Με τον τρόπο που ξέρει και της… πάει

Με τον τρόπο που ξέρει και της… πάει

Το δεύτερο διαδοχικό «τρίποντο» της ΑΕΚ που ήρθε με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά και την τριάδα στην άμυνα να παγιώνεται, έδειξε στους Κιτρινόμαυρους και κυρίως στον Ουζουνίδη πως το σωστό πλάνο, είναι τελικώς εκείνο που μπορεί να υποστηρίξει η ομάδα σου και οι μονάδες που έχει κάθε ρόστερ.

Οι –ευχάριστες- εκπλήξεις που προέκυψαν από το ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ ήταν περισσότερες από μία. Πρώτη και σημαντικότερη η διατήρηση του 3-5-2 που είχαμε δει στα Γιάννενα από την Ένωση, μιας και όλες οι πληροφορίες που έβγαιναν τις προηγούμενες μέρες από τα Σπάτα ήθελαν τους πρωταθλητές Ελλάδας να μην… επιμένουν στην εν λόγω τακτική. Παρότι, δεδομένα, είχε αποδώσει εξαιρετικά.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τελικώς να πάει κόντρα ακόμα και στα δικά του «θέλω», ακολουθώντας τον κανόνα που λέει πως σχήμα που κερδίσει, δεν αλλάζει. Και πολύ καλά έκανε. Δεν έβρισκα τον παραμικρό λόγο που θα είχε η ΑΕΚ για να αφήσει στην άκρη έναν σχηματισμό που κρίθηκε απόλυτα επιτυχής έξι μόλις μέρες πριν.

Στα Γιάννενα αυτό το 3-5-2 έφερε την κορυφαία φετινή εμφάνιση του Δικεφάλου, αν και αδούλευτο σχετικά στις προπονήσεις. Ενώ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης απέδειξε πως η εικόνα και το αποτέλεσμα των «Ζωσιμάδων» δεν ήταν… φωτοβολίδα. Η ΑΕΚ είχε ακριβώς το ίδιο πρόσωπο απέναντι στους Αρκάδες, βρίσκοντας ξανά γκολ και μάλιστα… πολλά από την αρχή, είχε ρυθμό, κυκλοφορία, πλουραλισμό και παράλληλα μια εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Στοιχείο που δεν περίμενα να καταγραφεί και μάλιστα τόσο έντονα, στο ματς του ΟΑΚΑ.

Τα δύο ματς μοιάζουν… καρμπόν και αυτό είναι ίσως το πιο θετικό για την Ένωση. Μιας και έστω κι αν φτάσαμε Γενάρη μήνα, δείχνει να βρίσκει μια ταυτότητα που αποδίδει αλλά παράλληλα της πηγαίνει. Σε αντίθεση δηλαδή με το 4-4-1-1 που πάλευε να καταστήσει αποτελεσματικό από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Η τριάδα στην άμυνα ήταν πέρυσι ένα από τα «όπλα» της ΑΕΚ στην πορεία προς τον τίτλο αλλά και στις πετυχημένες εμφανίσεις της Ευρώπης. Σύστημα που μπορεί ο Ουζουνίδης να μην είχε στο μπλοκάκι του μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, όμως οι παίκτες του γνώριζαν από πέρυσι καλά. Κάτι που σίγουρα έπαιξε τη σημασία του για να ενταχθεί τόσο ομαλά η Ένωση στις απαιτήσεις του σχηματισμού που εφαρμόζει στα δύο τελευταία παιχνίδια της.

Προφανώς και η αυτό το 3-5-2 δεν θα τηρηθεί απαράγκλητα από τον Δικέφαλο από εδώ και στο εξής. Όμως αναμφίβολα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κάτι παραπάνω από μια απλή… εναλλακτική. Μιας και όπως φάνηκε απέναντι στον Αστέρα, μια χαρά επιθετική είναι η Ένωση με την εν λόγω διάταξη, ακόμα και σε ματς του ΟΑΚΑ, με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας.

Υγ: Mπορεί ο Ροντρίγκο Γκάλο να έχει «πατήσει» τα 32, όμως μπακ-χαφ με αντίστοιχες δημιουργικές ικανότητες δεν είμαι σίγουρος πως υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στοιχείο που ίσως θα έπρεπε να βάλει ξανά στο τραπέζι η ΑΕΚ, σχετικά με τις σκέψεις που κάνει ενόψει καλοκαιριού για τον Βραζιλιάνο. Που θυμίζω πως μένει ελεύθερος τον Ιούνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ