Σε Ζέεφελντ-Ηράκλειο το «κρυμμένο» μυστικό!

Σε Ζέεφελντ-Ηράκλειο το «κρυμμένο» μυστικό!

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο επειδή δούλεψε σωστά στην προετοιμασία, ενώ η ήττα από τον ΟΦΗ έδωσε την αφορμή για να αξιοποιηθεί όλο το ρόστερ του…

Πότε θα δούμε τον Σολδάνο να παίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού; Ούτε οι δημοσιογράφοι δεν ρωτάνε τον Πέδρο Μαρτίνς στις μετά τους αγώνες συνεντεύξεις τύπου κι αυτό πολύ απλά συμβαίνει επειδή έχουν μάθει πλέον τις συνήθειες (ή τους κανόνες) του Πορτογάλου προπονητή…

Τον προηγούμενο καιρό υπήρχε η «ανησυχία» για παίκτες όπως ο Γκιγιέρμε ή ο Νάτχο, όμως τώρα πια ξέρουν όλοι ότι όλα γίνονται στην ώρα τους. Δεν παίζει τυχαία την καλύτερη μπάλα ο Ολυμπιακός κι ας μετράει μόλις έξι μήνες ζωής η νέα του ομάδα. Στο Ζέεφελντ τοποθετήθηκαν τα θεμέλια της κόκκινης πολυκατοικίας και ο Μαρτίνς ξέρει καλά ότι πάνω σε αυτά θα συνεχίζει να χτίζει.

Προηγείται λοιπόν η δουλειά και όλα τα άλλα θα έρθουν στην πορεία. Προφανώς και ο δρόμος δεν ήταν –κι ούτε θα είναι- στρωμένος με ροδοπέταλα, ειδικά με τις συνθήκες που παίζει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, ωστόσο όταν βασίζεσαι στο πραγματικό ποδόσφαιρο και σέβεσαι τους όρους του, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθείς.

Κάπως έτσι έβαλε ο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αν και συνάντησε απέναντί του και εμπόδιο από την πρέμιερ λιγκ (Μπέρνλι), ενώ τον έφτασε και μέχρι τη φάση των «32» καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης, αφήνοντας έξω μία ομάδα με την ποιότητα και τη φήμη της Μίλαν.

Με την ενδεκάδα που του προέκυψε από την προετοιμασία πορεύτηκε στο ξεκίνημά του ο Μαρτίνς και τις αλλαγές τις πραγματοποίησε μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Τότε ήταν που έμεναν έξω αρκετοί παίκτες, όπως ο Γιαννιώτης, ο Μεριά, ο Τσιμίκας κι έμαθε και ο Τουρέ ότι θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τόπους για να γράψει τον επίλογο της καριέρας του, ενώ στο μεταξύ κατάλαβε και ο Σισέ ότι θα πρέπει να παίζει όπως θέλει ο προπονητής και όχι όπως νομίζει ο ίδιος.

Αυτό το ματς ήταν που άλλαξε τον Ολυμπιακό και του έδωσε την αφορμή για να γίνει ακόμη καλύτερος, καθώς το συνειδητοποίησαν άπαντες ότι δεν υπάρχει «ρεζερβέ» σε καμία θέση κι όποιος θέλει να κρατήσει τα δικαιώματά του για την ενδεκάδα θα πρέπει σε κάθε ματς να δίνει ότι καλύτερο διαθέτει.

Δεν φτάνει τυχαία τόσο γρήγορα σε αυτό το υψηλό επίπεδο μία καινούργια ομάδα και για να το πετύχει θα πρέπει οι παίκτες της να έχουν δουλέψει σωστά το καλοκαίρι και να μη χαλαρώσουν για κανένα λόγο τον χειμώνα. Κανείς δεν αναφέρεται πλέον στο «πρόβλημα» του γκολ κι ας έχει αποκτηθεί ο Σολδάνο που ήρθε για να δώσει τη λύση.  Απλά θα μπει κι αυτός στην ενδεκάδα όταν φτάσει στο επίπεδο των συμπαικτών του κι αυτό θα είναι το ιδανικό για όλους. Για τον προπονητή, την ομάδα αλλά και για τον ίδιο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ