Τη ζαριά για το σενάριο!

Τη ζαριά για το σενάριο!

Ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος στο «βούρκο» των Ιωαννίνων πετυχαίνοντας για πρώτη φορά  δύο γκολ σε τρεις τελικές…

Κλειστό ματς έγινε στα Γιάννινα. Με 12 συνολικά τελικές, επτά για τον Ολυμπιακό και πέντε για τον ΠΑΣ. Πως και μας προέκυψε αυτό το σκηνικό; Ο «βαρύς» αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε στους παίκτες του Μαρτίνς να βάλουν την μπάλα κάτω. Να βγάλουν τους συνδυασμούς που μας παρουσίασαν στο προηγούμενο παιχνίδι τους με τον Λεβαδειακό όταν έφτιαξαν 20 τελικές, αν και παρά ταύτα έφτασαν στον ίδιο απολογισμό-δύο γκολ!

Επίσης τούτη τη φορά δεν μπόρεσε να έχει αποτέλεσμα η «πατέντα» με τους Γκερέρο και Φορτούνη, κυρίως επειδή ο αρχηγός του Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να βγαίνει πολύ πίσω για να μαζέψει την μπάλα, επειδή ο Μπουχαλάκης δεν ήταν στις καλές του και δεν προώθησε όπως έπρεπε το παιχνίδι. Με τρεις στόπερ έπαιξε και ο ΠΑΣ-όπως και ο Λεβαδειακός-όμως εκμεταλλεύτηκε την αστάθεια του Ολυμπιακού στο δικό του μισό γήπεδο, καθώς οι παραστάτες του Σα δεν μπορούσαν να πατήσουν καλά στο γήπεδο και έβαλε δύσκολα στους κόκκινους.  Χρειάστηκε η ατομική ενέργεια του Φορτούνη που βγήκε από δεξιά, απέφυγε τους Αποστολόπουλο και Μπουκουβάλα και «υποχρέωσε» τον Σκόνδρα στο αυτογκόλ,

Το βρήκε και πάλι το γρήγορο γκολ ο Ολυμπιακός όπως και στη Λιβαδειά και όταν του «στράβωσε» το ματς από το (νέο) αυτογκόλ του Βούκοβιτς έβγαλε αντίδραση προτού να του «φύγει» το παιχνίδι. Η συνεργασία των εξτρέμ του Μαρτίνς ήταν για σεμινάριο, καθώς ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα (από δεξιά κι αυτός…) και ο Χριστοδουλόπουλος από την άλλη άκρη σκόραρε με κεφαλιά.

Στα Γιάννινα  ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός, καθώς σε τρεις τελικές στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε δύο φορές και αυτό είναι κάτι που του συμβαίνει για πρώτη φορά σε αυτήν τη διαδρομή και προφανώς δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Και χωρίς να φτάσουν στα δίχτυα οι σέντερ φορ της ομάδας του, καθώς τόσο ο Γκερέρο, όσο και ο Χασάν, έμειναν επί της ουσίας «εκτός αγώνα».

Σε κάθε περίπτωση πέρασε από  δύσκολη έδρα, απέναντι σε ομάδα που δεν είχε καμία σχέση με αυτήν που έχασε με άνεση από την ΑΕΚ (είναι αυτά τα… συναρπαστικά που συμβαίνουν στο πρωτάθλημα) και με  διαιτητή που έβγαλε τέσσερις κίτρινες για τον ΠΑΣ Γιάννινα, από τις οποίες η μία ήταν στον Κλάους για θέατρο (στο… 90+3’) και τρεις στους παίκτες του Ολυμπιακού. Τη συνέχισε ο Παπαδόπουλος την… παράδοση των ρέφερι της εξυγίανσης που καταφέρνουν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να δείχνουν τον ίδιο αριθμό καρτών στην ομάδα που επιτίθεται και σε αυτήν που αμύνεται. Μοιάζει με «μαγικό», όμως το βλέπουμε με μεγάλη συχνότητα στα γήπεδα και… μπράβο στους εκλεκτούς του Μέλο Περέιρα που δείχνουν τέτοια συνέπεια.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι προσπέρασε άλλο ένα εμπόδιο χωρίς μάλιστα να επιχειρήσει και κάποιο «άλμα» στην απόδοσή του. Δεν είναι όλα τα ματς ίδια ούτε μπορείς να έχεις σταθερά υψηλή απόδοση κάθε φορά, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι δείχνουν να προσαρμόζονται στις συνθήκες του κάθε αγώνα και να επιτυγχάνουν το στόχο τους. Το ζητούμενο είναι να κρατήσουν το «δικαίωμα» για τη «ζαριά» τους στο ραντεβού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και να προσπαθήσουν να αλλάξουν το σενάριο που προβλέπει τον τίτλο του πρωταθλήματος να φτάνει στην Θεσσαλονίκη πριν από το Μετρό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ