επιθετική του γραμμή. Θα προστεθούν στους Γκερέρο, Ποντένσε, Λάζαρο, Ναουέλ, κι ενώ υπάρχουν και οι Χασάν, Μάνος κι έχει παίξει άκρη και ο Φετφατζίδης. Σχεδόν μία ενδεκάδα παίκτες έχει πια ο Μαρτίνς για τη γραμμή του πυρός και αυτό που του απομένει είναι να βρει τους «συνδυασμούς», έχοντας και την (πλήρη) υποστήριξη του Κώστα Φορτούνη, όπως και των πλάγιων μπακ, του Ομάρ και του Κούτρη που έχουν βοηθήσει σημαντικά τους μπροστινούς σε αυτήν τη διαδρομή.

Δεν είμαστε βέβαιοι αν το πρόβλημα του γκολ εντοπίζεται σε πρόσωπο, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός σκόραρε τρεις φορές σε βάρος της Μίλαν ή αν θα λυθεί η εξίσωση της κλειστής άμυνας με περισσότερη δουλειά, όπως το πίστευε και ο Μαρτίνς και προφανώς δεν θα έχει αλλάξει άποψη.  Και μπορεί να υπάρχει για τους νέους παίκτες ο αστερίσκος της προσαρμογής, όμως και για τους αντίπαλους προπονητές εκφράζουν το «άγνωστο» και θα απαιτηθούν κάποια παιχνίδια προκειμένου να «σχεδιαστεί» η αντιμετώπισή τους.

Αν και τώρα ο Πέδρο θα μπορεί να αλλάζει «δίδυμα» και σχηματισμούς, ανάλογα και από την ομάδα που θα έχει απέναντί του, στη φάση όπου πριν από τις διακοπές είχε καταλήξει σε πιο μόνιμη ενδεκάδα. Όταν όμως διαθέτεις περισσότερα όπλα, τότε εξυπακούεται ότι θα τα χρησιμοποιήσεις και θα προσπαθήσεις να τα εκμεταλλευτείς στο έπακρον. Τα υπόλοιπα επί του… γηπέδου!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ