ΠΑΟΚ: Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος

ΠΑΟΚ: Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος

Τα καμπανάκια των μέτριων εμφανίσεων των προηγούμενων μηνών έγιναν πλέον καμπάνες.

Καταρχάς λέω να αφήσουμε στην άκρη τα κλισέ τύπου «Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων». Ούτε αποτελούν δικαιολογία οι όποιες απουσίες είχε ο ΠΑΟΚ ή ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος. Ο Δικέφαλος με μπάτζετ 30 εκ. ευρώ απαγορεύεται να χάνει από μια (μέτρια μάλιστα) ομάδα της Β’ Εθνικής. Η ήττα του ΠΑΟΚ με 2-1 από την Παναχαϊκή στην Πάτρα είναι ντροπή. Τελεία και παύλα. Προφανώς η ομάδα μπορεί να διορθώσει τα πράγματα στη ρεβάνς της Τούμπας και να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά δε νοείται αυτός ο ΠΑΟΚ να χάνει από έναν τέτοιο αντίπαλο. Ούτε σε φιλικό δεν επιτρέπονται τέτοιες ήττες.

Μπράβο στην Παναχαϊκή για τη νίκη της, για το πάθος με το οποίο έπαιξε (χωρίς να αγωνιστεί αντιαθλητικά) και για την αγωνιστική διάθεση που έδειξαν οι παίκτες της.

Το πάθος και η διάθεση απουσίαζαν εμφανώς και πάλι από τον ΠΑΟΚ. Και όχι μόνο αυτά… Έλειπε και η σωστή νοοτροπία. Ο Δικέφαλος δεν είναι καλά και το αυτό φάνηκε ξανά. Μακάρι να μας διαψεύσουν άμεσα οι παίκτες και ο Λουτσέσκου, αλλά κάτι λείπει από αυτόν τον ΠΑΟΚ. Και το στραβό κλήμα που υπάρχει λόγω της υπόθεσης του Πρίγιοβιτς, το έφαγε και ο γάιδαρος στην Πάτρα.

Η καραμέλα της κούρασης λόγω των ευρωπαϊκών ματς έλιωσε μαζί με τον άσχημο αποκλεισμό σε έναν όμιλο που απλά έπρεπε να αφήσει πίσω του την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και τη Βίντι. Η παταγώδης αποτυχία αποδόθηκε από πολλούς στην εμμονή όλης της ομάδας να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό δεν το δέχομαι ούτε ως δικαιολογία. Ο ΠΑΟΚ υποτίμησε τους αντιπάλους του και την πάτησε. Οι παίκτες δε διάλεγαν παιχνίδια, όσο και να θέλουν κάποιοι να το παρουσιάσουν έτσι. Ο Δικέφαλος ήταν κακός (ούτε καν μέτριος) στα πέντε από τα έξι ματς στον όμιλο, γνώρισε πέντε ήττες και αποκλείστηκε με τη χειρότερη συγκομιδή του στη φάση των ομίλων του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος και σε πολλά ματς εντός των ελληνικών συνόρων, αλλά οι μέτριες εμφανίσεις καλύπτονταν από τις νίκες που συνέχιζαν να έρχονται ακόμη και με κάτω του μετρίου εμφανίσεις. «Ο ΠΑΟΚ κερδίζει και μαζί κερδίζει και χρόνο για να παίξει καλύτερα», έλεγα κι εγώ. Αυτό ήλπιζα για την ακρίβεια, σύμφωνα με το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα. Ακόμη το ελπίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει καλύτερα, αλλά πλέον έχουμε φτάσει στη μέση της χρονιάς και η πρώτη εμφάνιση του 2019 με ξεκούραστους τους παίκτες (μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς) ήταν πιο απογοητευτική από τις μέτριες εμφανίσεις των προηγούμενων εβδομάδων. Σε 30 ματς έως τώρα, είχε ο ΠΑΟΚ και τις καλές του στιγμές, αλλά μπαίνοντας στο δεύτερο μισό της σεζόν μοιάζει να συνεχίζει να του λείπει η σταθερότητα και η σιγουριά που είχε πέρυσι.

Και όλα αυτά τα λέω παρότι η ήττα από την Παναχαϊκή ήταν η πρώτη για τον Δικέφαλο στις ελληνικές διοργανώσεις για την τρέχουσα σεζόν, η πρώτη από τον περασμένο Μάρτιο και η πρώτη στο Κύπελλο μετά από 15 σερί ματς χωρίς ήττα από τον Απρίλιο του 2017!

Μήπως γινόμαστε υπερβολικοί; Δε νομίζω…

Πέρυσι είδαμε μπαλάρα από τον ΠΑΟΚ, αλλά φέτος αυτό που βλέπουμε δεν είναι τόσο ωραίο σε γενικές γραμμές.

Τα καμπανάκια των μέτριων εμφανίσεων των προηγούμενων μηνών έγιναν πλέον καμπάνες. Η ήττα από την Παναχαϊκή μπορεί να διορθωθεί στη ρεβάνς. Όλοι ξέρουμε όμως ότι στην τελική ευθεία της σεζόν σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν επιτρέπονται τέτοιες γκέλες, αν θέλει ο ΠΑΟΚ να φτάσει στους τίτλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ