Έτοιμος από σήμερα ο Ολυμπιακός του αύριο!

Έτοιμος από σήμερα ο Ολυμπιακός του αύριο!

Από τα μεγάλα κέρδη των ερυθρόλευκων η προοπτική που διαθέτει η καινούργια ομάδα τους!

Όταν φτιάχνεις ομάδα από την αρχή προφανώς και ο ορίζοντας που έχεις στο μυαλό σου ξεπερνά τη μία χρονιά και σε «ταξιδεύει» πολύ πιο μακριά. Σε αυτήν τη «βάση δεδομένων» το εγχείρημα του Ολυμπιακού έχει μεγάλη προοπτική, όπως μας το δείχνει η μέχρι τώρα πορεία του «νεογέννητου» συνόλου του.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά; Πρώτα από όλα οι ερυθρόλευκοι βρήκαν στο πρόσωπο του Πέδρο Μαρτίνς τον προπονητή που αναζητούσαν. Ο Πορτογάλος σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει κερδίσει τους πάντες στον Πειραιά, από ηγεσία και παίκτες μέχρι οπαδούς κι αυτό όπως ξέρουμε όλοι μας είναι κάτι που σπάνια συμβαίνει στο Ρέντη. Και με δεδομένο ότι έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας θα είναι πολύ σημαντικό για τους κόκκινους που θα ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι χωρίς τέτοιου τύπου «αναζητήσεις».

Από την άλλη και σε ότι αφορά το ρόστερ με τα σημερινά στάνταρ ο Ολυμπιακός θα ψάξει για λίγες προσθήκες στην «κανονική» μεταγραφική περίοδο. Αν ολοκληρωθούν οι κινήσεις του Γενάρη, τότε θα «γεμίσει» το οπλοστάσιο και δεν θα υπάρχει η «ανάγκη» για άμεση μέριμνα. Στο ενδεχόμενο που θα επιστρέψει ο Χασάν στην Μπράγκα, θα χρειαστεί ένας ακόμη επιθετικός και από κει και πέρα θα πρέπει να υπάρξει πρώτα αφαίρεση για να πάει ο Ολυμπιακός στην πρόσθεση.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οι κόκκινοι σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά θα βρεθούν σε σχεδόν πλήρη ετοιμότητα στα επόμενα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκρισή τους, πόσο μάλλον αν συμμετέχουν στη δοκιμασία για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μας το έχει δείξει ο Ολυμπιακός ότι είναι η ομάδα που έρχεται, ότι έχει ετοιμάσει το δικό του αύριο από σήμερα, για να μην πούμε από… χθες. Με το υπάρχον δυναμικό ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά και με βάση την ποδοσφαιρική λογική στον επόμενο… τόνο οι παίκτες του Μαρτίνς θα μπορούν να μας παρουσιάσουν ακόμη καλύτερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις.

Οι επιλογές του Πορτογάλου προπονητή είναι πολλές και υψηλού επιπέδου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ανησυχήσει ιδιαίτερα ακόμη αν οι ξένες αγορές επιμείνουν στο εγγύς μέλλον για κάποιους από τους παίκτες του Ολυμπιακού, αφού τουλάχιστον για το ξεκίνημα της (νέας) διαδρομής θα υπάρχει η «έτοιμη λύση», με «πιόνια» που δεν θα κατεβάσουν την ομάδα σε επίπεδο ομοιογένειας.

Κι αυτή η παράμετρος όπως μπορούμε να καταλάβουμε είναι πολύ σημαντική στο ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η θεωρία του ελεύθερου σκοπευτή αναφέρει ότι ο ικανότερος δεν είναι αυτός που ξέρει καλύτερο σημάδι, αλλά εκείνος που έχει μάθει να περιμένει περισσότερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ