Πολλά χάνεις, λίγα κερδίζεις

Πολλά χάνεις, λίγα κερδίζεις

Ρεαλιστικά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης είναι... μονόδρομος για την ΑΕΚ τον Ουζουνίδη.

Το 0-4 με τον ΠΑΣ Γιάννινα με μια αψεγάδιαστη εμφάνιση για 45 λεπτά, αφήνει υποσχέσεις. Έφερε ηρεμία για μία εβδομάδα στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία, αλλά το ματς με το Αστέρα Τρίπολης δεν χωρά… πισωγυρίσματα. Απαντες περιμένουν μια ανάλογη συνέχεια στο χορτάρι. Όχι βεβαίως να «τελειώσει» το ματς σε 45 λεπτά, αλλά να έχει μια ανάλογη εικόνα, μια συνέχεια σε αυτό που είδαμε στους Ζωσιμάδες και βεβαίως (και πρωτίστως) να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Διότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να πετά άλλους βαθμούς. Είναι ήδη πίσω, πολύ πίσω. Και… τρέχει. Στόχος να προλάβει την δεύτερη θέση για να βρίσκεται για τρίτο σερί καλοκαίρι στα προκριματικά του Champions League, δηλαδή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και αφού δεν καταφέρνει να διατηρήσει τα σκήπτρα της φέτος, πρέπει να κοιτάξει με σοβαρότητα τον αμέσως επόμενο στόχο της.

Το 3-5-2 που είδαμε τη Δευτέρα και το 4-4-2 με ρόμβο «παίζουν» δυνατά για το αρχικό σχήμα. Ο Ουζουνίδης θέλει ξεκάθαρα να εκμεταλλευτεί την παρουσία Πόνσε-Λιβάγια στην (ή κοντά στην) περιοχή και τους περιφερειακούς Μάνταλο, Μπακασέτα, Κρίστιτσιτς. Να βγάζει φάσεις, να παράγει κινδύνους για την αντίπαλη εστία. Να σκοράρει, έχοντας ασφάλεια πίσω.

Ο Αστέρας Τρίπολης δέχθηκε εύκολα σε ένα ημίχρονο 3 γκολ από τον δυσκοίλιο στο γκολ ΠΑΟΚ και δίχως τον Πρίγιοβιτς. Έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα ματς με τους μεγάλους και τον Ατρόμητο, αλλά και από αρκετούς πλην μεγάλων (ΟΦΗ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Αρη). Βεβαίως και με Παράσχο στον πάγκο περιμένεις την μαζική άμυνα. Αυτό περιμένει και ο Ουζουνίδης. Και ψάχνει τρόπο να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Όσες περισσότερες φάσεις κάνεις, τόσο περισσότερο έχεις πιθανότητες να σκοράρεις.

Η ΑΕΚ δεν έχει πολυτέλεια να κοιτά πίσω. Η 2η θέση και το Κύπελλο είναι η σανίδα σωτηρίας για μια σεζόν… ναυάγιο που έχει ήδη μεγάλες απώλειες και μουρμούρες. Στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα Τρίπολης έχει λίγα να κερδίσει αν όλα πάνε καλά και πολλά να χάσει αν δεν το κάνει. Τα κέρδη είναι μικρά διότι δεν μπορεί να είναι μεγάλο με δεύτερη σερί νίκη και δη στην έδρα σου, με ότι έχει προηγηθεί και με ότι δεδομένα έχεις.

Η ΑΕΚ δεν έχει χώρο και χρόνο για να πανηγύρια. Έχει μόνο για νίκες, πολλή δουλειά και κίνητρο ότι στόχοι απέμειναν. Οι παίκτες της ΑΕΚ επιζητούν την ηρεμία. Αυτή έρχεται μέσα από νίκες. Ειδικά όταν παίζεις εντός έδρας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διεκδικεί την ασφάλεια στον πάγκο του. Αυτή έρχεται μόνο μέσα από νίκες και καλές εμφανίσεις. Μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έχει να διαβεί ένα… μονόδρομο νικών και το ξέρει καλά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ